logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Duitsland  >  Keulen en omgeving (Noordrijn-Westfalen)  >  Overath-Steinenbrück  >  Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.7
Lees de beoordelingen over Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)Geef ook een beoordeling van Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Touroperators en aanbiedingen voor Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Mountain, undulating

Greenfee (prijsopgave 2009)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 39

€ 55

Lengte

cr

sr

Heren

5196 meter

5682 yard

69,6

135

Dames

4388 meter

4799 yard

70,4

130

Handicap

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Am die Golfplatz 1

D-51491  Overath-Steinenbrück

Tel: +49 2204 97600

Tel reserveren: ja

Fax: +49 2204 97602

info@gc-luederich.de

www.gc-luederich.de

Golfclub am Lüderich aan de voet van het Bergische Mittelgebirge, op ongeveer vijftien minuten rijden van Keulen, is een mooi voorbeeld van een goed onderhouden golfbaan met een heuvel- en bergachtig karakter. Met een hoogteverschil van ongeveer honderd meter tussen de laagst en de hoogst gelegen hole komt ieder aspect van golfen in de bergen aan de orde: spectaculaire afslagen, uitdagende slagen naar hoger of lager gelegen greens, en natuurlijk fantastische uitzichten vanaf de hoger gelegen holes. Wie vervolgens in het kleine maar sfeervolle clubhuis blijft eten, wordt verrast door de creatieve culinaire kwaliteiten van de chefkok Daniel Dowhan, echt een aanrader. Wie daarna vervolgens het liefst direct zijn bed in rolt, kan zich melden in het tegenover de ingang van de golfclub gelegen pittoreske Golf & Landhotel Altenbrücker Mühle.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Beoordeling met 4 sterren

Met prachtig weer deze zeer uitdagende heuvel/ bergachtige golfbaan voor de 2 de maal gespeeld met een buggy.
De baan ligt vlakbij Köln en is een echte aanrader en met golf o max speel je met 50% korting.
De buggy is voorzien van een top scherm met aangaven van de afstanden en hij belemmert je de baan op te gaan. Je moet de buggy paden volgen. Deze paden behoeven nog wel enige verbetering. De panorama’s zijn schitterend behalve zie en hoor je de snelweg.

theovanemmerik5 | 13-09-2021 | review: Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Beoordeling met 4 sterren

Vriendelijke ontvangst en ook na afloop van een mooie golfronde een zeer gastvrije ontvangst op het terras.
Een prachtig heuvelachtige baan met mooie vergezichten en uitdagende hoogteverschillen. De ondulatie op de greens vereisen goede aandacht. Vanwege de hoogteverschillen is gebruik van buggy aan te raden.
Een baan om zeker vaker te spelen, dan kun je beter voor tactische liggingen kiezen.

DopyH | 05-08-2021 | review: Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan. Nogal geaccidenteerd, maar niet zo dramatisch als in sommige beoordelingen beschreven. Wij hebben gewoon met een trolley gelopen en dat is goed te doen als je normale fitheid hebt.
De eerste 9 zijn kort, de tweede 9 kent langere holes.
Uitdagend genoeg!
Met Golfomax voor de helft van de prijs.

w.p.dielis | 31-07-2021 | review: Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Beoordeling met 4 sterren

Het is een zeer geaccidenteerde golfbaan, waarbij een buggy (e-cart) eigenlijk toch wel een must is. Zowel de fairways als de greens waren zeer goed onderhouden. De baan kent vele fraaie vergezichten, maar neem voor de zekerheid wat extra balletjes mee. Golf Häftet niet meer van toepassing. Geniet vooral van hole 14, een erg mooie dubbele dogleg.

jorisfleskens | 02-07-2021 | review: Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Beoordeling met 4 sterren

Mijn medespeler was zo enthousiast over deze baan dat hij mij graag een keer mee wilde nemen hier naar toe. Bij aankomst staat een hele batterij aan buggies klaar, die nodig is omdat de baan nauwelijks te belopen is. Ondanks al die elektrische buggies geen laadpaal voor mijn elektrische auto. Duitsland loopt op dit punt duidelijk achter…
De uitzichten op de omgeving zijn hier prachtig (op de file op de snelweg na, en helaas ook het lawaai daarvan) en het inslaan op de driving range is spectaculair vanwege de diepte waar je in slaat. De eerste hole is heel gewoontjes, maar maakt je al duidelijk wat de baan moeilijk maakt: een scheve bal betekent zonder meer een verloren bal. Veel witte en rode paaltjes sieren de zijkanten van de holes en mijn ervaring is dat dat iets typisch Duits is. Je komt het niet zo veel in andere landen tegen, maar wel vaak in Duitsland. Bij hole 2 begint het spectaculaire gedeelte van de baan: zeer veel hoogteverschillen en vooral de eerste negen holes is eigenlijk op een terrein aangelegd dat niet helemaal voor golf geschikt is. Je merkt het ook al aan de par van de eerste negen: 33, het is gewoon niet mogelijk om hier een par 5 aan te leggen. De eerste negen bevat voornamelijk par 3’s en korte par 4’s. Zo is hole 3 een drivable par 4 van 230 m downhill waar je lekker kunt uithalen. De droge sloot voor de green heeft als gevaar dat een landing op een steen grote gevolgen kan hebben. De bal van mijn speelpartner konden we niet vinden, maar bleek uiteindelijk achter de green te liggen, hij had dus geluk dat de bal naar voren was gestuiterd.
De tweede negen zijn op meer geschikt terrein aangelegd en zeker de lange holes 16 – 18 zijn spectaculair én mooi om te spelen. Qua onderhoud mag er wel aandacht aan de afslagplaatsen worden besteed. Die zijn soms kaal en vaak bol. De greens waren nog wel eens verschillend qua snelheid en zagen er soms wat rommelig uit, maar waren meestal wel lekker snel.
De baan afficheert zich als meest extreme golfbaan van Duitsland, maar soms kan het ook te extreem zijn….

kjmetman | 22-09-2020 | review: Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Beoordeling met 3 sterren

Dit is best een aardige golfbaan, maar niet echt top niveau. De greens werden geprikt en gedressed toen wij er speelden en dat kwam het putten niet ten goede. De afstanden tussen de holes zijn best wel groot en de hoogte verschillen enorm. Deze baan is zonder buggy eigenlijk niet te doen. De entourage van een oude mijn met schacht en machine huis is leuk, maar alles ziet er toch wat onderkomen uit.

waq | 09-09-2020 | review: Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Beoordeling met 4 sterren

Heuvelachtige baan. Buggy is aan te bevelen.
Leuke driving range. Je slaat de diepte in.
Baan is vrij kort dus driver niet altijd nodig.
Wel recht slaan want op diverse holes is de bal direct weg de diepte in.
Er hingen soms storende hoogspanningsdraden over de fairway. Jammer.
Paar mooie holes de diepte in.
Bediening was gastvrij.

DonGeraldoz | 18-08-2020 | review: Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Beoordeling met 4 sterren

Super gastvrije ontvangst. Uitdagende baan met veel hoogteverschil en met name de eerste holes erg smalle fairways.

DutchGolfSmurf | 06-08-2020 | review: Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Beoordeling met 3 sterren

Een baan met enorme hoogte verschillen. De driving range is al een ervaring op zich.
de baan ligt bij een oude mijn en de toren staat er nog als markant punt. Ondanks dat het in de natuur ligt hoor je vrijwel constant de autos van de nabij gelegen autobahn.
de fairwys zijn groen maar liggen over de hele lengte vaak behoorlijk scheef, dus een bal op links geslagen kan zo maar helemaal naar rechts rollen.
De greens hadden veel gaten, en daar waren ze druk mee bezig, er lag veel zand op de greens en dat was aangerold, dus de green waren belachelijk snel. en daarbij ook vaak scheef, dus putjes verdwenen regelmatig van de green.
Ik loop een baan graag, maar dit was een hele uitdaging, ben je niet heel goed ter been, neem dan een buggy.
Hole 17 en hole 18 zijn 2 lange par 5, met op beiden een afslag die zeker 50 a 60m hoger ligt dan de fairway, de green op 18 ligt dan vervolgens weer 30 m hoger dan de fairway.
het is een par70 baan met 5x een par3, en 3x een par5.
Ik had er veel over gehoord, maar eerlijk gezegd voldeed het niet helemaal aan mijn verwachtingen.

richard.kunst | 23-07-2020 | review: Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Beoordeling met 4 sterren

Fantastische baan: niets op aan te merken. Veel hoogte verschillen en dat vergt veel energie vooral op hole 17 en 18. Greens goed onderhouden en strak. Clubhuis wat eenvoudig maar goede services en prima flamkuchen. Aanrader.

rik.wouters | 09-06-2020 | review: Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Geef ook een beoordeling van Lüderich Golfclub am (vh2000 Golf & Sport)

Schrijf een beoordeling voor Golfclub Am Lüderich e.V.