logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Limburg  >  Gulpen-Wittem  >  Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

De Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.8
Lees de beoordelingen over De Zuid Limburgse Golf & Country Club WittemGeef ook een beoordeling van De Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Touroperators en aanbiedingen voor De Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Baan

18 Holes / 71 Par

Type baan

Bosbaan

Greenfee (prijsopgave 2016)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 65

€ 65

Lengte

cr

sr

Heren

5904 meter

6457 yard

71,7

125

Dames

5056 meter

5529 yard

72,2

126

GVB

ja

Handicap

54

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Onze gasten attenderen wij erop dat navigatie vaak de verkeerde route kiest. Geef als GPS adres in: Landsrade 1, Gulpen-Wittem

Adresgegevens De Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Aubelsweg (GPS adres Landsrade 1) 1

6281 PC   Gulpen-Wittem

Tel: +31 43 4551254

Tel reserveren: ja

Fax: +31 43 4551576

secretariaat@zlgolf.nl

www.zlgolf.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Beoordeling met 3 sterren

We hadden vandaag de 2e 9 holes willen spelen op deze baan.
Vreemd genoeg was het online reserveren al moeilijk want alles leek al bezet voor de gehele week.
Gebeld maar een gedeelte van de club is op vakantie, we moesten via email maar reserveren.
Dit maar gedaan en een starttijd ontvangen (ook weer vreemd dat je automatisch antwoord krijgt dat ze op vakantie zijn, dan lijkt het net of je geen antwoord hoeft te verwachten).
We waren ruim op tijd om te spelen, maar ze hadden ons veel later gezet dan we via de mail hadden gekregen. Nu een tijd ruim 2.5 uur later. Zouden nu pas om 18u starten.
Amper excuses en geen moeite gedaan voor andere starttijd.

Helaas was voor ons ook de vriendelijkheid en gastvrijheid op vakantie.
Laatste keer voor ons bij deze club.

egbert1 | 13-09-2021 | review: Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Beoordeling met 4 sterren

De laatste kilometers van de smalle weg naar de baan brengen je al in een goede stemming. Mooie, goed onderhouden baan over een glooiend terrein met enkele forse beklimmingen. Enkele zeer fraaie en uitdagende holes. Lastig gras naast de fairways.
Vriendelijke marshall. Maaimachine maakt veel lawaai, maar als je die niet hoort is er een buitengewone stilte: geen verkeer, slechts vogels en ruisende bomen.

Saltim | 01-09-2021 | review: Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Beoordeling met 4 sterren

Via een mooie rustige route kom je aan bij de baan en is er enige verwarring over P1, P2 en P3, maar gezien de rust was er ruim voldoende plek op P1 tegenover het clubhuis. Vriendelijk ontvangen en naast de kaarten ook een birdie boekje. De driving range ligt op weg naar hole 1 en is niet groot. Rond 08.30 uur afslag en wat opviel was de enorme stilte. De holes in het bos zijn soms redelijk smal en hole 17 een par 3 is hier een mooi voorbeeld van met een smalle doorgang tussen de kronen van de bomen door. Ook nu weer een mooi voorbeeld, dat een par 3 niet lang hoeft te zijn, maar toch uitdagend is hole 3 een par 3 van 124 meter over water waarbij de vlagpositie ook een rol speelt. Verder zijn er verschillende doglegs en een relatief korte par 4 waar course management belangrijk is gezien de boom op de fairway. Hole 12 een par 4 van 331 meter loopt redelijk steil naar beneden en moet het 2e schot over het water gespeeld worden. De baan is goed verzorgd en de afslagplaatsen en de fairways waren prima. Er was al veel regen gevallen en ook deze dag viel er enorm veel regen waardoor de bunkers volliepen met water. Op de voorgreen werd de grond heel zacht, maar ondanks deze omstandigheden bleven de greens meer dan goed en snel.
TIP: Een afwijking naar rechts met je afslag, sla dan op hole 18 met een gekleurde bal af zodat je de bal kan vinden tussen de vele driving range ballen die over het net geslagen zijn. Het clubhuis past bij deze echte ledenbaan. De leden zijn met recht trots op hun baan en dat is zeker een rede om hier nog een terug te komen op een “droge” dag voor een rustig en gemoedelijk rondje golf.

douwe | 28-08-2021 | review: Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Beoordeling met 4 sterren

De meest zuidelijke baan van Nederland denk ik. De weg er naartoe door het bos is bijzonder. De dame die ons ontving was uitermate vriendelijk en behulpzaam. De eerste negen holes gaan door het bos en de tweede negen zijn wat meer open. Je ervaart hier echt het Zuid Limburgse landschap. Het clubhuis is wat gedateerd, maar de sfeer is goed en gemoedelijk.

PeterDB77 | 27-08-2021 | review: Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Beoordeling met 4 sterren

Moeilijk te bespelen baan met erg veel holes, die men tactisch moet spelen om een goede score te kunnen realiseren. Eerste 9 in het bosgedeelte, wat toch nog erg drassig was, was erg moeilijk. Zeker als dit de eerste maal is. Tweede 9 is weer ander. Veel ruimer maar ook blinde holes en erg glooiend. Al met al een mooie baan. Terwijl de oefenfaciliteiten een stuk minder waren. Geweldig vriendelijk personeel maar een beetje overjaars clubhuis.

Rene56 | 24-08-2021 | review: Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Beoordeling met 4 sterren

Het jaarlijkse weekendje golf ging nu naar Limburg. Leuke baan om te spelen. Gastvrij ontvangst. Het geheel aardig. we mochten zelfs meehelpen op de driving range de verzamelde ballen op te ruimen. Heerlijk rondgelopen, mede dankzij het mooie weer.

johan.schrijver | 14-08-2021 | review: Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Beoordeling met 4 sterren

Vanmorgen de 2de 9 holes gelopen op de Zuid Limburgse golf en country club in Wittem Gulpen. Het ontvangst was zeer vriendelijk ondanks dat het nog vroeg was. De baan lag er mooi bij en was ondanks alle regen van afgelopen weken die Limburg voor de kiezen kreeg heel goed bij. Een enkele bunker stond nog een klein plasje water in. Greens waren snel, en er is genoeg uitdaging. Kortom bent u in de buurt van Wittem, dan is dit zeer zeker een aanrader!

e.vanderhaar | 04-08-2021 | review: Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Beoordeling met 4 sterren

Een geweldige en goed onderhouden golfbaan.
Nu heb ik ze alle 3 gespeeld in en rond Maastricht.
Mijn persoonlijke ranking: 1e Rijk van Margraten,2e Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem,3e International Golf Maastricht.
De golfbaan is zeer open en kan worden geclassificeerd als een parklandcourse.
De tee boxen zijn netjes gemaaid en aangelegd. Zoals u ook op mijn foto's kunt zien. De fairways zijn in zeer goede staat. De greens zijn ook in topconditie, trouw aan de lijn en relatief snel. De baan overtuigt ook met een goede lay-out, mooi aangelegde waterhindernissen en goed verdedigde greens. Geen hole is buitensporig lang, zelfs vanaf wit kan de baan goed gespeeld worden. Al met al is de baan voor elk niveau wat wils, hoewel de gevorderde golfer hier wat meer plezier zal hebben. De baan is idyllisch gelegen te midden van velden in het Nederlandse Mergelland. Over het geheel genomen, is het erg vlak. Af en toe zijn er steilere hellingen. Je kunt het mooi belopen en de afstanden tot de volgende tee zijn kort, behalve tussen hole 9 en 10. De fairways zijn bewegwijzerd met weinig informatie. Zoals op de foto te zien is - lengte, par, stroke index en no. Er worden echter gratis birdieboekjes uitgedeeld en deze zijn gedetailleerd en nauwkeurig.
De driving range is relatief smal en een beetje kort met iets meer dan 200 meter. Er is ook een pitching green, een chipping green en 2 verschillende oefengreens voor putting greens. Alle oefengreens zijn goed onderhouden. De ballen voor de driving range zijn gratis inbegrepen. Er zijn meer dan genoeg parkeerplaatsen beschikbaar. De sfeer is zeer aangenaam en vertrouwd. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Een greenfee van €70, ongeacht de dag van de week, is een prima prijs voor deze baan. Je kunt deze golfbaan echt aanbevelen met een zuiver geweten.

RichardV1815 | 29-07-2021 | review: Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Beoordeling met 4 sterren

Hele mooie golfbaan gelegen in Zuid Limburg, uitstekend onderhouden fairways en greens. Echt een aanrader om daar een keer te golfen.

harmmulder | 22-07-2021 | review: Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Beoordeling met 4 sterren

Een van de mooiste banen in dit gebied. De baan was in perfekte stand met snelle, zeer goede greens. Wil graag nog een keer hier spelen.

s johansen | 11-07-2021 | review: Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Geef ook een beoordeling van De Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Schrijf een beoordeling voor De Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem