logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Duitsland  >  Noordrijn-Westfalen  >  Bedburg-Hau  >  Golf International Moyland

Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.5
Lees de beoordelingen over Golf International MoylandGeef ook een beoordeling van Golf International Moyland

Touroperators en aanbiedingen voor Golf International Moyland

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Golf International Moyland

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Flatland

Greenfee (prijsopgave 2016)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 55

€ 65

Lengte

cr

sr

Heren

6316 meter

6907 yard

72.2

137

Dames

5255 meter

5747 yard

74,3

136

GVB

ja

Handicap

54

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Pay and Play
Een golfwereld vol uitdagingen zo dichtbij!

Adresgegevens Golf International Moyland

Moyländer Allee 10

D-47551  Bedburg-Hau

Tel: +49 (0) 2824 97668-0

Tel reserveren: ja

E-mail

Website

Heropening Golf International Moyland

Als alles volgens plan verloopt gaat rond 1 juli 2015 Golfresort Schlosss Moyland opnieuw open. Met een nieuwe partij aan het roer en onder een nieuwe naam en formule: Golf International Moyland - Pay-and-Play.
Golfresort Schlosss Moyland werd eind 2013 vanwege een faillissement gesloten. De populaire golfbaan tussen het Duitse Kalkar en Kleve, net over de grens bij Nijmegen, was na een eerder faillissement in handen gekomen van de Nederlander Sander van Gelder. Van Gelder, die ook het Portugese Vale do Lobo groot had gemaakt, had grootste en exclusieve plannen met de baan. Helaas bleken deze plannen niet haalbaar. Begin 2014 toonden enkele investeerders kort interesse, maar tot overname kwam het tot april 2015 niet.

Gelukkig voor de vele Nederlandse liefhebbers van de golfbaan zal volgens de nieuwe plannen de 18-holes golfbaan binnenkort opgeknapt en wel open kunnen. Een Nederlands-Duitse investeringsgroep gaat Golfresort Schloss Moyland weer nieuw leven inblazen, maar wel met een totaal nieuwe visie en naam. Op 1 juli hoopt men de 18-holes te kunnen heropenen onder de naam ‘Golf International Moyland’. Niet duur, niet exclusief, maar goed en vooral toegankelijk voor iedereen. De formule die zal worden gehanteerd is ‘Pay-and-Play’: je komt, je betaalt en je gaat lekker spelen. Voor beginnende golfers zullen enkele korte holes beschikbaar zijn.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

Parkeergelegenheid was er voldoende. Ontvangst was supervriendelijk. Helaas ging het restaurant pas laat open voor de koffie. Oefengelegenheid middels drivingrange, chip en put terrein uitstekend. De greens waren zacht en redelijk.
De fairways waren goed. Helaas was semi rough te hoog en bestaat hoofdzakelijk uit klaver. De holes blijven wisselend qua uitdaging. Water afgewisseld met hoogteverschil en doglegs. De rust en omgeving zijn een genot. De golfbaan is uitgestrekt en de holes liggen redelijk ver uit elkaar. Randzaken zijn aan vernieuwing toe zoals teebox aanduidingen, prullenbakken en borden met holes layout. Verklaring van de pinposities heb ik ook gemist. Het restaurant was onderbezet qua personeel en de menukaart had alleen kibbeling en bitterballen..

Chrico36 | 21-07-2021 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

op een druilerige donderdag 18 holes gelopen.
Ondanks de regen van de afgelopen week is de baan goed te bespelen. Greens dik in orde en fairways mooi in het gras. De rough is ondoordringbaar dus blijf op de fairway. Ook veel water wat strategisch spel behoeft. Kortom een prima baan met 50€ greenfee zeer concurrent.

DanHoevenaars | 01-07-2021 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

Met Leasure breaks interessant om hier te golfen. Ontvangst goed en voor de ronde koffie met koek. De baan ligt in een rustig gebied en is zeer ruim opgezet. Tees en fairways zijn matig van kwaliteit, vooral de tees zijn aan renovatie toe. Greens zijn prima, niet snel maar wel mooi glad en strak. Er zijn bijna geen andere golfers, dus we konden rustig een 4bal lopen
Helaas is er verder geen horeca. De bar sluit om 18:00 uur, dus hebben elders wat gedronken en gegeten.

fritsdol | 24-06-2021 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

Brede banen, holes liggen ver uit elkaar, vooral de eerste negen, bunkers bevatten weinig zand en veel onkruid. Qua natuur mooi met veel dieren. Veel waterpartijen en bunkers. Mooi aangelegde uitdagende banen Clubhuis ligt ver van hole 9. Restaurant nu dicht met corona, maar normaal ook zeer beperkte kaart. We hebben 18 holes 13 km gelopen.

linda.kurstjens | 13-06-2021 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

Super mooie en gevarieerde holes. Baan lag er ook goed bij. Alleen greens waren wat langzaam.

Echt minpunt (en reden voor het feit dat ik geen hogere score heb gegeven) zijn de bunkers. Eigenlijk schandalig en geen bunkers te noemen want liggen vol met grote stenen die je wedge goed kunnen beschadigen en zijn er zo veel dat je ze ook niet gemakkelijk kunt verwijderen om zonder risico je bunkerslag te maken. Als men de bunkers gewoon met zand vult dan is het wat mij betreft echt een topbaan en een 9 waardig.

raymond.poublon | 09-06-2021 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

Baan ligt in een mooie rustige en natuurlijke omgeving. Onderhoud was goed. Greens lagen er goed bij, maar waren wat aan de trage kant. Bunkers kunnen wel wat aandacht/nieuw zand gebruiken. Er lagen te veel stenen in, wat niet echt goed is voor je clubs. De bal op de faiway houden is hier een must. Doe je dat niet dan ben je je bal kwijt. Rough is erg hoog en is vnl al hindernis aangemerkt (strafslag). Baan biedt diverse uitdagingen zoals waterhindernissen, doglegs en lichte glooiingen. Oefenfaciliteiten zijn prima. Door Corona was er alleen take away, vandaar hieovet geen oordeel. Ontvangst was vriendelijk. Zeker een baan die we nogmaals zullen spelen.

jvmosel1962 | 09-06-2021 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

Allereerst wil ik benadrukken dat de course lay-out echt fantastisch is. Op bijna iedere hole moet je nadenken over hoe je wilt spelen. Een heel aantal holes kent een uitstekende risk-reward play. Echter wanneer je op de golfbaan zelf stond kreeg je het idee dat je op een aardappelveld stond. Greens hadden ontzettend lang gras en hadden stimp 4/5, niet te doen dus. Ontzettend veel potentie in de golfbaan, maar er moet echt nog heel veel gebeuren.

timmunnich | 23-03-2021 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

Het is altijd fijn om even over de grens een mooie golf ronde te kunnen doen. Zeker als de ontvangst zoals altijd fijn en gezellig is. Geen overdreven luxe, maar simpele vriendelijke gastvrijheid.
De baan was prima in orde, zeker als je rekening houdt met de regenval de laatste tijd.
Hier en daar een vochtige plek, maar zeker goed bespeelbaar.
Komen hier graag en zeker nog eens terug.
Voor het golfen en het lekker eten!

aadb | 02-12-2020 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

Rondje gelopen op deze golfbaan en wat opvalt is dat de fairways redelijk hoog gras hebben. Greens daarentegen zeer goed. De baan is vergevingsgezind en er liggen veel bunkers op strategische plaatsen. Afstanden tussen de holes zijn behoorlijk en wel goed aangegeven. Leuke ronde, beetje hoogteverschil, water, eilanden, lange en korte par 3 en doglegs. Je komt alles tegen en dat maakt het interessant. Vanwege Corona geen mening over horeca. Ontvangst, inslaan en parkeren zijn allemaal prima.

danieldol75 | 26-11-2020 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

Verschillende keren al hier gespeeld. Voor het eerst waren de fairways en greens slecht. Veel geleden afgelopen zomer. Wat heel goed was dat ze op de website bekend maakten dat de greens 2 dagen vooraf geprikt en bewerkt waren. Ook kon je hierdoor met gereduceerd tarief spelen. Prima oplossing dus want de baan is heel mooi en zeker de moeite waard. We verheugen ons al weer op het voorjaar want dan gaan we hier weer vaker spelen. Gastvrij en zeer vriendelijke ontvangst.

nefkens | 31-10-2020 | review: Golf International Moyland

Geef ook een beoordeling van Golf International Moyland

Schrijf een beoordeling voor Golf International Moyland