logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  BelgiŽ  >  WalloniŽ (incl. Ardennen)  >  Henri-chapelle (Ardennen)  >  Henri-Chapelle Golf & Country Club

Henri-Chapelle Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.7
Lees de beoordelingen over Henri-Chapelle Golf & Country ClubGeef ook een beoordeling van Henri-Chapelle Golf & Country Club

Touroperators en aanbiedingen voor Henri-Chapelle Golf & Country Club

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Henri-Chapelle Golf & Country Club

Baan

45 Holes / 72 Par

Type baan

heuvelachtig/Hilly

Greenfee (prijsopgave 2010)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

Ä 55

Ä 70

Lengte

cr

sr

Lengte

6039 meter

6604 yard

GVB

ja

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Henri-Chapelle Golf & Country Club

Rue du Vivier 3

4841  Henri-chapelle (Ardennen)

Tel: +32 87 881991

Fax: +32 87 883655

E-mail

Website

Vlak over de grens bij Maastricht ligt de schitterende Henri-Chapelle Golf & Country Club. Door het heuvelachtige landschap is het nauwelijks voor te stellen dat je op slechts 20 kilometer van Maastricht loopt. De golf en countryclub heeft 3 verschillende banen La Chapelle, Le Charlemagne en Les Viviers.

Les Viviers


Dit mooie parcours telt 18 holes en is gelegen in het hart van het Plateau van Herve en in de nabijheid van zowel de Duitse als de Nederlandse grens. Door de heuvelachtige omgeving, gelden de fairways als een behoorlijke uitdaging voor de golfspelers. De moeilijkheid van de baan wordt er niet minder op, want de speler wordt nogal afgeleid door de schitterende vergezichten over het heuvellandschap. Les Viviers betekent visvijvers. Voor de goede verstaander is het gelijk duidelijk dat de golfer de confrontatie met waterhindernissen aanmoet. Het parcours dankt zijn naam aan het grote aantal vijvers en wellen dat de vallei rijk is, waarmee ook direct de heuvelachtige structuur verklaard wordt van dit technisch en fysiek zware parcours, dat echter wel geliefd is bij veel golfers. Greenfee is Ä 55 tot Ä 70.

La Chapelle


Een weekendje weg met niet-golfers hoeft geen belemmering te zijn om naar Henri-Chapelle te gaan. Het parcours La Chapelle is namelijk een beginnersparcours. Het bestaat uit 9 holes met een korte afstand. La Chapelle is zeer geschikt als eerste kennismaking met een golfparcours. Het terrein is voor iedereen toegankelijk, er geldt geen maximale handicap en u heeft er geen abonnement voor nodig, de greenfee is erg laag. Verder is deze locatie ook uitermate geschikt om de tips en de uitleg van de instructeurs in praktijk te brengen en om voor eens en voor altijd aan de golfsport verslingerd te raken.

Le Charlemagne


onbekende foto-: 413Le Charlemagne is een mooi, heuvelachtig parcours over inmiddels 18 holes het is geschikt voor beginners, maar ook de geoefende golfer speelt er als er niet genoeg tijd is voor de 'normale' baan. Het parcours is toegankelijk voor leden en voor niet-leden tegen betaling van de green fee. Vereiste handicap: 45.
De bar en het restaurant van Henri-Chapelle zien er verzorgd uit. De medewerkers zijn attent en vriendelijk.
Voor meerdaagse verblijven heeft de golf en countryclub leuke arrangementen in het hotel bij de club. Informatie over de golfbaan en het hotel vindt u op: de website van de golfclub.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Henri-Chapelle Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Parking:
Ruim

Onthaal:
Zeer vriendelijk maar helaas spreken ze zo goed als geen Nederlands. Toch een beetje verwonderlijk gezien er toch veel Vlamingen en Nederlanders een greenfee komen spelen. Maar de hartelijke ontvangst maakt dat ruimschoots goed.

De golfbaan Les Viviers:
De buggies die we gehuurd hadden waren van uitstekende kwaliteit. De T-boxen waren goed in orde en de aanwijzingen naar de volgende holes waren duidelijk en goed geplaatst. De marshal was super! Het ontwerp van de baan is subliem.
Toch waren er ook enkele minpunten:
Het gras op de fairway was VEEL te lang, zeker 5 cm. De clubs bleven er telkens in hangen met veel afstandsverlies en wegdraaiende clubhoofden tot gevolg.
De greens waren traag en hobbelig en het gras was meer bruin dan groen. Die zijn aan een grondige opknapbeurt toe. De padjes waar de buggies moesten over rijden waren in slechte staat met veel gaten, maar daar kan de overvloedige regen van 2 dagen ervoor voor een groot deel hebben tussen gezeten.

Het clubhuis:
Zeer netjes en gezellig met prima bediening.

Het restaurant:
Zag er zeer mooi, verzorgd en gezellig uit maar ging jammer genoeg pas open om 18u. We hebben er dus geen gebruik van kunnen maken.

Conclusie:
Een zeer mooie golfclub met zeer vriendelijke bediening. Het ontwerp en het uitzicht op de baan is adembenemend. De baan Les Viviers is zeer moeilijk met veel blindshots en wordt nog vele malen moeilijker door het te lange gras op de fairways. Je moet er echt enkele malen op spelen zodat je de baan kent als je er een deftige score wil neerzetten.
Ik persoonlijk zou er zeer graag nog enkele malen gaan spelen op voorwaarde dat ze de fairways in orde brengen.

Golfmaniak | 19-07-2021 | review: Henri-Chapelle Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Zeer uitdagende golfbaan. Viviers heeft veel hoogte verschillen en is het even zoeken naar de juiste club voor de juiste lengte. Ligt prachtig. Ook Charlemagne ligt mooi, maar daar liggen de holes 4 t/m 12 wel wat dicht op elkaar. De baan is korter (par 70), makkelijker dan Vivier, maar nog steeds uitdagend. Greens waren net belucht en waren zeer traag.
Deze golf club heeft een zeer gastvriendelijke marshal (André) die je als gast een heads-up geeft op wat je in de baan te wachten staat. Je ziet hem regelmatig in de baan, waar hij de spelers doorloop goed in de gaten houdt. Personeel is zeer vriendelijk.
Driving range ballen zijn geen 100% ballen en slecht.
Chipping en putting green rondom clubhuis is minimaal. Boven bij de driving range daarentegen waren deze ruim.

ChickA | 11-07-2021 | review: Henri-Chapelle Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Wat een mooie baan! We hadden geen buggy gehuurd en dat hebben we geweten. Het karretje was lastig te duwen tegen de slopes dus gratis fitness erbij gehad. We werden vriendelijk ontvangen door Andre op de baan en hij heeft ons ook nog een paar keer water gebracht aangezien het zo warm was. Het is een supermooie omgeving, met veel holes met verhoging/verlaging. Enorm uitdagend. We komen zeker nog eens maar dan huren we een buggy :-).

m.veldt | 03-07-2021 | review: Henri-Chapelle Golf & Country Club

Beoordeling met 3 sterren

De golfbaan is gelegen in een prachtig landschap, is daar zelfs onderdeel van. Helaas is dat ten koste gegaan van een doordachte baanarchitectuur. Gevolg: bomen op onlogische plekken, heel veel blinde afslagen, trage greens. Onspeelbare holes ook zoals een 385 meter lange par 4 steil de heuvel op waar de speler geen idee heeftwat hij/zij allemaal tegenkomt. Normaal coursemanagement is onmogelijk. De oefenfaciteiten maken een sleetse indruk, met name de driving range is echt aan renovatie toe. Personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam en de horeca prima. Mensen die in een fraaie omgeving golfballen willen slaan moet zeker deze baan boeken. De echte golfer kan beter wegblijven.

v.d.vijver | 26-06-2021 | review: Henri-Chapelle Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Na twee jaar eindelijk weer in de gelegenheid hier te spelen. Helaas niet op Vivier, want dat de mooiste van de twee banen, maar op Charlemagne. De baan lag er weer prima bij, hoewel de greens nogal verschillend speelden. Blijft een lastige baan, zeker gezien het geringe aantal slagen dat je hier mee krijgt. Heerlijke ronde gespeeld. Restaurant gedeelte heeft forse update gekregen en het terras is fors uitgebreid. Maakt bij mooi weer de nazit nog plesanter.

jwschuit | 25-06-2021 | review: Henri-Chapelle Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Geweldige locatie.
Middenin de glooiende omgeving ligt deze prachtig onderhouden baan.
Enige minpuntje is de kwaliteit van de matten en ballen op de driving range.
Verder is deze baan geniaal. Prachtige vergezichten, heerlijke glooiende greens en super uitdagend.
We werden gastvrij ontvangen en hebben genoten van ieder moment op de baan (op wat slechte ballen na uiteraard).

LSDave | 23-06-2021 | review: Henri-Chapelle Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Deze baan gespeeld op 16 juni. De fairways waren goed onderhouden. De greens waren deels gezand en hadden allemaal een andere snelheid, wat het putten niet gemakkelijk maakt.
De omgeving is magnifiek.

AnneDaman | 16-06-2021 | review: Henri-Chapelle Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Een uitdagende baan om te spelen.
Medewerkers buitengewoon meegaand.

o bordewijk | 12-06-2021 | review: Henri-Chapelle Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Wat een pareltje van een golfbaan is dit! Als je van heuvelachtige banen in een mooie omgeving houdt, is dit een must. Ik had hem al een tijdje op mijn lijst staan, maar nu ik er geweest ben, ga ik hier zeker terug komen.
Ik heb geen enkele saaie hole gezien en eigenlijk alleen maar mooie en sommige supermooi.
Het onderhoud is prima en de greens hebben meestal ook nog wat extra's zoals een enorm hoogteverschil of meerdere tableaus. Duidelijke bordjes bij de tee en door de baan duidelijke afstandspaaltjes.
De buggy had iets vlotter gekund.
Maar heel mooie vergezichten om een heel mooie baan.

robertl | 12-06-2021 | review: Henri-Chapelle Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Charlemagne gelopen, was erg zwaar met dit mooie weer (les Viviers vind ik een veel mooiere baan, maar was helaas vol) buggy is zeker een aanrader. Rough was zo hoog dat vanuit hier spelen onmogelijk was. mooie vergezichten en holes.

plau | 09-06-2021 | review: Henri-Chapelle Golf & Country Club

Geef ook een beoordeling van Henri-Chapelle Golf & Country Club

Schrijf een beoordeling voor Golf Henri-Chapelle