logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Gelderland  >  Arnhem  >  Rosendaelsche Golfclub

Rosendaelsche Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.5
Lees de beoordelingen over Rosendaelsche GolfclubGeef ook een beoordeling van Rosendaelsche Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor Rosendaelsche Golfclub

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Rosendaelsche Golfclub

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2005)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 70

€ nvt

Lengte

cr

sr

Heren

6057 meter

6624 yard

72,3

132

Dames

5159 meter

5642 yard

72,8

126

Handicap

24

Buggie

ja

Adresgegevens Rosendaelsche Golfclub

Apeldoornseweg 450

6816 SN  Arnhem

Tel: +31 26 4421438

Tel reserveren: ja

Fax: +31 26 3511196

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Rosendaelsche Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Ontegenzeggelijk een fraaie baan. Het was mijn laaste baan van de "oude negen" die ik nog niet gespeeld had. Fraaie baan qua ontwerp en ligging. Oefenfaciliteiten zijn goed. De staat van onderhoud viel wat tegen. De greens waren traag met kale plekken en beschadigingen. Op diverse fairways hetzelfde beeld. Was hier als gast en mag ik dankbaar zijn dat ik hier mocht spelen. Bij het betalen van het volle pond (110 tot 140) waardeer ik de prijs/prestatie als matig.

pedrovandekerkhof | 12-09-2021 | review: Rosendaelsche Golfclub

Beoordeling met 5 sterren

Na de LET is dit 1 van de mooiste banen van Nederland geworden. Baan ligt er fantastisch bij. De Robotmaaier zorgt voor prachtige fairways. Alle borden zijn vernieuwd. Ziet er prachtig uit.

Ruurdski | 26-08-2021 | review: Rosendaelsche Golfclub

Beoordeling met 5 sterren

Spelen op de Rosendaelsche is toch wel een must voor een (Nederlandse) golfliefhebber. Een van die banen waar je een keer geweest moet zijn. Het clubhuis ziet er degelijk uit en het restaurant is erg sfeervol. De dame die ons bedient uitermate gastvrij en vriendelijk. Top! De Rosendaelsche heeft erg goede oefenfaciliteiten met een ruime driving range, en veel ruimte om aan je korte spel te werken. De 18 holes golfbaan is geweldig. Elke hole is uitdagend en je hebt een aantal lastige blinde schoten vanaf de tee. Hole 9 vind ik persoonlijk een minder goede hole, direct aan de weg en met een mooie, maar lastig gesitueerde boom recht voor de green. Toch mag dat de pret van het spelen op de Rosendaelsche absoluut niet drukken. Een aanrader!

DijkenVH | 13-08-2021 | review: Rosendaelsche Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig gelegen baan in uitstekende conditie. Een genot om op te lopen. Fairways, greens en tees uitstekend onderhouden vrijwel geen “onkruid” te zien. Ook voor de gemiddelde handicapper goed te spelen. Restaurant is prima, vriendelijke mensen en goede kwaliteit eten. Een aanrader!

kees.ravensbergen | 22-07-2021 | review: Rosendaelsche Golfclub

Beoordeling met 5 sterren

Het spelen van deze baan is een belevenis! De laatste jaren veel "nieuwe" banen mogen spelen zoals De Dutch, Bernardus, Swinkelsche, Het Woold en de Stippelberg maar ze kunnen niet tippen aan deze oude baan. Qua clubhuis zal de Rosendaelsche niet kunnen tippen aan de nieuwe banen maar qua oefenfaciliteiten en de baan zelf behoord de baan echt bij de top van Nederland!

Met vandaag deze baan op het programma en woensdag De Pan worden we zeker verwend, samen met de Haagsche las ik ergens dat deze 3 de oudste banen van Nederland zijn. Het clubhuis en het parkeren zijn prima, de oefenfaciliteiten zien er strak en netjes uit, onlangs is de LET hier geweest dus alles zag er nog tiptop uit!

Hole 1 begint gelijk met een blinde afslag voor het verhoogde terras, het gratis baanboekje komt zeker van pas vandaag! De greens zijn zeer snel dus dit vergt even tijd om te wennen! De par4 3e hole is ook een plaatje, hier sla je vanaf de tee tegen een heuvel en is het zaak om je 2e schot goed op te lijnen met de schuine liggingen! De moeilijkste hole van de baan is de 5e, hier moet je wederom een redelijk blind teeshot op de fairway proberen te plaatsen om met je 2e slag naar de green te kunnen! De 8e is een lange par5 met een lichte dogleg, je speelt hier wederom van een verhoogde teebox en speelt naar een snelle en zeer geonduleerde green! De slothole van deze lus is een par3 met een stevige den er recht voor, een goedgemikt schot kan punten opleveren gezien de stroke-index van 5.

De 2e lus start voor het clubhuis met een afslag naar een schuin lopende fariway met voor de green een dogleg, een goed afslag in de bocht maakt de hole eenvoudig, te kort of offline zorgen voor problemen. Bij hole 11 kijk je naar een heideheuvel met hierachter een grote heuvel vol rough waar je over of langs moet spelen, een hele uitdaging! Hole 12 is een mooie par3 waar je stevig omhoog moet slaan en de hole hierdoor wel 1 of 2 clubs meer kan spelen! De par4 13e is werom een plaatje, een dogleg naar een verhoogde green, een goed geplaatste afslag maakt wederom het verschil! Hole 15 is een haalbare par5 met het venijn in de staart, hier zit nog een kleine dogleg waarbij de binnenbocht is beschermd door bomen, zit je goed in de bocht dan rest alleen nog een schot naar een verhoogde green in een kommetje. De eenvoudigste hole van de baan is hole 16 maar die kan je ook breken, een korte par3 naar een lange en smalle green. Ben je iets links of rechts dan wacht de heide of een bunker aan de voorzijde. De slothole leidt je langs hole 10 en hier is het uitkijken voor afzwaaiende teeshots kwamen wij achter! Een goed speelbare hole om mee te eindigen!

Nog nooit zoveel foto's op een baan gemaakt, regelmatig een "ooh-moment" als je op de tee staat of vanaf de green de hole terugkijkt. De baan is top, het verkeer van de naastliggende weg is onze niet opgevallen, daar ga je je tenslotte ook niet druk om maken als je op deze baan loopt.

BBB | 12-07-2021 | review: Rosendaelsche Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Fraaie bosbaan, gespeeld daags nadat de dames van de Europese Tour hier waren, dus baan lag er goed bij, duidelijke eerste en tweede cut en stimp 10 op de greens. Geluid van de snelwegen kan storend zijn. Kleedkamer en douche gerenoveerd en prima nu. Met 5 personen hier ook gedineerd en unaniem oordeel was zeer goed, ook de bediening.
(Als ik dan toch, ook unaniem, een minpuntje mag noemen, is het de appeltaart, uit een fabriek?)
Mooi terras.
Oefenfaciliteiten zeer uitgebreid. Driving range ballen zijn gratis.
En de nieuwe teebox markers hebben ze hier; geen geel/blauw/rood meer maar markers die de afstand van de totale baan aangeven, zie foto, het getal 51 betekent 5100m lengte (het vroegere "rood").

vettejus | 07-07-2021 | review: Rosendaelsche Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Pro Am gespeeld tijdens het Big Green Egg Open. Wat een schitterende bosbaan zeg. Baan lag er werkelijk perfect bij. Mooiste golfbaan in NL waar ik heb tot nu toe heb gespeeld.

dirk_fransen | 29-06-2021 | review: Rosendaelsche Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Ontvangst: gastvrij. Gratis drivingrange, gratis baanboekje.
Layout: prachtige bosbaan met een aantal blinde afslagen.
Teeboxen: in zeer goede staat. 400 meter verschil tussen geel (6000 meter) en wit.
Fairway: heel erg goed. Goed onderhouden. Mooi gemaaid. Eerste cut en 2e cut. Hoge rough. Ons is verteld dat dit komt vanwege de aanstaande LIT wedstrijd op de baan
Greens: top 10 in Nederland. Snel, de bal rolt mooi, egaal.
Bunkers: goed verzorgd en strategisch gelegen.
Al met al een van de mooiste banen in Nederland.

jennetermeer | 17-06-2021 | review: Rosendaelsche Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

Geweldige baan zeker met de nieuwe hole die volwassen zijn geworden in een paar jaar. Greens zeer goed fairway gras goed. layout goed. Kortom topbaan Alleen herrie op negen met de weg. Misschien meer hoge dubbele rij bomen planten?

edjover | 17-06-2021 | review: Rosendaelsche Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

What's not to like? Vriendelijk ontvangst, baan is mooi, hoogteverschillen, uitdaging. De greens waren misschien het minste punt nog, maar door het koude voorjaar hebben de meeste banen hier last van.

18 is niet de mooiste slothole, maar op de holes daarvoor is het eigenlijk zonder uitzondering genieten.

splinterboel | 27-05-2021 | review: Rosendaelsche Golfclub

Geef ook een beoordeling van Rosendaelsche Golfclub

Schrijf een beoordeling voor Rosendaelsche Golfclub