logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  BelgiŽ  >  WalloniŽ (incl. Ardennen)  >  Vieux Genappe  >  d'Hulencourt Golf Club

d' d'Hulencourt Golf Club

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.4
Lees de beoordelingen over d' d'Hulencourt Golf ClubGeef ook een beoordeling van d' d'Hulencourt Golf Club

Touroperators en aanbiedingen voor d' d'Hulencourt Golf Club

Golf Expedition Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens d'Hulencourt Golf Club

Baan

27 Holes / 72 Par

Type baan

inland landelijk, inland countryside

Greenfee (prijsopgave 2005)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

Ä 60

Ä 85

Lengte

cr

sr

Lengte

6215 meter

6797 yard

Handicap

28

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens d' d'Hulencourt Golf Club

BruyŤre d'Hulencourt 15

1472  Vieux Genappe

Tel: +32 67 794040

Fax: +32 67 794048

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
d'Hulencourt Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Misschien wel de mooiste, maar zeker niet de moeilijkste. Eigenlijk een tegen vallende baan. Als je Waterloo, Burcuit en La Tourette in de buurt hebt heb je volgens mij een betere keus. Prachtige gebouwen, goed onderhouden baan, schitterende shop fijn restaurant. Maar dan weer nauwelijks vuilnisbakken, en géén hole voorbeelden. O ja, er wordt onderscheid gemaakt in de kleedkamers tussen leden en niet leden.? tsja, mij zien ze hier niet meer.

janwillem3 | 12-09-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Gespeeld op ons golfweekend na gisteren La Tournette te hebben gespeeld. Het ontvangst was prima. We konden eerder starten omdat er in de middag bijna geen andere golfers waren. We hebben voor ons gevoel de baan voor onszelf gehad. De piramide aan ballen bij de drivingrange zag er indrukwekkend uit. De baan en de omgeving zijn super onderhouden. Alleen was het een groot nadeel en geen gezicht dat er over de gehele baan het gras dat gemaaid lag te drogen. Hierdoor werd een foute bal genadeloos afgestraft. De baan opzich was niet uitdagend en zeer wijd opgezet. Er was helaas geen baan lay-out aanwezig per hole. Helaas vonden we de baan niet nummer 1 van België zoals Leadingcourses het aangeeft. La Tournette die we gisteren hebben gespeeld staat hier toch duidelijk een trede hoger. Na afloop hebben we nog heerlijk gegeten.

lboerekamp | 03-09-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

D’Hulencourt was voor ons een beetje met mystiek omgeven. Simpelweg omdat er geen clubwebsite is waarop je je kunt inlezen.

Eenmaal aangekomen valt direct op dat alles perfect onderhouden is. Het onderhoud van het gazon rondom het clubhuis en het parkeerterrein wordt verzorgd door talloze robotmaaiers.

De ontvangst is hartelijk. Ons wordt gevraagd of wij er voor het eerst zijn en na deze bevestiging wordt de tijd genomen om ons te laten zien waar wij kunnen oefenen en waar hole 1 is.

Eerst tijd voor lunch. Op het terras van het restaurant worden wij voorzien van een prima lunch.

Na de lunch was het tijd om de spieren op te warmen op een prima verzorgde driving range. Zeldzaam goede matten, ballendriehoekjes, een grote oefengreen, het is er allemaal.

Dan de baan in. Wij stonden al in de buurt van de teebox toen een groep van 3 personen aankwam. Zij hadden de teetijd voor ons. Aangezien wij maar met twee waren, boden zij direct aan om te wisselen. Heel galant en gastvrij.

Hole 1 is een overzichtelijke hole. Niet te moeilijk en dus fijn om mee te beginnen. Hoewel de hole op zich niet moeilijk is, is de green dat wel. Op de oefengreen kwamen wij er al achter dat deze supersnel was. Zo ook in de baan. Er was dus veel aandacht voor het putten nodig.

De oorzaak van goede greens is natuurlijk voor een groot deel te danken aan veel aandacht voor de kwaliteit en het onderhoud. Dat strekt zich uit tot de hele baan. Een groot compliment voor het greenkeeping team voor het onderhoud. Van teebox, tot fairway, van bunker tot green. Alles is in perfecte staat.

De baan zouden wij het beste beschrijven als een parkbaan. Met hier en daar watertjes met fonteinen en ook voldoende bomen ter omlijsting.

De baan ligt er prachtig bij en de routing is bij de meeste holes logisch en goed. In onze ogen zijn er echter weinig holes die tot de verbeelding spreken. Als die er ook meer zouden zijn, zou het helemaal ‘af’ zijn.

Bas20 | 15-08-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Let me start by describing the course first before I move to my initial experience on the club.

When you enter the course you immediately feel like you are on a premium course and everything looks nice and well maintained. The driving range and practice facilities are very nice and the course book, pin positions and scorecard really feel premium.

The maintenance is top notch and both the fairways, greens and teeboxes all look nice. The black teebox is miles beyond you so that also gives the course this special feeling. One thing we really struggled with around august 14th is that the rough is absolutely brutal. One ball into the rough 30 centimeters away from the fair way was just instantly gone. I had 14 extra strokes on handicap 14 but I got no way near my handicap due to many lost balls. To the three of us (hcp 11-21) this was a bit negative, although we really liked the challenge as well (afterwards that is)

But then if you are still reading: I have read a lot of reviews saying how great the hospitality was at Hulencourt and that you were taken around for a tour if you were new to the place. For us it was a bit different, because it appeared that our booking via Pinhigh was not payed to the club. After waiting for about ten minutes at the desk and some calling back and forth by the woman there, we were allowed to go to the driving range and then had to come back to 'arrange the situation' When we came back the woman decided to handle the problem with Pin High and we could just go and play, but we had to provide our contact data and they might contact us on monday again. They were not unfriendly or unhelpful but it felt like quite 'a hassle' especially the first ten minutes in the club, so we were not too happy about this initial experience.

Tim Ladrak | 14-08-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club

Beoordeling met 5 sterren

Prachtige ruim opgezette baan. Mooie en brede fairways. Supersnelle greens. Dit is het echte werk! Eén minpuntje: buiten de fairway is bal kwijt. Je wordt wel erg gestraft, wanneer je een keer niet op de fairway ligt.

Vanthof | 30-07-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Mooie aankomst, ziet er allemaal prachtig uit. Leuke baan om te spelen waar vooral het fantastische onderhoud van tee tot en met de greens opvalt.

Bas_ | 18-07-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Top dag. Correcte ontvangst met goede uitleg en begeleiding naar driving range. Onbeperkt oefenballen van topkwaliteit. Baan geweldig goed onderhouden. Brede fairways. Wel op de baan blijven. Semi-rough al moeilijk en in de rough vind je je bal gewoon niet meer terug. 90 euro voor greenfee met lunchpakket.
Pittig, maar zijn geld waard.

MEYNENDONCKX.GUNTER | 31-05-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Zeer verzorgde baan met prima greens. Eerder uitzonderlijk dit jaar in deze periode.
Een aantal holes lijken wat veel op elkaar waardoor een déjà vue gevoel ontstaat.
Brede fairways maar uit de semi rough blijven is de boodschap.

Prijs kwaliteit dik in orde. In de greenfee is een prima lunchpakket inbegrepen.
Na afloop van ons rondje kwam de voorzitter van de club informeren of alles vlot was verlopen.
Zeer sympathiek en een bewijs dat deze man bezig is met zijn club.

johan.ory7 | 15-05-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club

Beoordeling met 5 sterren

Deze golfbaan gespeeld in zeer natte omstandigheden, maar wat lag ze er goed bij! Een dikke proficiat aan het personeel, alles netjes verzorgd van tee box tot green. Geen al te moeilijk terrein, zeer ruime Fairways, al kan het zijn dat deze in de zomer wat anders zijn als de rough wat hoger staat, daarvoor komen we met plezier nog eens terug. De golfclub straalt ook grandeur uit, met een imposant gebouw, mooie oefenfaciliteiten en een zeer vriendelijke ontvangst, je voelt je als greenfeespeler zeker welkom. Beetje prijzig wel, maar zijn vele geld wel zeer waard.

Zyzy | 10-04-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club

Beoordeling met 5 sterren

Mooie golfclub met een luxe-uitstraling. Ontvangst was super! Zeer vriendelijk. Wij hadden greenfee met lunchpakketje. Alles was zeer netjes verzorgd. leuke driving range met veel mogelijkheden en goede ballen. (zaten ook mee ons pakket ONGELIMITEERD). De baan zelf is leuk en breed opgezet waar je al eens een mindere bal kan slaan zonder afgestraft te worden. Baan lag al zeer goed voor de tijd van het jaar en met hevige regencal met snelle eerlijke greens! Onderhoud is super. Wij hadden hier een zalige dag en plannen een nieuw bezoek om de baan in alle glorie te ontdekken.

krakkenator | 10-04-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club

Geef ook een beoordeling van d' d'Hulencourt Golf Club

Schrijf een beoordeling voor Hulencourt