logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  SloveniŽ  >  SloveniŽ  >  Bled  >  Royal Bled Golf & Country Club (King's Course)

Royal Bled Golf & Country Club (King's Course)

Beoordeling met 5 sterren gemiddeld cijfer van 4 beoordelingen: 9
Lees de beoordelingen over Royal Bled Golf & Country Club (King's Course)Geef ook een beoordeling van Royal Bled Golf & Country Club (King's Course)

Baan gegevens Royal Bled Golf & Country Club (King's Course)

Baan

18 Holes / 73 Par

Type baan

Mountain, parkland

Greenfee (prijsopgave 2017)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 150

€ 150

Lengte

cr

sr

Heren

6096 meter

6667 yard

Dames

5287 meter

5782 yard

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

9 holes Lake Golf Course par 36 lengte heren: 3047, dames: 2522 Greenfee Ä 30

Adresgegevens Royal Bled Golf & Country Club (King's Course)

Kidriceva c. 10

SLO-4260  Bled

Tel: +386 453 7771

Fax: +386 453 77722

info@golf.bled.si

Website

Deze baan, die al dateert van 1937, kan zonder twijfel de topbaan van SloveniŽ worden genoemd. Het is een echte championship-course, ruim van opzet, hoog van kwaliteit. Daar komt bij dat de baan nagenoeg aan de voet van de (Julische) Alpen ligt wat maakt dat de vergezichten op deze baan zonder meer spectaculair zijn te noemen. Het complex telt tegenwoordig in feite twee banen: De oorspronkelijke Kingís Golf Course (18 holes) en de van 1994 daterende Lake Golf Course (9 holes). Het is duidelijk dat de kwaliteitsstandaard op dit complex zeer hoog is. Aan het onderhoud wordt zichtbaar zeer veel aandacht besteed. Opvallend detail bij dit onderhoud is dat het water dat voor besproeiing van de baan wordt gebruikt bij het oppompen uit de bodem naar de maatstaven van het management te koud is voor een optimale voeding van de grasmat. Om die reden wordt dit water voor gebruik op de baan iets voorverwarmd!
Wat valt er bij zoveel liefdevolle aandacht nog te zeggen over de kwaliteit?

Uitnodigend


De Kingís Golf Course van Royal Bled Golf & Country Club, die we hebben gespeeld, is ruim, lang en prettig. De baan nodigt uit tot het beste spel wat men voorhanden heeft. Over het algemeen is de baan redelijk vlak maar zeker in de tweede negen zijn enkele verhoogde afslagplaatsen opgenomen die na een fikse klim toch even rust vergen om geheel op adem en geconcentreerd af te kunnen slaan.
Bled Golf & Country Club wordt de topbaan van SloveniŽ genoemd. De golfbaan ligt nagenoeg aan de voet van de (Julische) Alpen en heeft vergezichten die zonder meer spectaculair zijn te noemen De 9 holes Lake Golf Course is (niet verrassend) rond een meertje (bewoond door grote karpers) gesitueerd. De baan is speciaal ontworpen om te leren omgaan met waterhindernissen. Voor het bespelen van deze baan moet men dus wel ťn een onversaagde of argeloze mindset ťn een redelijke voorraad ballen hebben.
Hoe het ook zij: Na afloop kan, nee moet men nog even een bezoek brengen aan het plaatsje Bled, het onbeschrijflijk mooie meer met een klein eiland (het enige eiland van SloveniŽ) met daarop een kerk en uitorenend boven het meer het kasteel van Bled. Dit alles: sprookjesachtig.
Op deze manier kan een succesvolle golfdag in Bled bekroond worden dan wel, bij minder fortuin op de baan, heeft men toch een prachtige herinnering aan deze dag aan de voet van de Alpen.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Royal Bled Golf & Country Club (King's Course)

Beoordeling met 4 sterren

Voor vijf dagen een verblijf geboekt in de Kingshouse. Mooie hotel kamer met zeer goede service. Erg vriendelijk en behulpzaam personeel. In totaal vier keer de kingscourse gespeeld! Wat een baan is dat zeg. Alles klopt hier, het onderhoud van teebox fairway en greens is helemaal top! De greens zijn mooi geonduleerd dus een drie put ligt op de loer. De fairways zijn strak gemaakt met een mooie first cut! De rug is best taai en als je de hoge ruf raakt is het over en uit! Een verloren bal dus...! De baan is prima te lopen maar een buggy geeft wat meer rust aangezien je best wat moet klimmen tussen de holes. De oefen faciliteiten zijn ook top. Afslaan van gras met prima ballen, ook chip, put en bunkers zijn hier goed te oefenen. Na de ronde lekker op het terras een drankje en hapje doen, kwaliteit van het eten is zeer goed! Greenfee niet goedkoop maar daar krijg je veel voor terug, zeker in vergelijking met Nederland.

JohnvdS | 14-08-2020 | review: Royal Bled Golf & Country Club (King's Course)

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag de eerste keer op Royal Bled gespeeld. Na een prima overnachting en ontbijt in Kingshouse aan de baan om 9:00 tee time. Even inslaan op de driving range met gratis ballen en vanaf het gras wat altijd fijn is. Buggy genomen om de eerste keer wat relax door de baan te gaan. In koelbox gratis water en gevuld met ijsklontjes! Top service. In de baan ook op diverse plaatsen grote koelboxen met ijs en water flessen! De baan licht er super bij. Mooie tee box, fairway en greens, die overigens niet erg snel zijn. Het was ook nog eens erg rustig dus een heerlijke ronde kunnen lopen! Maar blijf op de fairway, anders ben je je bal kwijt h! Echt de moeite waard om te spelen.

unknown user | 11-08-2020 | review: Royal Bled Golf & Country Club (King's Course)

Beoordeling met 5 sterren

Een van de best onderhouden banen die ik ken. Vergelijkbaar met de Dutch en Bernardus. De baan zelf ligt mooi met uitzicht op het kasteel van bled en de Julian Alpen. Het ontwerp is top maar de greens zeer-, soms te uitdagend met stimp 10. Je tas wordt bij aankomst uit de auto gehaald en je krijgt je eigen locker in de kleedkamer. Je krijgt je eigen plekje op de DR, de ballen liggen al voor je klaar. Water tees pitchfork inclusief.
Service is perfect en vriendelijk.
Aanrader deze baan al moet je wel €150,- neertellen voor de greenfee. Maar dat moet op Bernardus ook.

info768 | 17-07-2020 | review: Royal Bled Golf & Country Club (King's Course)

Beoordeling met 4 sterren

Wow, serieus wow. Wat een prachtige baan is dit. De staat van onderhoud is geweldig, de holes zijn goed ontworpen en de verderop liggende bergen vormen een meesterlijk decor. De recente renovatie was niet goedkoop (10 miljoen...), net als de greenfee dat niet is (€150,-) maar daar krijg je dan ook wel wat voor. Een topbaan met bijbehorend serviceniveau. Piramides met ballen op de range, flesjes water op diverse plekken in de baan, potloodjes, pitchforkjes etc liggen voor het meenemen, alles is dik voor elkaar. Als er een minpuntje moet worden aangewezen dan is het dat de renovatie van de greens misschien een tikkie is doorgeslagen. De slopes zijn op veel greens zò enorm dat er maar weinig pinposities mogelijk zijn en het soms nagenoeg onmogelijk is bij de hole te komen. Schaaf er hier en daar een meter vanaf en de ambities om ooit een tourevent te hosten kunnen zomaar realiteit worden.

mpaehlig | 18-10-2018 | review: Royal Bled Golf & Country Club (King's Course)

Geef ook een beoordeling van Royal Bled Golf & Country Club (King's Course)

Schrijf een beoordeling voor Royal Bled