logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Houten  >  Nieuwegeinse Golfclub

Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.1
Lees de beoordelingen over Nieuwegeinse GolfclubGeef ook een beoordeling van Nieuwegeinse Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor Nieuwegeinse Golfclub

3D Golfvakanties

Baan gegevens Nieuwegeinse Golfclub

Baan

9 Holes / 70 Par

Type baan

Parkbaan

Greenfee (prijsopgave 2006)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 45

€ 45

Lengte

cr

sr

Heren

5208 meter

5696 yard

66,8

116

Dames

4582 meter

5011 yard

68,1

117

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Reserveren via internet mogelijk. Er is een 9-holes par-3 baan.
Tarief Euro 15,-- (dagkaart).

Adresgegevens Nieuwegeinse Golfclub

Heemsteedseweg 32a

3992 LS  Houten

Tel: +31 30 6042192

Tel reserveren: tekst?

Fax: +31 30 6369410

E-mail

www.nieuwegeinsegc.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

Ontvangst was niet erg hartelijk. Voelde mij niet erg welkom. Baan is lekker overzichtelijk en goed geschikt als oefenbaan.

mlinschoten | 15-10-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

9 holes gespeeld op de grote baan. Dat viel niet mee. Tees niet allemaal evengoed onderhouden. Tevens hadden de greenkeepers, ivm regenval, de greens te overvloedig bezand. Putten was daardoor lastig. De Driving Range als short game center vind ik geen verbetering. Het oogt rommelig en je ziet niet overal je bal landen. De greenfee prijs is al behoorlijk duur maar dan ook nog €3,- rekenen voor een mandje ballen is ronduit belachelijk. Gelukkig maakten de contacten met secretariaat, receptie en clubhuis de middag nog enigszins goed. Heb hier wel prettiger rondjes gelopen. Hopelijk was dit een uitzondering.

LoekWerring | 09-10-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Leuke 9 holes baan. Compact met leuke variërende banen met paar water holes. Goede routing en grote goede greens. Driving range is wel lopen. Tevens een goede horeca.

rplmbouten | 06-10-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

The Mondial heeft flinke stappen gemaakt de laatste maanden. Clubhuis is opgeknapt, menu en kwaliteit eten is verbeterd en er is flink onderhoud gepleegd aan de Championship course. Deze ligt er prima bij en was zeer goed te spelen ondanks de vele regen. De par 3 is (nog) niet aangepakt en hoop dat dit ook zal gaan gebeuren. Zou mooi zijn als op de Par 3 je ook van gras af zou kunnen slaan.
Ook is het nieuwe shortgame center open, dit valt helaas iet wat tegen, is eigenlijk niet meer dan een drivingrange met verschillende targets. Dus de term shortgame center is iet wat overdreven. Is denk ik in Nederland maar één baan die aanspraak op de term shortgame center kan maken en dat is Golfcentrum Amsteldijk. Maar erg positief dat de oefenfaciliteiten zijn opgeknapt en dat er op deze locatie ook weer een caddymaster aanwezig is. Scheelt een trip richting het clubhuis. Enige puntje van kritiek is de kwaliteit van de oefenballen, deze zijn slecht helaas. Voor even inslaan voor je de baan in gaat geen probleem maar niet voor als je een uurtje zou willen trainen. Voor trainen sla ik The Mondial daarom over.
Maar wetende dat de club haast verdwenen was is het erg goed te zien dat de club weer vol energie naar de toekomst kijkt. Het is er weer druk, ook in het clubhuis en de Championship course blijft uitdagend en erg leuk om te spelen. Dus ik kom zeker terug.

bcklarenbeek | 03-10-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

Waar ga ik beginnen? Aankomst bij receptie zitten twee dames achter pc, de ene kijkt de ander aan wie gaat? Na een minuut meld ik maar dat ik er sta. Groot onderhoud op de baan met verschrikkelijk veel zand op alle fairways, hole 3 zelfs helemaal dicht, is me niet verteld aan de balie, wel door de behulpzame caddymaster. Als ik dit had geweten was ik hier op een andere dag gekomen, of biedt spelers korting aan. Dit kon echt niet. En als slotstuk, op hole 7 zeker 10 minuten op de teebox moeten wachten op een trekker met zand die ik weet niet wat stond te doen. Uiteindelijk gaat ie tergend langzaam onze kant en weer van ons wegrijden, zandstorten op fairway.
Nee, ik kom niet snel weer...

klaasvdleij | 22-09-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Een prettige, hernieuwde kennismaking met de Nieuwegeinse: een mooie, goed onderhouden 9-holes parkbaan, die behoorlijk is opgeknapt. Veel waterpartijen, niet al te lang (PAR 70), maar prettig om te spelen. Het monotone geluid van de nabij gelegen A 27 is niet echt storend. Het terras, clubhuis en restaurant zien er verzorgd uit. Onze hapjes en drankjes waren prima. De medewerkers zijn vriendelijk en klantgericht, zeker als jouw verloren hoortoestel ergens in baan wordt teruggevonden. Wel vind ik de namen The Mondial en Championshipcourse voor een 9-holesbaan wat overdreven, maar je moet wat als nieuwe eigenaar in deze moeilijke tijden. Wij komen zeker terug naar deze Alliantiebaan.

baptistbouwman | 18-09-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Voor het eerst de grote 9-holes baan gespeeld. Leuke baan met een paar interessante holes waar water en bunkers je even laten nadenken over de clubkeuze. Ook omdat de holes soms best smal zijn, is slim spelen soms een betere keuze dan gaan voor de lange peer.

Kwaliteit van de tees wisselde en de greens zijn niet super snel. Fairways lagen er netjes bij.

De drivingrange hebben we even overgeslagen. We moesten anders een paar honderd meter lopen naar de short-game faciliteiten aan de andere kant van een weg.

Bij het reserveren werd overigens niet gemeld dat de flights worden opgevuld. Was opzich wel netjes geweest als ze dat wel deden.

Verder genoten van weer een mooi rondje golf!

onnO_ | 06-09-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

De laatste keer dat we er speelden was pré-corona. In die tijd is het management van The Mondial (ietwat pretentieuze naamgeving, maar ik snap dat men zich wilt ontworstelen aan de de NGC-historie) druk geweest met een geslaagde opknapbeurt van het clubhuis en de verdere uitstraling van de oude Nieuwegeinse Golfclub. Nieuwe toiletten een moderne caddieruimte/administratie/receptie, terrasmeubilair, restaurantuitstraling, hang en sluitwerk: het was ook hard nodig, en het ziet er prima uit.
De 9 holes baan is eigenlijk ongewijzigd en lag er door de lange droogte wat schraal bij. Harde fairways, en greens dat wat vochtiger mochten. Ze waren toch wat aan de trage kant. De rough was heel kort en daardoor greenfeespelers-vriendelijk. De baan lijkt gemakkelijk, maar is dat niet.
Fijne middag gehad, prettige bediening tijdens de nazit. Tot een volgend keer.

19Bentje48 | 23-08-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Driving range wordt nog omgebouwd dus niet beschikbaar. Receptie heel gastvrij. Horeca personeel was vrij passief. Par 3 weinig variatie qua afstand, maar wel goed voor korte spel door variatie in hindernissen. Grote baan prima geschikt voor mijn niveau: vrij breed, hindernissen goed te ontwijken. Baan lag er netjes bij. Dat er een snelweg naast ligt, merk je eigenlijk maar op één hole.

leadingcourses | 22-08-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

We speelden met een groep van 17 zeer ervaren golf(st)ers zowel de par-3 course, als de grote baan. Met daartussen een zeer goed verzorgde lunch.

De ontvangst en begeleiding was goed verzorgd en we konden gebruik maken van een net geopende aparte ruimte ((Hickory Room) met directe toegang tot het terras.
Voor de par-3 en oefengedeelte moet je via de uitgang 150 m over een druk bereden fietspad, waar auto’s ook mogen rijden (aparte strook voor golfers (in de berm) zou deze route veiliger maken). Driving range was “under construction”. De par-3 holes zijn vrij kort, behalve de laatste van 159m. Goed voor je korte spel (vooral met wind), maar greens zijn traag en veel gebruikt.

De grote baan heeft zeer gevarieerde holes met strategische bunkers en water. Het lijkt eenvoudig, maar is het niet. Teeboxen kunnen beter. Geluid van A27 is te nadrukkelijk aanwezig.
Overall een geslaagde dag gehad!

RienSiervogel0 | 21-08-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Geef ook een beoordeling van Nieuwegeinse Golfclub

Schrijf een beoordeling voor The Mondial - International Golf & Short Game Center