logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  BelgiŽ  >  Vlaanderen  >  Houthalen  >  Limburg Golf & Countryclub

Limburg Golf & Countryclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.5
Lees de beoordelingen over Limburg Golf & CountryclubGeef ook een beoordeling van Limburg Golf & Countryclub

Touroperators en aanbiedingen voor Limburg Golf & Countryclub

Golf Expedition Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Limburg Golf & Countryclub

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2008)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

Ä 66

Ä 80

Lengte

cr

sr

Lengte

6049 meter

6615 yard

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Limburg Golf & Countryclub

Golfstraat 1

3530  Houthalen

Tel: +32 89 383543

Tel reserveren: ja

Fax: +32 89 841208

info@lgcc.be

www.lgcc.be

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Limburg Golf & Countryclub

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan midden in een bos en heide gebied.
Gevarieerd met een mooie ruime lay out.
Hier is het gras idd groener dan bij de buren... in Nederland.
Zeer de moeite waard.

Rebke | 08-09-2021 | review: Limburg Golf & Countryclub

Beoordeling met 4 sterren

Laatste week twee maal mogen genieten van Royal Limburg. Oefenfaciliteiten zijn beperkt maar aanwezig. Club is zeer rustig gelegen met een goede en zeer verzorgde course. Greens vrij snel en uitdagend. Baan is in goede conditie en nu met de heide zeer mooi.

hugaerts | 25-08-2021 | review: Limburg Golf & Countryclub

Beoordeling met 4 sterren

Royal Limburg is a fantastic course in a beautiful landscape. The heath that surrounds multiple holes on the course in quite a spectacle during the month of august. The driving range is not that big but is well equipped with fiberbuilt striking mats and free range balls. The course itself is at the moment in real perfect condition. The fairways are like carpet, the ball is quite easy to hit as the golfball lies on top of the grass. Bunkers and greens were in presteigne condition. Great work by the greenkeepers. I really enjoyed the course, it has a lot of variety in the holes. Like hole 17 a 90 degree dogleg with an amazing view. Definitely coming back to this course. Had a day to remember.

benoitfacon | 21-08-2021 | review: Limburg Golf & Countryclub

Beoordeling met 4 sterren

prachtige baan met mooie vergezichten en een bloeiende paarse heide. ondanks 18 holes regen toch genoten van deze baan. komen zeker terug om eens met mooi weer te spelen.

J.balthau | 17-08-2021 | review: Limburg Golf & Countryclub

Beoordeling met 4 sterren

Na een paar jaar weer terug in Houthalen. Prachtig weer en alles lag er weer perfect bij zoals we daar gewend zijn. Mooie teeboxen, prachtige fairways en gladde greens. Het is iedere keer weer heerlijk om hier te spelen. Na afloop een lekker drankje op het terras en de andere golfers op 1 af zien slaan of op 18 binnen zien komen. De hei stond al een beetje in bloei en dat maakt alles nog mooier. Lekkere dag en morgen nog naar Spiegelven? ‍‚ôāÔłŹ?

dick_golfy | 14-08-2021 | review: Limburg Golf & Countryclub

Beoordeling met 4 sterren

zeer goed onderhouden course, met goede fairways en mooie greens. Fantastisch landschap (heide) om in te spelen.
Is voor herhaling vatbaar.

stevie | 11-08-2021 | review: Limburg Golf & Countryclub

Beoordeling met 4 sterren

Een leuk wederzien van de golf voor een wedstrijd van de club. Ben nog steeds onder de indruk van de kwaliteit van de fairway na wat ik gezien heb een paar jaar geleden na een lange droogte. Toen was er meer zand dan gras. Dat is allemaal achter de rug, en de baan ligt er prima bij. De heide begon ook in bloei te komen, en de paarse kleur komt al boven. Zij het nog in de jonge plantjes, zodat met er nog uit geraakt al je je bal al zou terugvinden. Driving range is een beetje kort en smal, maar men kan er genoeg opwarmen. Pitch en put is dan weer ok.

patrick.de.vylder | 08-08-2021 | review: Limburg Golf & Countryclub

Beoordeling met 4 sterren

Deelgenomen aan een wedstrijd hier, alles prima georganiseerd. De baan zelf is prachtig, zeker nu de heide net in bloei komt, naar verluidt is het de komende weken nog beter. Geweldig ook dat je, behalve het clubhuis, nergens een gebouw ziet in de omgeving. Mooie en uitdagende layout van de baan, niet eenvoudig om spelen dus. Positiespel is op veel holes belangrijker dan lange afstanden halen. Alles zeer goed onderhouden, de greens lagen er niet bijzonder snel bij. Kortom, dit is ongetwijfeld één van de mooiste banen in België, van wat ik tot nog toe speelde vind ik alleen Spa nog net een tikkeltje meer hebben. De oefenfaciliteiten zijn prima, met gratis ballen op de driving range, die helaas wel kort en smal is, maar niet onoverkomelijk. Vriendelijke ontvangst gekregen, ook in het clubhuis en aangename clubspelers ontmoet.

Colfer | 08-08-2021 | review: Limburg Golf & Countryclub

Beoordeling met 4 sterren

Houthalen of Royal Limburg is een werkelijk schitterend gelegen bos/heide baan, maar fantastische fairways en mooie strakke, vrije snelle greens. Op onze speeldag iets minder omdat er licht zand op de greens lag. Het clubhuis is prima, de shop klein/maar fijn met leuke spullen en de drivingrange is prima. De afslag op hole 1 is prachtig en gelijk uitdagend, door de bomen aan beide kanten. bomen, heide en hoog “siergras” komen veel in het spel en zijn lastige obstakels. Accepteer soms je verlies en neem een extra slag om weer in positie te komen. Wees niet overmoedig, want dat laat de baan niet echt toe. de ligging tussen de bomen van de meeste holes is prachtig. De par 3’en zijn plaatjes en bij veel holes kom je lastige doglegs tegen, waarbij precies positiespel belangrijker is dan afstand. Een baan voor doordacht spel in een prachtige omgeving met een onderhoud van hoog niveau. Heerlijke baan om te spelen.

willemw | 23-07-2021 | review: Limburg Golf & Countryclub

Beoordeling met 4 sterren

Parkeerruimte voor het clubhuis. Aanmelden links bij de caddiemaster waar wij vriendelijk ontvangen werden. We kregen een kleine korting, omdat er een paar bunkers GUR waren door het slechte weer. Een leuke geste waar veel golfclubs een voorbeeld aan kunnen nemen. De driving range ligt naast het parkeerterrein en de ballen zijn bij de prijs inbegrepen. Deze kan je uit een bak scheppen. De chipping green ligt mooi ingebouwd en daar tegenover ligt de putting green. De greenfee kaart geeft ook toegang tot het clubhuis, want daar is duidelijk aangegeven, dat het alleen toegankelijk is voor leden. De afslag van hole 1 ligt links voor het terras en voor een vijver waar je over heen moet slaan. Dit is het enige water en kan bij hole 18 mogelijk ook in het spel komen. De baan is gelegen in het bos en tussen de heide. De heide begon al iets te kleuren en ziet er geweldig uit. De afslagplaatsen zijn strak gemaaid, de fairways met een mooie dichte grasmat en de greens waren snel. Volgens de caddiemaster nog wat langzaam door het het slechte weer van de afgelopen week en daardoor iets langer gemaaid dan gewoonlijk. De lay-out laat ook weer zien, dat een hole niet lang hoeft te zijn. Zo is hole 8 een par 4 van 286 meter, maar door de goed geplaatste bunkers en de dogleg leuk om te spelen. De bunkers liggen overal door de baan zeer strategisch en komen zo snel in het spel.
Het restaurant is tot 10.00 uur gesloten, maar een greenkeeper zorgde voor koffie en dit werd zeer op prijs gesteld. Na de ronde heb je op het terras een geweldig uitzicht over hole 1 en 18. Al met al een mooie klassieke golfclub met een prachtige baan.

douwe | 22-07-2021 | review: Limburg Golf & Countryclub

Geef ook een beoordeling van Limburg Golf & Countryclub

Schrijf een beoordeling voor Royal Limburg Golf