logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Overijssel  >  Zwolle  >  Zwolle Golfclub

Zwolle Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.7
Lees de beoordelingen over Zwolle GolfclubGeef ook een beoordeling van Zwolle Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor Zwolle Golfclub

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Zwolle Golfclub

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2008)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 50

€ 55

Lengte

cr

sr

Heren

6117 meter

6690 yard

71,4

131

Dames

6004 meter

6566 yard

78.1

143

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Zwolle Golfclub

Zalnéweg 75

8026 PZ  Zwolle

Tel: +31 38 4534270

Tel reserveren: nee

Fax: +31 38-4527441

E-mail

www.golfclubzwolle.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Zwolle Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Gisteren met vrienden 18 holes gelopen in twee flights. De algehele staat van onderhoud in goed. Vriendelijk personeel. Echter zijn de greens behoorlijk traag. (Wel benieuwd wat de stimp is op dit moment). Horeca is vorig jaar verbouwd en erg mooi geworden. Wel zijn de bitterballen qua prijs aan de hele hoge kant.1.00 p/s. Maar verder heel tevreden. Zeker een betere indruk gekregen dan vorig jaar.

oldenboom | 19-06-2021 | review: Zwolle Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Eindelijk weer een bakje koffie op terras en een lekker broodje na afloop, de gezelligheid welke hand in hand gaat met een dagje golf is weer terug! In Zwolle was het op terras goed toeven dus was het enthousiasme groot om de baan in te gaan! De faciliteiten om te oefenen zijn prima voor elkaar, alles ziet er strak en netjes uit!

Vanwege de drukte mochten wij op hole 10 starten; na een goede drive een flinke slag over de uitloper van de grote vijver over, niet voor niks stroke-index 3! Hierna gelijk verder met de moeilijkste hole van de baan, er even rustig inkomen is er met deze volgorde niet bij! 11 is een par5 en moet met het verstand worden gespeeld om de dogleg door te komen, afsnijden is ook een optie en mijn flightgenoot kreeg de bal via deze route netjes net naast de green!

De volgende hole is de lange par3 van bijna 180m alvorens je aankomt op de par5 13e met een vervelende dwarssloot. Schat je deze verkeerd in of neem je iets teveel risico dan kan deze flink tegenwerken! Hole 14 is een stevige hole, een par4 van dik 400 meter waarbij je drive over een heuvel moet en dan hopelijk net de extra meters krijgt om met de 2e slag naar de green te gaan! Hole 16 is een korte par4 met een dogleg, plaats de bal goed in de bocht en je houdt een goede kans op een mooie score over! De slothole van deze lus is een mooie par 5 langs de grote vijver naar de gedeelde green, wel even opletten met je approach dat er niemand op 9 staat te putten!

De 1e lus start met een 4-tal par4 holes met bijna dezelfde afstanden zonder grote hindernissen in de vorm van water zoals op de 2e lus. Hole 5 is wel weer een noemenswaardige hole, je speelt deze par5 vrij vlak naar een hoger gelegen green met op ca. 80m voor de green een soort hekwerk. De par4 7e hole heeft stroke index 4 ondanks zijn afstand van ca. 320 meter, er liggen enkele vervelende bunkers in de fairway en een zandstrook voor de green. Hole 9 voert weer naar de gedeelde green met 18, een lastige hole qua afstand en bij een pinpositie E of B lastig aan te spelen vanwege de heuvel voor de green.

Eigenlijk weinig op deze golfbaan aan te merken, onderhoud, routing en faciliteiten zijn prima. Hole 11 en/of hole 9 blijven je misschien bij, de overige holes blijven waarschijnlijk niet heel lang hangen!

BBB | 19-06-2021 | review: Zwolle Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan, weinig afwisseling, veel lang en recht. Naast de fairway is hoog gras dus zonder twijfel, bal kwijt.

moniqueseur | 14-06-2021 | review: Zwolle Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag weer eens in Zwolle gespeeld, de laatste keer was in 2019 en die was goed bevallen.
We zijn netjes ontvangen en hebben een arrangement geboekt, na de koffie naar de drivingrange en de baan in.
Drivingrange is in orde, alleen de schotten tussen de afslagmatten stonden voor mijn gevoel te dicht op elkaar. Je zag ze telkens in de backswing wat best wel hinderde, misschien de matten iets maar naar achteren plaatsen?
De baan is dik in orde, teeboxen, fairways en greens zijn goed, zo zie je ze niet vaak. Het was dan ook een genot om te spelen.
Na de ronde een heerlijke daghap gehad die overheerlijk was, en de bediening die meer dan attent is krijgt een dikke pluim.
Kortom een aanrader, en we komen zeker nog eens terug.

erwevers | 08-06-2021 | review: Zwolle Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan waarvan de eerst 9 geen zeer lastige holes bevatte, maar zoals de alleraardigste Marshall ons al zeer goed had uitgelegd daarna moet je zeer geconcentreerd spelen. En zeker bij de par 5 11de, die je niet snapt tot je hem 1 x hebt gespeeld. Ze zijn zuinig op de natuur en alles regio's waar je niet in moet lopen waren goed zichtbaar. Op deze baan zorgen ze voor de natuur zoals het hoort op een golfbaan. Dit mag vaker op banen worden toegepast van mij. Vervolgens lekker gegeten op het terras waar de gastvrijheid dik in orde was! Zeker een x spelen als je in de buurt bent!

aam.beemster | 30-05-2021 | review: Zwolle Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Tijdens coronamaatregelen hier met negen personen gespeeld. Mooie parkbaan, goed onderhouden en voldoende afwisselend.

jef.mahieu | 16-05-2021 | review: Zwolle Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

mooie baan, degelijk onderhouden in een mooie omgeving.

bartoostelbos | 16-05-2021 | review: Zwolle Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Zwolle maakt stappen qua onderhoud, greens nu al goed, was vroeger om deze tijd wel eens ander. Bunkers ook verbeterd, alleen de eerste drie holes blijven saai, maar wie weet is daar in de toekomst wat aan te doen. Hoop in de toekomst de Horeca ook weer te kunnen beoordelen, maar deze was vorige seizoen al op de goede weg. Oefenfaciliteiten nog wat mager, maar de dringrange gaat vooruit zeker qua aankleding. Het lijkt weer te bruisen op de Zwolsche, als dat maar niet in een (te) dure greenfee gaat resulteren, dan laten we haar toch eerder links liggen.
Maar vooralsnog op de goede weg, tot ziens.

akverdur | 09-05-2021 | review: Zwolle Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

[Geen motivatie]

vpbxvii | 27-04-2021 | review: Zwolle Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Op Koningsdag speelden wij de golfbaan in Zwolle. Het was prachtig weer. Er was Corona-ontvangst in het clubhuis, gastvrij binnen de mogelijkheden. De baan lag er prima bij. Enkele teeboxen waren opnieuw ingezaaid, zodat je op een ander plekje moest afslaan, maar dat was geen probleem. De baan kent redelijk veel water, zodat je af en toe op je tellen moet passen, maar is verder prima te spelen voor iedere handicapper. Wij spelen hier 1-2 per jaar op het hospitality-tarief en dat is een prima prijs-kwaliteitverhouding. Tot een volgende keer!

chrisfrowein8 | 27-04-2021 | review: Zwolle Golfclub

Geef ook een beoordeling van Zwolle Golfclub

Schrijf een beoordeling voor Golfclub Zwolle