logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Houten  >  Nieuwegeinse Golfclub

Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.3
Lees de beoordelingen over Nieuwegeinse GolfclubGeef ook een beoordeling van Nieuwegeinse Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor Nieuwegeinse Golfclub

3D Golfvakanties

Baan gegevens Nieuwegeinse Golfclub

Baan

9 Holes / 70 Par

Type baan

Parkbaan

Greenfee (prijsopgave 2006)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 45

€ 45

Lengte

cr

sr

Heren

5208 meter

5696 yard

66,8

116

Dames

4582 meter

5011 yard

68,1

117

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Reserveren via internet mogelijk. Er is een 9-holes par-3 baan.
Tarief Euro 15,-- (dagkaart).

Adresgegevens Nieuwegeinse Golfclub

Heemsteedseweg 32a

3992 LS  Houten

Tel: +31 30 6042192

Tel reserveren: tekst?

Fax: +31 30 6369410

E-mail

www.nieuwegeinsegc.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Leuke, gevarieerde 9 holes. 2 minpunten: driving range is ver lopen en er het is onrustig ivm A27 snelweg. Prima prijs/kwaliteit om eens een rondje te lopen.

JohnNL | 08-01-2021 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

We lopen regelmatig de 9 holes Championship Course, maar vandaag even wat anders.
Met een groepje van 5 vrienden lopen we in 2 flights een keer de korte par3 baan.
De oefenfaciliteiten zijn hier top. Een prima driving range met verschillende doelen/greens/vlaggen. Dus je staat niet alleen maar recht af te slaan, maar kan gericht trainen op verschillende herkenbare doelen met ieder een eigen afstand.
Daarnaast al vele jaren veel ruimte om te chippen/pitchen/putten.
Na een beetje warm slaan zijn we de korte holes gaan lopen.
Best nog lastig, want behalve op hole 9 heb je niet meer nodig dan wedges en een putter. Het gaat er dus echt om om je korte spel te beheersen.
Wel nog een belangrijk punt: De greens kunnen beter. Zijn wat hobbelig. Maar dit begint bij ons golfers. Bij iedere green waren er vele (!) verse (!) pitchmarks zichtbaar. Mensen, alsjeblieft, repareer je pitchmarks, zodat de greens ook voor degene na jou mooi blijven.
Het was ondanks de winterkou genieten om te kunnen golfen.

pmulder | 05-12-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

De golfbaan was nogal een modderpoule. Voor een rondje golf zoek ik rust en dan helpt de snelweg niet. De trainingsplek is erg mooi en dat is echt een plus. Kortom een mooie trainingslocatie naar niet om te genieten van golf. De marshall was een top gastheer en de baancatering was goed verzorgd.

BenterHorst-ISOG | 02-12-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Leuke 9 holes baan met enkele uitdagende, technische holes. Wegens overvloedige regen lag het terrein er af en toe zwaar bij, maar toch speelbaar. Ik kon meteen (na gratis koffie) zo de baan op en moest dan nadien betalen (gratis logobal bovenop). Wat gastvrijheid betreft : top! Ik had geen last van het geluid van de autostrade die langs een aantal holes loopt. Mooi zicht op kasteel van Heemstede. Voor (zeer uitgebreide) oefenfaciliteiten moet je even buitenom (te voet of met auto).

julien3 | 02-12-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Sinds een jaar heeft The Mondial het roer overgenomen van de Nieuwegeinse Golfclub. Het onderhoud van de wedstrijdbaan, par driebaan en clubhuis zijn zeer ambitieus ter hand genomen. Het resultaat dat zicht iedere dag beter ontwikkeld is de moeite waard zelf te ervaren. Ondanks dat het nu eind november kan je er met veel plezier golfen.

eugenioscher | 29-11-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

leuke golfbaan jammer van de snel weg en dat de driving range zo ver weg is goed geregeld de warme versnapering in de golfbaan.

info7669 | 28-11-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

The Mondial, werkelijk een wereldse heerlijke baan. We kwamen aan op een mooie, ruime en volle parkeerplaats. Deze ligt op een paar kilometer van de snelweg. De snelweg zie en hoor je wel, maar ik had daar geen last van. Het heeft zelfs ook wel wat. The Mondial heeft een mooi clubhuis en restaurant. Helaas was die laatste (zoals overal) alleen open for take away ivm Corona. We werden ontvangen door 2 vriendelijke dames, die al onze gegevens netjes in de computer zetten. Vervolgens gingen we naar de driving range. En toen waren we, althans Jim, de kluts even kwijt. Maar ik vond hem weer dankzij een vriendelijke dame op de parkeerplaats. Het blijkt dat je over de openbare weg, rechtsaf naar de d.r. moet lopen. De dame reed met de auto voor ons aan tot ze zeker wist, dat we goed zaten. Erg aardig. De driving range zit in een prachtig oefencomplex met een putting/chipping range en een complete par3 baan. De driving range is zeer mooi aangelegd, met veel minigreens met vlaggen. Top. Je krijgt met je bankpas meer dan genoeg balletjes. Grappig is dat the Mondial in Houten ligt en het oefencomplex in Nieuwegein. Terug over de weg naar hole 1. Een mooie hole die makkelijk lijkt, maar dat niet is. Net als de volgende holes trouwens. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was op the Mondial. De holes zijn mooi, zeer goed onderhouden en zitten vol uitdaging, heeeeel veel uitdaging Vele mooie waterpartijen, in de vorm van sloten, vijvers en plassen. Natuurlijk lagen ze altijd precies daar, waar mijn balletje besloot om te landen. Langs de baan staan werkelijke schitterende gebouwen en zelfs een kasteeltje. We hadden een starttijd om 15.00 en deden ruim 1,5 uur over de baan. We waren dus net op tijd klaar voor het donker. Op sommige holes moest je goed kijken tegen de zon in, maar dat is de tijd van het jaar. Op de baan reden een jonge dame en man rond met een lekker bakje koffie, choco, thee, fris en wat erbij. Wij lieten ons de koffie goed smaken. Na hole 9 hebben we nog even wat takeaway meegenomen voor onderweg. Tijdens het wachten even een praatje gemaakt met de jongedame en heer die achter de bar stonden. Ik kan maar 1 of ding (of zijn het er 2) zeggen: zeer vriendelijke en gastvrije mensen. Als the Mondial nu al leuk is, hoe moet het dan wel niet zijn, als corona voorbij is? Dat gaan wij zeker aan den lijve ondervinden. The Mondial straalt iets uit over een nieuw golfconcept, waar ik nog niet helemaal mijn vinger op kan leggen, maar ik voel in al mijn genen en golfclubs, dat het iets fantastisch is.
Voor ons was het een wereldse herfstdag en ik gun iedereen een ronde op deze baan.

erikenmigret | 24-11-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Ik had het geluk deelnemer te mogen zijn van een prachtig Hickory event. Hierdoor heb ik alle banen op een dag gelopen inclusief de indrukwekkende drivingrange. Shortgame center genoemd met veel bunkers en hoogte verschillen. De keuken heb ik van alle facetten mee mogen maken. Van Engels brekfast met worsten bonen enz enz, lunch met whisky op tafel en een 4 gangen diner toe.
alles was top geregeld. Hier kom ik zeker nog eens terug.

Ajdubbeldam1955 | 18-11-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Is een bijzonder mooie baan en is goed onderhouden, greens liggen er strak bij.
Jammer dat de oefenfaciliteiten zo ver ervan af liggen.

mailericbron | 01-11-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

Nadat we jarenlang frequent de Nieuwegeinse golfclub gespeeld hebben zijn we vandaag voor de eerste keer weer naar deze golfbaan gegaan onder deze nieuwe eigenaar. Gezien de media aandacht tijdens de langdurige verbouwing waren onze verwachtingen hoog gespannen mede gezien de slogan “de unieke Short Game Range onze driving range Mondial Style”.
Voordat we de 9 holes op de grote baan gingen lopen hebben we uiteraard eerst even ingeslagen op de driving range, die helaas nog altijd op een behoorlijke afstand van de golfbaan zelf ligt. Wat een tegenvaller was dit: de driving range overkapping is opnieuw geschilderd, maar het enige verschil op de range zelf is dat er nu een heuvelachtig terrein is aangelegd met wat vlaggen erop (de meerwaarde t.o.v. de vorige situatie ontgaat me overigens volledig) en helaas zijn daarbij ook de afslagmatten nog altijd van een bedenkelijk niveau. Dan maar eens kijken of de nieuwe eigenaren de grote baan grondig gerenoveerd hebben. Helaas konden we pas later in de middag hier terecht, dus rekenden we erop dat we bij een starttijd van 15:45 uur net binnen 2 uur onze 9 holes zouden kunnen lopen i.v.m. de invallende duisternis. Helaas hadden we 5 flights met een 4- bal voor ons (één flight speelde zelfs met 5 man…). Tergend langzaam werd er in de baan gespeeld (jazeker ook beginners hebben recht op hun speeltijd) en wat zou het fijn geweest zijn dan een Marshall in de baan aan te treffen die voor voldoende speelsnelheid zorgdraagt. Bij navraag bleek er ook geen Marshall meer na 16:00 uur aanwezig te zijn op de club, dus hebben we met moeite 6 holes kunnen spelen voordat het donker werd. We hebben helaas ook bij deze 6 holes geen verbeteringen kunnen ontdekken ten opzichte van voorheen (wellicht zitten deze dan in hole 7,8 en 9?). De baan was behoorlijk drassig met veel natte en modderige plekken, de greens waren tot overmaat van ramp ook nog recent gezand dus wat een grote teleurstelling was deze ervaring! Het is onbegrijpelijk dat men hiervoor een greenfee van €32 p.p. durft te vragen, waarschijnlijk willen de nieuwe eigenaren snel hun geld terugzien, maar zo gaat dit zeker niet lukken……
Nog een welgemeend advies voor de nieuwe eigenaren: op de site staat ook nog dat je de allerbeste short game faciliteiten hier op de Mondial vind, ik zou zeggen ga eens een kijkje nemen bij de 9 werelden van golf bij Golfcentrum Amsteldijk, dan kun je met eigen ogen zien hoe je echt een geweldig golfcentrum kunt inrichten.

Hakort | 31-10-2020 | review: Nieuwegeinse Golfclub

Geef ook een beoordeling van Nieuwegeinse Golfclub

Schrijf een beoordeling voor The Mondial - International Golf & Short Game Center