logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Zuid-Holland  >  Nieuwerkerk a.d. Ijssel  >  Hitland

Hitland

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.3
Lees de beoordelingen over HitlandGeef ook een beoordeling van Hitland

Touroperators en aanbiedingen voor Hitland

3D Golfvakanties

Baan gegevens Hitland

Baan

18 Holes / 71 Par

Type baan

Polderbaan

Greenfee (prijsopgave 2008)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 35

€ 43

Lengte

cr

sr

Heren

5828 meter

6374 yard

70.9

124

Dames

5074 meter

5549 yard

71,9

119

GVB

ja

Handicap

nvt

Buggie

ja

Adresgegevens Hitland

Blaardorpseweg 1

2911 BC  Nieuwerkerk a.d. Ijssel

Tel: +31 180 317188

Tel reserveren: ja

Fax: +31 180 390212

mail@hitland.nl

www.hitland.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Hitland

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijk ruime polderbaan met mooie soms lange holes. Veel waterhindernissen en veel vogels op de baan. Weinig verkeersgeluiden ondanks dat de baan dicht tegen stedelijk gebied ligt. Ook de keuken hebben we van kunnen genieten zo kort na de Corona lockdown en die was prima. Ook is er een grote golfshop met indoor oefen ruimten. Alles prima geregeld.

Ajdubbeldam1955 | 09-06-2021 | review: Hitland

Beoordeling met 4 sterren

Hitland, was me bekend: veel water. Met voor de flight nog een fikse regenbui werd de hele baan erg drassig. Het werd moeilijk spelen. maar sowieso is het een erg moeilijke baan met veel waterhindernissen.
Leuke variatie maar ook veel complexiteit.

johan.schrijver | 26-05-2021 | review: Hitland

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag 18 holes gespeeld. Baan was vrij drassig met behoorlijk veel plassen op de baan. Teeboxen, fairways en greens zagen er prima uit. Greens waren wat langer gelaten en speelden daardoor traag. Ook waren ze wat hobbelig. Jammer genoeg zagen we redelijk vaak verse pitchmarks die niet gerepareerd waren (zonde). Probeerde er telkens eentje extra te doen, maar dat lukte niet altijd.
Jammer dat slow play niet wordt aangepakt door de Marshall, want we stonden geregeld te wachten. Op zich niet zo heel erg, ware het niet dat de flight achter ons ongeduldig werd en dat speelt niet prettig. Toen de driebal voor ons op de tweede negen een hele hole los was, greep niemand in. Heb het vaker dat hier wachttijden ontstaan, terwijl er een maximum gesteld wordt aan de handicap per flight.
Verder een leuke compacte baan en (weer) een heerlijk terrasje kunnen pakken.

Reggy | 23-05-2021 | review: Hitland

Beoordeling met 4 sterren

Gespeeld op openingstoernooi na een zeer regenachtige ochtend, werd droog bij uitstappen gelukkig. Conditie van de baan viel alleszins mee gezien het weer, natuurlijk wel plassen maar verder niet drassig. Alleen de greens waren zeer matig helaas. Het is en blijft een uitdagende polderbaan met voor alle niveaus interessante uitdagingen onderweg. Op een mindere dag is het slecht toeven hier, maar gaat het redelijk naar wens dan lijkt het allemaal niet zo ingewikkeld. Prijs/kwaliteit verhouding is hier goed, kwaliteit horeca en bediening uitstekend, evenals de oefenfaciliteiten.

JWV10 | 22-05-2021 | review: Hitland

Beoordeling met 4 sterren

Eerste negen gespeeld. Driving range en oefengreens waren druk bezet.
De baan lag er goed bij. Teeboxen waren prima evenals de fairways en rough.
Maar wat ze met die greens aan het doen zijn is me een raadsel. Kurkdroog, vol met zand en verticuteer strepen en hobbelig.
Je kunt je pitchfork gewoon in je tas laten.
Verder speelden we een driebal en ik rekende voor alle drie af. Maar toch moesten mn medespelers zich persoonlijk melden en hun pas laten scannen. Hoezo?
‘Ja, dat moet’. Tsjongejonge, door Corona kun je maar met een beperkt aantal mensen naar binnen, krijg je dit. Bij andere golfclubs heb ik dit nooit.

Reggy | 25-04-2021 | review: Hitland

Beoordeling met 3 sterren

Een sobere golfbaan, wel relaxed maar de greens en fairways liggen er niet mooi uit. Daarnaast het ligt vlakbij een drukke weg. De mensen ogen vriendelijk en met mooi weer is alles aangenaam.

Zippora | 20-04-2021 | review: Hitland

Beoordeling met 3 sterren

Na een heel vriendelijke ontvangst hebben we de eerste 9 holes gespeeld. De tees en fairway waren redelijk goed, maar de greens waren in mijn optiek ronduit belabberd. Naast sommige fairways lagen grote stukken zwarte zachte grond, die niet waren afgezet of gemarkeerd.

De catering was netjes geregeld en smakelijk.

FrankBronstring | 19-04-2021 | review: Hitland

Beoordeling met 4 sterren

Een van mijn favoriete banen. Fairways waren gesproeid, dat speelt wel lekker, maar weinig rol.
Greens waren dramatisch vandaag. Niet gesproeid, keihard, hobbelig, gestoken, gezand en geverticuteerd. Met de verticuteerlijnen mee, waren de greens supersnel, maar had je ze overdwars, dan waren ze traag.
Verder kon je de approaches nauwelijks op de green houden, tenzij je ze zeer hoog aanspeelde. Helaas nauwelijks mogelijk een up and down te maken en teveel drieputs om goed te scoren.
Gelukkig schitterend weer, dus toch lekker rondje.

Reggy | 18-04-2021 | review: Hitland

Beoordeling met 4 sterren

Eerste negen gespeeld. Vanwege de slechte weersvoorspellingen twijfelden we of we wel 18 moesten gaan spelen. De dame aan de receptie had een wel hele elegante oplossing. We moesten gewoon gaan spelen en dan na negen holes even doorgeven of de doorspeelden, of zouden stoppen en afrekenen. En we konden direct starten.
Nou heerlijk rondje gespeeld ondanks de regen.
Oefenfaciliteiten zijn prima. Driving range matten zijn hier en daar aan vernieuwing toe, ik stond op een nieuwe mat. Chipping en putting greens zijn prima.
De baan is niet al te moeilijk, maar lag er behoorlijk bij. Aan de teeboxen kun je zien dat de baan in de winter behoorlijk is bespeeld. De gele teeboxen waren behoorlijk naar achteren geplaatst, dus dat was wel leuk. Greens waren uitstekend qua snelheid en zachtheid. Wel behoorlijk wat oude holes zichtbaar, dus het gras was hier en daar aangedaan. Jammer, dat mensen hun pitchmarks niet meer repareren. We zagen behoorlijk vaak verse pitchmarks, dus hebben die maar extra gerepareerd. Bunkers bevatten genoeg zand, dus dat speelt ook wat voorspelbaarder. Al met al prima baan.

Reggy | 10-04-2021 | review: Hitland

Beoordeling met 4 sterren

prachtige omgeving en goed baan onderhoud. Veel water...

b.verhoeve@filternet.nl | 09-04-2021 | review: Hitland

Geef ook een beoordeling van Hitland

Schrijf een beoordeling voor Golfbaan Hitland

Hotels in de buurt

Hampshire Waterland