logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Midden-Oosten  >  Marokko  >  Marokko  >  Agadir  >  Soleil Golf Course

Soleil Golf Course

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.1
Lees de beoordelingen over Soleil Golf CourseGeef ook een beoordeling van Soleil Golf Course

Touroperators en aanbiedingen voor Soleil Golf Course

Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Soleil Golf Course

Baan

27 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2010)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

MAD 600 (€ 55)

MAD 600 (€ 55)

Lengte

cr

sr

Heren

6100 meter

6671 yard

133

Dames

5400 meter

5906 yard

128

GVB

nee

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Gasten van Tikida Beach betalen 550 MAD

Adresgegevens Soleil Golf Course

BP 901, Chemin des Dunes

80 000  Agadir

Tel: +212 48 33 73 29

Fax: +212 48 33 73 33

E-mail

www.golfdusoleil.com

Overal bunkers

The Soleil Golf Club ligt vlak naast The Dunes. Deze tien jaar oude golfbaan heeft meer uitdagingen en is voor de dames aanzienlijk langer dan The Dunes. Althans als de rode en gele lus gespeeld wordt. De blauwe lus van 18 holes is ook aan de korte kant.
Bij The Soleil vallen vooral de enorme bunkers op. Omdat de meeste fairways op deze golfbaan behoorlijk breed zijn, is de kans dat je op de harde grond tussen de eucalyptus bomen en tamarisk struiken komt te liggen, iets kleiner. Het zijn overigens plekken waar je ook maar beter niet kunt liggen, De herstelslagen daaruit zijn moeilijk en je kan bijna nooit een behoorlijke lengte halen. Veel greens van The Soleil worden bewaakt door potachtige bunkers.
Een van de lastigste holes is hole 8 van de Gele lus. De score is hier veelal afhankelijk van de lengte die je in je spel hebt. Bepaal daarom al bij de afslag je strategie. Lage handicappers kunnen de green in de tweede klap over het water bereiken. Anders is een tussenslag aan te raden. Onzekere spelers kunnen de 2e slag beter rechts van het midden houden, daar liggen nog ontsnappingsmogelijkheden om het water te omzeilen. Uiteraard ten koste van extra slag.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Soleil Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

De baan speelt wat kort, maar vanwege doglegs, smalle fairways, bunkers en water technisch interessant genoeg. Van de 3 banen die bijelkaar liggen zijn hier de beste oefenfaciliteiten. Uitstekende bewegwijzering en de holes sluiten ook dicht opelkaar aan. Greens ok, niet snel niet langzaam.
Als je met een buggy wil spelen moet je er rekening mee houden dat ruim van te voren te reserveren anders zijn ze allemaal in gebruik. Hoewel een drukke baan heb je van andere spelers op naast gelegen fairways geen last, niet direct zichtbaar. Caddymaster laat je starten als je klaar bent en er ruimte is op de eerste hole. Na afloop werden clubs schoongemaakt. Ook hier weer de fantastische shuttle service van hotels naar baan en vice versa. In de middag rustiger.

schiriel | 07-03-2020 | review: Soleil Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Mooi onderhouden golfbaan, snelle greens, goede bewegwijzering, heerlijk klimaat.

BrunoBamelis | 23-02-2020 | review: Soleil Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

beide banen gespeeld. de blauwe baan is echt een topper. Caddy's zijn niet meer verplicht. maar als je een goede treft is het een pluspunt. vooral op de green. zij kennen iedere welving en snelheid. de ontvangst is soms nogal chaotisch. eerst je greenfee afrekenen en vervolgens naar de starter om je instructies te krijgen.
boek vooral tijdig om een tee time naar keuze te krijgen. ik ga zeker nog eens terug.

jmpapa | 30-01-2020 | review: Soleil Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Mooie club. Rond de middag heel druk (14/01). Mooie baan. Voor mij wat saai. Verraderlijke greens. Konden niet enkel met ons tweeën in een flight.

blanchaertjohan | 14-01-2020 | review: Soleil Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Tijdens onze vakantie deze baan 4 keer gespeeld. Twee keer Tikida en 2 keer Championship Course. Prachtige banen, zeer goed onderhouden en vooral op de Championship course super snelle greens. Mensen zijn super vriendelijk en willen het je naar de zin maken.

ewbrouwer1965 | 10-01-2020 | review: Soleil Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan met 36 holes die voldoende afwisseling bieden. Ik heb geen voorkeur gekregen voor rood, geel of blauw. Goede greens, maar de fairways zijn matig, maar met plaatsen wel goed speelbaar. Ik heb met diverse caddies gespeeld en ze zijn relatief goed en ook met Engels kom je tot een gesprek.

gerard.puylaert | 18-12-2019 | review: Soleil Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Zeer onvriendelijke Caddymaster en getrubbel bij de Marshal. Wel hele goede caddy’s.

kimluijben4 | 29-11-2019 | review: Soleil Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Championship Course (geel en rood) wat langer met wat snellere greens. Tikida Course (blauw) wat korter en technischer met minder snelle greens. Neem een caddy. Scheelt in je score en je bespaart op kosten. In de ochtend kan het druk zjn.

pauldewinter59gmail.com | 19-11-2019 | review: Soleil Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Fijne baan, beetje kort. Daarintegen lastig door water, doglegs, bomen en struiken. Redelijk snelle greens. Zeker de moeite waard om te spelen. Wij hadden een buggy, wel zo lekker in de warmte, maar is geen must.

janwillem3 | 16-09-2019 | review: Soleil Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Dit terrein ligt aan het hotel en kan je met pendelbus bereiken. Goede oefenfaciliteiten. Personeel van horeca begreep ons soms moeilijk maar waren zeer vriendelijk. Golfshop was zeker OK. Zeer goed onderhouden golfcourse.

playpaul | 11-09-2019 | review: Soleil Golf Course

Geef ook een beoordeling van Soleil Golf Course

Schrijf een beoordeling voor Golf du Soleil