logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Duitsland  >  Noordrijn-Westfalen  >  Winterberg  >  Winterberg Golf-Club

Winterberg Golf-Club

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.7
Lees de beoordelingen over Winterberg Golf-ClubGeef ook een beoordeling van Winterberg Golf-Club

Touroperators en aanbiedingen voor Winterberg Golf-Club

Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Winterberg Golf-Club

Baan

9 Holes / 70 Par

Type baan

Mountain, undulating

Greenfee (prijsopgave 2005)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 30

€ 40

Lengte

cr

sr

Heren

5678 meter

6210 yard

70,4

133

Dames

5020 meter

5490 yard

73,7

128

Handicap

45

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Winterberg Golf-Club

In der Büre

D-59955  Winterberg

Tel: +49 2981 1770

Tel reserveren: ja

Fax: +49 2981 81271

E-mail

Website

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Winterberg Golf-Club

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag een mooie dag gehad op de 9 holes golfbaan. Leuk om een keer gelopen te hebben. Mochten we weer in deze omgeving zijn dan gaan we zeker nog een keer. Er zijn niet heel veel uitdagingen. Holes zijn eerlijk. Lang en breed genoeg. Goed te lopen. Fairway een beetje te lang gras. Was lange tijd te nat om goed te maaien, aldus de greenkeeper. Ook de greens waren daardoor erg traag geworden. Ik schat stimp 6 of 7. Receptie, shop en restaurant is geen topniveau maar afdoende. Ook de 6 oefenholes is een toegevoegde waarde. Daar zijn veel landal gasten aanwezig. Park ligt net achter de golfbaan.

robl | 20-07-2021 | review: Winterberg Golf-Club

Beoordeling met 4 sterren

Fijne atmosfeer, bij zo'n club kom je graag. Bij aankomst tref je een uiterst vriendelijke gastheer aan, die je met lokale golfvragen terzijde staat. De baan is goed uit de winter gekomen en vanwege de Corona wat minder bespeeld. Compliment voor de greenkeepers. Het restaurant in het clubhuis is van uitbater veranderd, Een jong stel gaat de gasten van eten en drankjes voorzien, zoals we dat van de vorige uitbater gewend waren. Ook voor vakantiegangers, die een plezierige middag op de 6-holes baan willen spelen zijn er golfclubs bij het secretariaat.

info935 | 23-06-2021 | review: Winterberg Golf-Club

Beoordeling met 4 sterren

Erg leuke 9 holesbaan met mooie hoogte verschillen. De fairways waren vrij hard en een beetje droog maar t was goed te bespelen. De greens zijn mooi en snel.
De prijzen zijn ook prima. Met 4 personen 18 holes gespeeld, incl 2 handicarts waren we €210,- kwijt.

HanOlsman | 11-09-2020 | review: Winterberg Golf-Club

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige omgeving, Enthousiaste gasten, die vol lof waren over de toestand van de 9-holes baan. Zelf heb ik veel geoefend op de oefenbaan. Kort gras en kunststof greens, waar je tn de winter ook op kunt spelen. Ik heb weer genoten van de gemoedelijke sfeer.

info935 | 10-09-2020 | review: Winterberg Golf-Club

Beoordeling met 4 sterren

Het was niet het allermooiste weer op deze 4e september en na 2 dagen regen was de baan redelijk zompig maar nog steeds goed speelbaar. Voor een baan die een paar maanden per jaar onder de sneeuw verborgen zit ligt de baan er goed bij. In de fairways zitten wat kale plekken maar de greens zijn er strak.
Zeker geen makkelijke baan, aangezien deze baan nergens een meter recht ligt. Je speelt steeds van een uphill, downhill of sidehill ligging en je overwint flinke hoogte verschillen. Tot en met hole 3 speel je naar beneden, daarna steeds verder omhoog. De meeste waterhindernissen waren niet gevuld, waardoor we ons soms konden redden. Veel greens liggen op een soort terp en zeker te hard spelen zorgt ervoor dat je je bal altijd een stuk lager terugvindt. Het uitzicht is prachtig. Hole 1 is meteen pittig maar wel met een brede fairway. Hole 3 (par 3) speelt 30 meter naar beneden naar een smalle green. Hole 8 (par 3 180 meter) speelt dan weer 20 meter omhoog, ja je kuiten voel je wel. Als je 18 holes speelt heb je bij je tweede rondje overigens steeds een afslag die verder naar voren ligt, misschien om na al het geklim je tweede rondje iets makkelijker te maken.
Om de driving range te bereiken moet je een paar holes oversteken en op hole 9 ben je je leven niet zeker als er mensen op de driving range staan. Daar had wel een hek tussen gemogen.
Ondanks herhaald bellen geen contact met secretariaat en ook bij aankomst was het secretariaat dicht (en we waren ruim binnen de normale openingstijden, maar de werknemer bleek zelf een rondje te spelen). De restaurant eigenaar zei ons dat we gewoon konden beginnen en geld door de brievenbus van de golfshop konden doen.
Al met al een uitdagende baan en voor Duitse begrippen ook nog erg goedkoop.

bubz2005 | 04-09-2020 | review: Winterberg Golf-Club

Beoordeling met 4 sterren

Afgelopen week (1,2 en 3 september) hier gespeeld en het is ongelofelijk hoe mooi de greens zijn! De fairways hebben hier en daar wel wat schade door de zon opgelopen, maar over het algemeen ligt de baan er absoluut TOP bij. De teeboxen liggen er bij zoals je ze alleen op topbanen ziet, waanzinnig.

Bij aankomst is er genoeg ruimte om te parkeren, het is maar een kleine vereniging, maar toch bijzonder populair en zeker bij Nederlanders. Manfred de caddymaster is een gastvrije en vriendelijke kerel die je snel wegwijs maakt.

Zelf raad ik aan een elektrische trolley mee te nemen of een buggy te huren, want de hoogteverschillen zijn 'killing' als je dit niet gewend bent.

Je kunt hier vrijwel altijd onaangekondigd langsgaan, behalve op de dinsdagmiddag (vrouwenmiddag) en de woensdagmiddag (herenmiddag) en in de weekenden wordn toernooitjes gespeeld maar da's een kwestie van even bellen.

De greenfee's zijn laag endus is het zeker aantrekkelijk om hier 9 of 18 holes te lopen.

JeroenWinters | 01-09-2020 | review: Winterberg Golf-Club

Beoordeling met 4 sterren

Winterberg, een druk dorp midden in het Sauerland heeft veel te bieden, onder andere fietsen, wandelen, skiën en natuurlijk golfen.
De sneeuw in de winter heeft natuurlijk invloed op de golfbaan en daarmee op het golfen. De golfbaan heeft altijd veel last van de sneeuw. Maar... nu in augustus was daarvan niets te merken. Er is in het voorjaar heel hard gewerkt en de golfbaan lag er prima bij. Echt niet iets om op aan te merken.
Omgeving is mooi, prachtige uitzichten vanaf de golfbaan over de bossen. Op de golfbaan zelf staan ook heel mooie bomen die ook op een warme dag voor verkoeling zorgen.
Zoals eigenlijk altijd wordt je welkom geheten door de heer Manfred Heick. Rustige man die gewoon alles voor je regelt, top!

Golfbaan;
Pittig, met veel verschillende typen holes. echt even nadenken welke club je moet gebruiken!
tees, prima (18 verschillende afslagplaatsen voor de 9 holes baan)
fairway, prima, ook naast de fairway geen last van onwijs lang gras!
greens, prima, geen kale plekken.

Ben je in de buurt? Gewoon even meepakken deze baan.

aadb | 17-08-2020 | review: Winterberg Golf-Club

Beoordeling met 4 sterren

Omdat wij hier vaker spelen voelen we ons bijna "thuis".
Mooie 9 holes golfbaan met 18 verschillende tees.
Prachtige baan zo tussen al die oude bomen, maar toch wel lastig om te spelen. Veel holes lopen schuin.
tees, prima in orde.
fairway, goed onderhouden.
greens, zagen er goed uit.
Altijd lastig om de eerste par 3 hole goed te spelen gaat enorm bergaf.
Fijne middag gehad en natuurlijk heerlijk vertoeven op het terras bij het clubhuis en genieten van het spel van anderen en de vriendelijke bediening van Cathleen.
Komen hier zeker nog terug!

aadb | 01-07-2020 | review: Winterberg Golf-Club

Beoordeling met 4 sterren

Leuke en toegankelijk club. Ideaal voor de vakantie genietende golfverslaafde die even zijn shot moet halen op 9 holes. De locale Pro is een Nederlander en je kunt eenvoudig binnenlopen voor een greenfee. Ik heb de club twee dagen achter elkaar gespeeld en de locals waren erg vriendelijk en behulpzaam. De negen holes lopen mooi glooiend door de bossen en het lukte me in ieder geval de eerste dag om mijn handicap te spelen op de(grote) 9 holesbaan. Daarnaast is er nog een par 3 baan die er eenvoudig en voor iedereen toegankelijk uitzag. De driving range ligt een beetje rechts achteraf naast hole 9 maar je kon er wel makkelijk een balletje slaan, zonder driver. Ik betaalde een greenfee van 35 euro op zondag en heb aan het einde genoten van een lekkere lunch op het terras, waar je beveiligd door een aantal netten kunt genieten van de drives op hole 1.

Tim Ladrak | 07-06-2020 | review: Winterberg Golf-Club

Beoordeling met 4 sterren

Golfen in de winter in Winterberg? Het clubhuis en de receptie is nog gesloten. Maar toch kun je golfen en dat is bijzonder. je komt om te skieen, maar er is weinig sneeuw en plots loop je op de golfbaan. Ik heb die stellen op weg geholpen. Eigenlijk mis ik een verhuuradres, waar golfers de clubs kunnen huren, De baan ziet er goed uit, je kunt zien dat het gras geleden heeft van de winter, maar je kunt prima spelen.

info935 | 25-02-2020 | review: Winterberg Golf-Club

Geef ook een beoordeling van Winterberg Golf-Club

Schrijf een beoordeling voor Golfclub Winterberg e.V.