logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  BelgiŽ  >  WalloniŽ (incl. Ardennen)  >  Gemmenich (Ardennen)  >  Mergelhof Club de Golf

Mergelhof Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.2
Lees de beoordelingen over Mergelhof Club de GolfGeef ook een beoordeling van Mergelhof Club de Golf

Touroperators en aanbiedingen voor Mergelhof Club de Golf

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Mergelhof Club de Golf

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

heuvelachtig/Hilly

Greenfee (prijsopgave 2007)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

Ä 40

Ä 55

Lengte

cr

sr

Lengte

5929 meter

6484 yard

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Mergelhof Club de Golf

Rue de Terstraeten 254

4851  Gemmenich (Ardennen)

Tel: +32 87 789280

Fax: +32 87 787555

info@mergelhof.com

www.mergelhof.com

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Mergelhof Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Wat een mooie golfbaan is dit! Heb hier in de regio al een paar banen gespeeld, maar deze staat wel ergens bovenaan het lijstje.
Met de standaard greenfee krijg je hier al heel veel waar voor je geld, maar wij speelden met een flight van 3 met een heel mooie korting, dan is het heemaal super.

Heel veel mooie holes, veel afwisseling met dog legs, blinde slagen behoorlijke hoogteverschillen (buggy geadviseerd) en heel fraaie vergezichten. Dat gecombineerd met een heel vriendelijke bediening en uitstraling, is dit een heel dikke aanrader.
De baan lijkt soms makkelijk maar je verkijkt je dan net op het hoogteverschil of de afstand en dan is het ineens toch lastiger dan verwacht. De greens zijn moeilijk te lezen en lijken naar 1 kant gemaaid of iets dergelijks; de ene keer verrassend snel en de andere keer verrassend stroperig. Baan is op geen elke hole saai qua lay out en qua omgeving. Soms zelfs indrukwekkend. Daarom misschien ook moeilijk om hier mijn handicap te spelen, ben benieuwd of dat een volgende rondje makkelijker zal zijn. Ben zeker van plan hier nog een keer terug te komen.

robertl | 30-05-2021 | review: Mergelhof Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

De bewegwijzering naar de baan is niet zo goed, we reden de afslag zo voorbij.
Vervolgens kruis je een paar fairways als je naar de parking rijdt.
De parking is prima, wel misten wij een laadpaal.
Ontvangst verder prima en gastvrij, wel hadden we opeens een starttijd van 11.20 ipv 11.00?
Driving range zelf is goed maar relatief dure en slechte ballen. Matten knetterhard. Dat kan beter.
De baan is niet al te lang maar speelt lastig. Wij hadden er vandaag veel moeite mee, er stond wel veel wind overigens en af en toe wat regen. Denk dat een tweede ronde veel beter gaat, nu kennen we de speellijnen veel beter.
Eerste negen is wat makkelijker dan de tweede die veel meer hoogte verschillen kent en waar je ook vaker een schuine ligging hebt.
Fairways zijn goed, bunkers kun je niks over zeggen ivm Corona maatregelen. Greens liepen erg mooi maar lastig te lezen lijnen.
Bewegwijzering onderweg laat te wensen over, af en toe moeten zoeken naar de volgende tee.
Al met al een prima baan, die je wat vaker moet spelen om goed te scoren.
Voor ons een groot pluspunt: de hond mag mee de baan in!

FrankieShankie | 24-05-2021 | review: Mergelhof Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan, zeker een aanrader!

butsrombouts | 14-05-2021 | review: Mergelhof Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Buggy gewenst met die hoogteverschillen vooral op de 2-de 9. Prachtig mooie holes met hoogteverschillen. Mooie fairways en prima greens.

Gé Groen | 07-05-2021 | review: Mergelhof Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Prima baan met vele uitdagingen. Greens erg lastig (wel veel schimmel). Afgelopen nacht veel geregend waardoor de baan erg zacht was. Zelfs op 1 hole vast gestaan met de buggy.

hdaems | 21-10-2020 | review: Mergelhof Club de Golf

Beoordeling met 5 sterren

Prachtig gelegen baan in een heuvelachtige omgeving. Het begon al met een vriendelijke en behulpzame ontvangst, waar alle medewerking werd gegeven voor het omzetten van de starttijd i.v.m. het slechte weer. De baan kent veel afwisseling en uitdaging, hetzij door layout, door hoogteverschillen of door de afleiding door de prachtige vergezichten. Prima onderhouden; mooie en vaak geonduleerde greens die soms wisselend in snelheid waren. Ondanks het weer een prachtige ronde gelopen!

wniet4 | 04-10-2020 | review: Mergelhof Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Leuke golfbaan. Eerste lus glooiend met redelijk veel bunkers op sommige holes. 2e lus veel hoogteverschillen en veel uitdagende holes. Een paar leuke holes over waterhindernis. Kleedruimtes en receptie verouderd. Clubhuis ziet er netjes uit. Gastvrijheid dik in orde.

coby | 04-10-2020 | review: Mergelhof Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Door toeval hier terecht gekomen, maar absoluut de moeite waard, hele mooie en rustige omgeving. De eerste 9 holes zijn redelijk te lopen, de 2e 9 zijn wat glooienders
Mooie fairways en snelle greens
Tip, blijf uit de bunkers, zeker op natte dagen is het net beton!
Aanrader, net over de grens.

Handyman | 27-09-2020 | review: Mergelhof Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag deze baan voor de 2e keer gespeeld en het blijft een prachtige baan in een heel mooie en rustige omgeving. Behoorlijke hoogteverschillen, leuke lay-out met best veel afwisseling, snelle greens met veel lijn en enkele bijzondere holes die je bijblijven. Mn in de tweede 9 zitten fraaie par-3’s over ravijntjes en 2 mooie en lastige par 5’s met hoogteverschillen en ok de par -4 18e met een scherpe dogleg en een 2e slag over water en ravijntje zijn heel mooi. Het clubhuis in een oude hoeve mist charme en de kaart is erg eenvoudig. Maar al met al absoluut een baan om voor om te rijden.

geert227 | 26-09-2020 | review: Mergelhof Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Herbeoordeling: 2020 en dit blijft een van de leukere locatie's om een golfweekendje te beleven. Niet omdat het hier een overdaad aan luxe is. Nee juist door het tegenovergestelde. Het is knus en de menselijke maat regeert heer. Ja je hebt geen grote hotelkamer, je hebt geen topontvangst van de wifi op je kamer, je hebt geen grote golfshop vol met overprijste kleren. Je krijgt hier een allervriendelijkst ontvangst op een sfeervol en knus complex. De horeca was ook weer helemaal top en is elk jaar weer leuk om in ieder geval 1 dag tot sluitingstijd (en soms nog later) na te borrelen met je golfvrienden en het personeel. Er worden dan zoveel wereldproblemen met een pennenstreek en een fles wijn opgelost:):):):) Mergelhof do not ever change your ways! Tot volgend jaar. Voor de baan en faciliteiten zie voorgaande beoordelingen!

bellies | 14-09-2020 | review: Mergelhof Club de Golf

Geef ook een beoordeling van Mergelhof Club de Golf

Schrijf een beoordeling voor Golfclub Mergelhof