logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Soestduinen  >  Soestduinen Golfvereniging

Soestduinen Golfvereniging

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.9
Lees de beoordelingen over Soestduinen GolfverenigingGeef ook een beoordeling van Soestduinen Golfvereniging

Touroperators en aanbiedingen voor Soestduinen Golfvereniging

3D Golfvakanties

Baan gegevens Soestduinen Golfvereniging

Baan

9 Holes / 27 Par

Type baan

bosbaan/forest course

Greenfee (prijsopgave 2007)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 22,50

€ 22,50

Lengte

cr

sr

Heren

1461 meter

1598 yard

48,1

67

Dames

1461 meter

1598 yard

48,9

66

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Soestduinen Golfvereniging

van Weerden Poelmanweg 8

3768 MN  Soestduinen

Tel: +31 35 5880005

Tel reserveren: ja

Fax: +31 35 5880075

E-mail

Website

Golfclub Soestduinen, gelegen in een schitterend natuurgebied, is een baan die het gehele jaar door te bespelen is door iedereen met een GVB. De kracht van de prachtige baan is niet alleen de variatie in holes, ondanks dat het een “korte” baan is. De gezelligheid en gemoedelijkheid die in het clubhuis heerst is een belangrijk aspect.
Deze baan heeft een NGF C-status verworven.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Soestduinen Golfvereniging

Beoordeling met 4 sterren

Een leuk aangelegde par-3 baan met korte holes. Helaas weinig afwisseling in lengte waardoor je nagenoeg op elke tee met dezelfde club in je handen staat. Oefenfaciliteiten zijn prima voor de baan. De lunch heeft prima gesmaakt en de medewerkers zijn erg vriendelijk. Het onderhoud van de baan is bovengemiddeld, zeker voor een par-3 baan. Prima greens, toch het belangrijkste op een par-3.

geerten | 18-09-2021 | review: Soestduinen Golfvereniging

Beoordeling met 4 sterren

Het is bij aankomst even zoeken als je de stoere poort van het Hilton hotel onderdoor rijdt. Gelukkig staan er borden om je de juiste richting op te wijzen, want je moet links achter het hotel zijn. Daar is een ruime parkeerplaats. Langs de oefenfaciliteiten lopend kom je bij een klein clubhuis (met terras) waar een tweetal vriendelijke dames je perfect op weg helpt.

De negen holes par 3 ligt, vanaf hole 1 gezien, heel mooi tussen de bebouwing aan de rechterzijde en het naaldbos aan de linkerzijde. De bomen staan bij bepaalde holes ook heel mooi tussen en zelfs direct naast de holes. Bij de holes achterop heb je ook nog wat mooie hoogte effecten - dat komt door het duin landschap waarop de baan is aangelegd. Alleen bij holes 1 en 9 heb je met water te maken. Je hebt daarentegen wel behoorlijk veel bunkers - dus bij een slag uit de richting wordt het je nog best pittig gemaakt (maar raak je je bal tenminste niet kwijt).

Omdat de greenkeepers door heel strak te maaien ook een mooi onderscheid maken tussen de green, de voorgreen, de fairway en de rough ziet deze baan er veel verzorgder en 'echter' uit dan veel andere par3 banen in de regio (die vaak - enigszins gechargeerd - weilanden zijn met een gat in een wat korter gemaaid stuk weiland.) Enige kleine aandachtspuntje betreft de tee boxen waar het gras helaas niet zo lekker groeit.

Met de heide in bloei is het momenteel een schitterende baan om eens even lekker te spelen. Wat mij betreft een van de mooiste par3's van de regio!

EricF | 12-09-2021 | review: Soestduinen Golfvereniging

Beoordeling met 4 sterren

Wonen aan de golfbaan…
Vanuit je appartement het gevoel hebben dat de golfbaan je achtertuin is.

Dat kan hier én dat moest ik een keer zien :)

Parkeerplaats is groot.

Clubhuis zonder rieten dak -1 :)
Gezellige veranda +1
En een klein terras.
Ontvangst, uitleg over wat is waar, top!

Drivingrange zonder PIN -1 :)
Er zijn er 2,1 korte en 1 lange.

Hole 1, over een slootje.
De fontein maakte wat herrie :)
De hole zag er niet spectaculair uit, de rest gaf meer charme met een verscheidenheid aan groen, hoogte en ondulatie waardoor ik zeg dat het een baan is die je een keer gespeeld moet hebben voor de fun :)
Op 1 dag combineren met de PAR3-baan in Soest :)

Super-leuk!

coenkruijt | 12-09-2021 | review: Soestduinen Golfvereniging

Beoordeling met 3 sterren

De 9 holes par-3 baan van Golfpark Soestduinen doet haar naam eer aan: korte holes in een licht geonduleerd park, omsloten door een hotel en appartementengebouwen.

Het vrije 'golfbaangevoel' dat op menige grote baan ontstaat door wijdse vergzichten en een stevige wandeling door de gecultiveerde natuur ontbreekt hier volledig en doet eerder denken aan een pitch-en-putt baan.

De langste hole meet slechts 111m, waardoor alleen de korte ijzers van pas komen. Alle andere clubs veroorzaken letsel bij de medemens of schade aan omliggende bebouwing ;) Toch is het knap hoe de baanarchitect op zo'n klein oppervlak 9 speelbare holes heeft weten te maken. Fairways zijn zonder uitzondering smal, maar door de hoogteverschillen in de baan toch aardig om te spelen.

Baanonderhoud is OK, en datzelfde geldt voor de oefenfaciliteiten en het clubhuis: prima op orde, maar allemaal op bescheiden formaat.

Voor het korte spel een leuke oefenronde, en een prima baan om het het spel onder de knie te krijgen. Wat mij betreft echter geen baan om heel vaak te spelen, simpelweg omdat de langere clubs een niet te onderschatten 'deel van de fun' van een rondje golf uitmaken.

remko | 22-08-2021 | review: Soestduinen Golfvereniging

Beoordeling met 4 sterren

Leuke en interessante par-3 baan. Kort en meer dan je wedges en putter heb je niet nodig, dus prima om je korte spel te oefenen. Ben hier lid vooral omdat mijn zoontje hier ook speelt. Er wordt veel geïnvesteerd in het complex, wat top is. Nieuwe drivingrange ziet er ook al super uit.

Op dinsdagavond gespeeld, wat geen aanrader is. We hadden om 19.16 een starttijd, maar het was damesmiddag. Een nietsvermoedende golfer wilde rond 19.00 afslaan, maar werd snauwend en onvriendelijk verteld hoe hij het in zijn hoofd haalde om tussen de dames - die een wedstrijd speelden - in te spelen. Die man (en wij) hadden dat helemaal niet in de gaten… Een andere vrouw verontschuldigde zich wel voor dit gedrag, maar ik blijf dit vreemd vinden. Waarom zo onvriendelijk en onbeschoft mensen (veelal ook nog eens leden) te woord staan. Van mij mogen ze dit soort mensen direct royeren.

Blijkbaar hadden de dames het moeilijk want na 19.00 uur (toen dus'normale' flights ingepland waren) kwamen er nog eens 4 (!) flights binnen die door moesten. Inmiddels stonden er dus al zo’n 4-5 flights te wachten. Wij hebben maar met die ene man gespeeld - om sneller door de baan te gaan - en hadden ondanks de valse start een prima ronde.

Wel jammer van het wachten en de onvriendelijkheid van bepaalde dames, aangezien ik net een Leadingcourses ambassadeur deze baan wilde laten zien. Naderhand kon er ook niks gedronken worden omdat de dames alle plekjes hadden opgeeist. Toen maar thuis wat gedronken met mijn gast....

Jeroen | 08-06-2021 | review: Soestduinen Golfvereniging

Beoordeling met 4 sterren

Golfpark Soestduinen is een korte par 3 baan. De meeste holes zijn tussen 60 en 80 meter en de langste hole (1) is 106 meter. De drivingrange heeft een facelift gehad. De TEE-boxen zijn niet best en de greens zijn mooi / fair, maar niet snel.
De omgeving is echt mooi te noemen. Mooie baan voor het korte werk.

Mooseman | 29-04-2021 | review: Soestduinen Golfvereniging

Beoordeling met 4 sterren

Laat eerst aanzien dat de golfbaan een speelplaats is, maar bij het spelen is het een heel goede par 3 golfbaan. Moeilijkheidsgraat is bij een aantal holes pittig. Heel goed voor het kleine werk. Prima gelegenheid oefen holes. Vriendelijk en behulpzaam is iedereen.

achvanmerkestijn | 29-03-2021 | review: Soestduinen Golfvereniging

Beoordeling met 5 sterren

Heerlijk relaxe sfeer en vriendelijke golfers.

jongens.efj | 26-03-2021 | review: Soestduinen Golfvereniging

Beoordeling met 4 sterren

Prima golfbaan Goede lesmogelijkheden uitstekend baan onderhoud.

posthumusmeyjes | 26-03-2021 | review: Soestduinen Golfvereniging

Beoordeling met 5 sterren

Uitdagende PAR3 golfbaan en goed bereikbaar nabij Soest en Amersfoort.
Laatste jaar wordt hard gewerkt aan de upgrade van de faciliteiten.
De golfbaan is goed voor het korte werk en daardoor sommige holes zelfs pittig, alles ligt er verzorgd en netjes bij. Kom zeker weer terug!

douwebakker83 | 26-03-2021 | review: Soestduinen Golfvereniging

Geef ook een beoordeling van Soestduinen Golfvereniging

Schrijf een beoordeling voor Golfpark Soestduinen