logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Castro Marim  >  Castro Marim Golfe and Country Club

Castro Marim Golfe and Country Club

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.4
Lees de beoordelingen over Castro Marim Golfe and Country ClubGeef ook een beoordeling van Castro Marim Golfe and Country Club

Touroperators en aanbiedingen voor Castro Marim Golfe and Country Club

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Castro Marim Golfe and Country Club

Baan

27 Holes / 71 Par

Type baan

Wetland

Greenfee (prijsopgave 2010)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 70

€ 70

Lengte

cr

sr

Heren

5464 meter

5976 yard

Dames

4912 meter

5372 yard

GVB

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Castro Marim Golfe and Country Club

Apartado

P-8950-909  Castro Marim

Tel: +35 1 281 510330

Tel reserveren: tekst?

Fax: +35 1 281 510338

E-mail

www.castromarimgolfe.com

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Castro Marim Golfe and Country Club

Beoordeling met 3 sterren

We starten op de grouse en maar later bleek was die pas weer een week open maar die hadden ze beter dicht kunnen houden want het was geen feestje. Fairways slecht gemaaid soms plukken gras in het midden en dan zal je precies zien dat je bal daar ligt na een 230 mtr. afslag green waren snel maar soms veel gaten en schade zoals kale plekken. 2e negen was stukken beter en aangenamer om te spelen de lay-out van de baan is uitdagend en niet echt geschikt voor beginners. Vreemd dat ze ons op de slechtste lus hebben laten starten want er waren weinig golfers in de baan. Oefenfaciliteiten zijn ok maar 24 ballen voor 3,5 euro blijft een onbegrijpelijke iets.
Restaurant met mooi uitzicht en beperkte kaart en een lach kan er niet af dus drankje genomen en lekker naar het strand gegaan. Afstrepen van de lijst banen in Portugal en dooorrrr.

robertkleihorst | 01-09-2021 | review: Castro Marim Golfe and Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Met iets meer dan een jaar uitstel door Corona kwamen we eindelijk te spelen op Castro Marim.

Een week op het resort en veel spelen, was het idee. Dat is gelukt.

De medewerkers van Castro Marim staan klaar om je te helpen, dat merk je bij de receptie, in het clubhuis, in het restaurant en op de baan. Bijzonder gastvrij dus.

Dan de banen zelf. Alledrie de lussen moet je een keer gespeeld hebben om een tweede keer te spelen zoals het moet. Vanwege de hoogteverschillen is het vaak lastig inschatten waar je bal zal uitkomen, helemaal als wind in het spel is.

De teeboxen zijn over het algemeen goed. De greens en fairways laten her en der nog wel wat te wensen over. Op sommige greens groeit onkruid of zijn er kale plekken en ze zijn niet allemaal even snel. Wat opvalt is dat de greens praktisch niet geonduleerd zijn. De fairways zijn in veel gevallen ook niet goed bedeeld met de grassoorten zoals bedoeld.

Los van deze verbeterpunten voor het onderhoud zijn het drie leuke lussen om te spelen.

Na de ronde kun je in het clubhuis voor niet te veel geld heerlijk eten en drinken (inclusief bitterballen op de kaart).

Dan nog een kleine vermelding over het resort. De huisjes zijn superschoon (in de week dat wij er waren is er tussentijds nog 2 keer schoongemaakt), voorzien van alle gemakken (2 badkamers,3 toiletten, keuken, was-/droger combinatie, Nespresso koffiezetautomaat, handdoeken voor zwembad, airconditioning) en je hebt een buitenzitje inclusief ligstoelen om heerlijk van de zon te genieten. Het zwembad is vlakbij en met heel warm weer heerlijk om in te plonsen.,

Kortom: prima verblijf!

Bas20 | 31-08-2021 | review: Castro Marim Golfe and Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Geweldige baan, onderhoud soms wat matig maar het was ook ruim 30 graden. Dan is het gras niet altijd groen. Verder is de baan-layout super en iedere keer weer verrassend, veel hoogteverschillen dus buggy was handig. Nogmaals, erg leuke baan!

rgorter | 22-07-2021 | review: Castro Marim Golfe and Country Club

Beoordeling met 4 sterren

De baan is op het ogenblik erg rustig. Er zijn maar 18 holes tegelijk open en per week verschuiven ze het rondje. De baan is erg droog zodat de fairway kleine kale plekken gaat vertonen. Greens liggen erg keurig bij maar de snelheid wilde nog al eens wisselen per green. Er wordt flink gesproeid maar het zonnetje brand flink. Het restaurant is om 7 uur gesloten en de kaart is beperkter geworden. De golfbaan sluit om 5 uur. Het personeel is nog steeds heel vriendelijk.

beele45 | 29-06-2021 | review: Castro Marim Golfe and Country Club

Beoordeling met 3 sterren

Erg uitdagende holes met veel ondulaties/hoogteverschillen. Echter, na 11 jaar weer eens terug te komen viel tegen. Erg dor. Bij ons viel de kreet "vergane glorie". Met name bij Grous waren fairways dor en daardoor hard. De kwaliteit van Tees en Greens was niet veel beter. De Guadiana was beduidend beter.

GVeer | 22-06-2021 | review: Castro Marim Golfe and Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Al eerder de Grouse gespeeld, die erg dor is, dus de Guadiana was een grote verrassing! Ook de layout van de golfbaan was voor ons een stuk interessanter, daarom zijn we nog een keer terug geweest, eind van de maand (november)werd de greenfee prijs voor 9 holes ook nog een een stuk lager, lekker rustig ook maar daar zal helaas de corona zeker aan bijgedragen hebben.

Scarletts | 19-11-2020 | review: Castro Marim Golfe and Country Club

Beoordeling met 4 sterren

The Grouse Gaudiana gespeeld en met name de de Gaudiane lus is de moeite waard. Zeer geonduleerd en op sommige plekken smalle fairways. Fairways en greens in goede staat. De baan speelt niet lang. De driver hoeft maar op een par 5 gebruikt te worden. De overige holes kun je spelen met # 3 en je ijzers. Er zitten een paar blinde holes bij en bellen op deze holes zouden ontbreken dus het is vaak wachten tot de greens vrij zijn.
Qua onderhoud is the Gaudiane lus veel beter dan de 2 andere lussen. Fairways raken is een verplichting anders ben je gezien en zijn up en downs bjjna niet te maken.

CIRE | 28-10-2020 | review: Castro Marim Golfe and Country Club

Beoordeling met 3 sterren

Castro Marim heeft 3 lussen The Grouse, The Atlantic en The Guadiana. Vandaag hebben wij de Grouse Atlantic gespeeld en ondanks Covid19 hebben ze het hier goed onder controle qua veiligheid. De baan is er minder aan toe. Slechte tee boxen, veel greens met mos en schimmel erin en de fairways laten ook veel te wensen over. De baan is kort en op de meeste hole kun je je driver het best in je tas laten. Je hebt hem simpelweg niet nodig. De fairways zijn voor 80% groen maar erg kaal. Weinig gras en het en der onkruid. De rough is gortdroog en erg kaal. De hoeveelheid steentjes en stenen in de bunkers zijn een doorn in het oog. Gewoon jammer. Enkele holes zijn waarschijnlijk behandeld door enkele imberico zwijnen die de grens zijn over gestoken. Het is gewoon jammer dat er geen of weinig onderhoud wordt gepleegd wat hierdoor verliest de baan veel decorum. De drivingrange ligt ingeklemd tussen enkele hole en de netten zijn aan vervanging toe. Des al niet te min. Een leuke afwisselende baan baan en niet al te moeilijk.

CIRE | 23-10-2020 | review: Castro Marim Golfe and Country Club

Beoordeling met 3 sterren

Na 16 jaar weer eens op Castro Marim gespeeld. We speelden de Atlantico-Grous baan, waarbij de Grous baan er toen nog niet lag.
Als GVB speler had ik toen soms moeite had met de afstanden, nu bleek ik nu soms te ver te slaan.
De baan heeft behoorlijk veel korte holes (300 m) en geregeld smalle fairways. De fairways waren vrij kaal en hard. De greens lekker snel op de Atlantico, maar op de Grous wisselend. Op de Grous lus zagen we soms kale plekken en ook zachte stukken. Hierdoor werd putten wel onvoorspelbaar.
Al met al een uitdagende baan met een redelijke prijs (€110 voor 2 personen incl. buggie).
Wel zou het onderhoud van de baan beter kunnen.

Reggy | 14-10-2020 | review: Castro Marim Golfe and Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijke rustige gelegen golfbaan voor ieder niveau een uitdaging met veel afwisselende holes. Pittig en heuvelachtig met mooie snelle greens. Een aanrader.

robenellen | 11-10-2020 | review: Castro Marim Golfe and Country Club

Geef ook een beoordeling van Castro Marim Golfe and Country Club

Schrijf een beoordeling voor Castro Marim Golfe and Country Club