logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  SloveniŽ  >  SloveniŽ  >  Radomlje  >  Arboretum Golf Course

Arboretum Golf Course

Beoordeling met 4 sterren cijfer van 1 beoordeling: 7.5
Lees de beoordelingen over Arboretum Golf CourseGeef ook een beoordeling van Arboretum Golf Course

Baan gegevens Arboretum Golf Course

Baan

18 Holes / 71 Par

Type baan

Parkland

Greenfee (prijsopgave 2007)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

Ä 38

Ä 42

Lengte

cr

sr

Heren

5392 meter

5897 yard

Dames

4932 meter

5394 yard

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Arboretum Golf Course

Rudnik pri Radomljah 1a

1235  Radomlje

Tel: +386 1831 8080

Fax: +386 1831 1667

igrisce@golfarboretum.si

www.golfarboretum.si

Arboretum Golf Club Op ongeveer een half uur rijden met de auto vanuit het centrum van Ljubljana vinden we de Arboretum Golf Club. De baan van deze club is aangelegd in 1990. Feitelijk is hij gecreŽerd door een ontwerp te maken voor een bestaand dennenbos en waar nodig vervolgens de nodige bomen weg te hakken. Overbodig dus te zeggen dat fairways en greens steeds door (hoge) bomen omgeven zijn. De totale baan is relatief kort maar daarmee nog niet eenvoudig. De fairways zijn over het algemeen aan de smalle kant en dit beeld wordt natuurlijk nog versterkt door de hoge bomen die er steeds omheen staan. Er zijn relatief veel doglegs in het ontwerp wat het bespelen verrassend en interessant maakt met alle proís en contraís van dien. Voor spelers die de baan niet door en door kennen doen zich hierdoor regelmatig surprises voor. Een caddieboekje is eigenlijk daarom wel zeer gewenst maar helaas niet voorhanden bij deze golfclub.

Magnetisch vermogen waterhindernissen


Verspreid over de baan bevinden zich diverse meertjes en stroompjes die uiteraard het spel interessanter maken. Dit gecombineerd met het geaccidenteerde karakter van de baan kan soms, zo merkten we bij onze ronde, tot frustraties leiden. Net als overal zoekt het water in SloveniŽ het laagste punt op. De hellingen in de baan zijn op enkele plaatsen zo steil dat de bewegende bal als door een sterke magneet naar de frontale of laterale hindernis wordt getrokken. Het is dus ook zaak de steilte van de hellingen goed te kennen. Dat betekent bijvoorbeeld op hole 18 dat de bal bij de afslag bijna extreem links op de fairway moet worden geplaatst om te verhinderen dat de bal rechts in de laterale waterhindernis verdwijnt.
Naast deze kritische kanttekeningen passen lovende woorden met betrekking tot de kwaliteit van de grasmat op zowel fairways als greens. Natuurlijk is het klimaat terplekke behulpzaam bij het creŽren van een goede ondergrond maar het resultaat mag er dan ook zijn! De mat op de fairways is mooi dicht en dik zodat de bal steeds als het ware zweeft en de greens zijn gewoon mooi en goed. De rough naast de fairways is niet dicht begroeid (altijd onder de bomen!) en dat maakt het terugvinden van afzwaaiers relatief eenvoudig.
Het clubhuis heeft een karakteristiek Sloveens uiterlijk, is van alle faciliteiten voorzien en wordt bemand door een vriendelijke en servicegeoriŽnteerde crew.
Kortom een ronde maken op de Arboretum is een avontuur met hindernissen, gelukzalige momenten en soms tegenslagen maar kent tenslotte altijd een happy end.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Arboretum Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Wat een lastige baan is dit! Als je de kaart bekijkt denk je dat het een korte baan is, maar wel één met smalle fairways en veel bomen! De baan lag er prima bij, goed onderhouden en mooie best snelle greens. De eerste negen is een stuk lastiger dan de tweede, de driver kan op de meeste holes in de tas blijven. Ik zou wel een buggy adviseren want de hoogte verschillen zijn groot, zeker voor ons als NL die dat niet gewend zijn. Het clubhuis is wat saai, maar de bediening vriendelijk, de kleedkamer sober maar doeltreffend! Leuke baan om te spelen!

JohnvdS | 12-08-2020 | review: Arboretum Golf Course

Geef ook een beoordeling van Arboretum Golf Course

Schrijf een beoordeling voor Golf Arboretum