logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Holland  >  Purmerend  >  BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.7
Lees de beoordelingen over BurgGolf Golfresort de Purmer - PurmerendGeef ook een beoordeling van BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Touroperators en aanbiedingen voor BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

3D Golfvakanties

Baan gegevens BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Baan

45 Holes / 72 Par

Type baan

polderbaan

Greenfee (prijsopgave 2018)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 69,-

€ 69,-

Lengte

cr

sr

Heren

5994 meter

6555 yard

70,7

113

Dames

5270 meter

5763 yard

72,1

115

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Westerweg 60

1445 AD  Purmerend

Tel: 0299 481 666

Tel reserveren: ja

Fax: +31 299 647081

purmerend@burggolf.nl

Website

tarief 18 holes rustige tijden = € 49,-
tarief 18 holes populaire tijden = € 69,-
tarief 18 holes piek tijden = € 79,-

Sinds 1 april 2017 werk BurgGolf niet meer met tijden voor dagen in de week (ma-do, vrij, za-zo) maar met vraag en aanbod per dag.

We noemen dat Peaceful, Popular, Peak. Op onze nieuwe website burggolf.nl ziet u dit onder ‘boek een greenfee’ staan.

Daarnaast hanteren we het principe 18 holes = 2 x 9.

De LoyalTee korting is blijven bestaan. Op de Peaceful tijden speelt iemand bij BurgGolf al voor € 19,50 een 9 holes ronde. 18 holes kost dan € 39,-

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Beoordeling met 4 sterren

In coronatijd, zonder horeca, een mooie dag beleeft tijdens een frisse oktoberdag. Hoewel het al dagen droog is heeft deze baan toch wel last van vochtige en klei-achtige fairways. Moest de bal regelmatig schoonmaken van modder. Ik ga deze baan zeker nogmaals lopen in de zomer want ik verwacht dat deze dan op z'n best is. Rode lus gelopen met een stel dat hier lid is. Zij vertelden dat dit de makkelijkste lus is. Toch fijn om mee te starten en ik moest dus even wennen aan de herfst achtige omstandigheden. Daarna de witte lus, dat was dan weer de moeilijkste. Met een uitdagende laatste par-3 van 193 mtr. (vanaf wit) en wind tegen dus de driver was echt wel nodig... altijd lekker zo'n birdy ;). Echt wel een leuke en mooie parkbaan. Heerlijk rustige en mooie omgeving. Het clubhuis was gesloten wegens corona vandaar dat er een koffie/snack huisje was bij de eerste tees. Goed geregeld hoor.

edwin | 15-10-2020 | review: BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Beoordeling met 3 sterren

Na een jaar weer eens Purmerend gespeeld. De baan lag er na wat natte dagen heel beroerd bij. De lussen die we gereserveerd hadden waren eruit gehaald vanwege teveel water in de baan (het was overigens al een hele nacht droog geweest) en dus speelden we de gele en witte lus. Vooral de gele lus was erg drassig en eigenlijk niet bespeelbaar (geen rol en altijd modder aan je bal). De greens en teeboxen waren redelijk, de bunkers waren niet geharkt en lagen soms vol met water. Misschien nog eens in de zomer proberen, maar gezien de andere mogelijkheden in de omgeving waarschijnlijk niet. Jammer, het ontwerp van sommige holes is namelijk best wel leuk.

CoolsGolf | 09-10-2020 | review: BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Beoordeling met 3 sterren

zeer matige horeca.
de baan is nu al erg nat.

pj.vanetten | 04-10-2020 | review: BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Beoordeling met 4 sterren

Op zondag 4 oktober naar Purmerend gereden om alle 4 lussen op 1 dag te spelen onder het motto "nu we er toch zijn"! In de Corona-tijd is alles anders dan normaal, zo ook de shop, het restaurant en de kleedkamers welke gesloten waren. Een reeele beoordeling van deze onderdelen is dan nu ook niet mogelijk.

De oefenfaciliteiten zien er prima uit, een ruime range en 2 nette oefengreens, tevens achter en naast de range nog een par-3 baan! Wij begonnen op deze natte en winderige dag met de lussen geel/blauw!

De gele lus heeft vanalles wat in zich; mooie uitdagend korte par4 holes (1/5), veel water (vijvers en dwarssloten) en twee lange par5 holes (2/9). De rough was erg dik en door de nattigheid zeer zwaar, devies om op de fairway te blijven anders lever je snel een slag in. Hole 7 is een korte par3 waarbij de pinpositie wel een paar clubs verschil kan betekenen, goed opletten dus!

Blauw was zeer nat, er was wel neerslag gekomen maar in vergelijking met de andere lussen waren deze lussen extreem vochtig. Misschien is het voor de kwaliteit van de baan beter om deze lus te sluiten onder deze omstandigheden. Ook bij de blauwe lus veel water in het spel, een sloot slingert langs diverse holes en een recht vaartje doorkruist 3 holes. Opvallend zijn de bunkers welke op deze lus in grote getale aanwezig zijn, op hole 9 bijvoorbeeld 7 stuks waardoor slim spel belangrijk is, menig bunker stond ook vol water.

De derde lus van de dag was wit; volgens ons de leukste lus van de baan ondanks dat deze bestempeld wordt als lastigste lus vanwege het vele water. Niet alleen water als gevaar, ook de tig bunkers (hole 3,12 stuks) kunnen voor problemen zorgen! Hole 4 was voor ons de leukste hole van de gehele baan; een relatief korte par4 van 288 meter waarbij de fairway in tweeen gedeeld is, kies je om de 2e fairway aan te spelen dan loop je het risico van een nat pak! Een echte risk & reward hole! In onze flight gingen we er alle 3 voor,2 lagen uitstekend op de fairway maar de derde lag in de zeiknatte bunker net na de waterkant.

We sloten de dag af met de rode lus; paar holes met water maar voor de rest zorgen de bunkers voor de meeste uitdaging! 3 leuke par3 holes zorgen ervoor dat deze lus relatief vriendelijk speelt, de beide par5 holes (7/9) zijn nog wel even lastig door een smal landingsgebied vanaf de tee maar daarna ook goed te doen!

Kort samengevat een zeer leuke parkbaan met 4 lussen welke bijelkaar horen maar nooit saai worden, voldoende uitdagingen in de vorm van water, doglegs en bunkers! Zeker de moeite waard om nogmaals naar toe te gaan met betere weersomstandigheden!

BBB | 04-10-2020 | review: BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Beoordeling met 4 sterren

Afwisselende holes en mooie greens in een rustige omgeving. Goed onderhouden en niet te druk. Het hotel ligt vlak bij de 1e tee en de oefenmogelijkheden zijn prima. Het eten is ook goed. Hotel ligt fantastisch maar kamers wel een beetje gedateerd. enorm ruim met mooi uitzicht maar geen telefoon of koelkast op de kamer. Op de tv's in de kamers ook geen golfchannel. dat is een beetje jammer.

jypasschier | 25-09-2020 | review: BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Beoordeling met 4 sterren

Mooie en goed onderhouden baan. Greens niet allemaal in dezelfde staat. Dat maakt het lastig. Was hier nog nooit geweest en was een prettige ervaring. Hier kom ik terug.

WouterMulders | 21-09-2020 | review: BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Beoordeling met 4 sterren

Mooie banen voor zowel beginners als gevorderden. Fairways zijn goed onderhouden. Greens zijn niet allemaal even snel of langzaam, maar dat is uitdagend. Veel variatie met water en bunkers.
Clubhuis ziet er netjes uit, personeel erg aardig.

bert1965.bdw | 20-09-2020 | review: BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijk gelopen, fairway mooi gemaaid, rough precies goed, greens erg strak.

jorisjb | 19-09-2020 | review: BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Beoordeling met 4 sterren

Weekend wezen golfen en 2 nachten slapen in het golfhotel. Was erg leuk, leuke en goed onderhouden banen (mooi weer), lekker gespeeld en lekker gegeten. Zeker voor herhaling vatbaar.

michel-ardon | 18-09-2020 | review: BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige parkbaan. Baan zeer netjes onderhouden, faciliteiten eromheen minder (losse planken/gaten in schuilhutten). We konden via internet niet reserveren. Gebeld, probleem gemeld en telefonisch gereserveerd. Bij aankomst was onze aanmelding niet bekend en de inlogklacht ook niet. Gelukkig konden we toch spelen. Combi geel/wit is moeilijk door o.a. veel water. Maar zo mooi en uitdagend om te spelen!

duetzia | 18-09-2020 | review: BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Geef ook een beoordeling van BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend

Schrijf een beoordeling voor BurgGolf Golfresort De Purmer - Purmerend