logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Drenthe  >  Tiendeveen  >  Martensplek Golfclub

Martensplek Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.4
Lees de beoordelingen over Martensplek GolfclubGeef ook een beoordeling van Martensplek Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor Martensplek Golfclub

Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Martensplek Golfclub

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2005)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 45

€ 45

Lengte

cr

sr

Heren

6146 meter

6721 yard

72,1

129

Dames

5350 meter

5851 yard

74

125

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Vrijegolfers Betalen 55,- euro voor 18 Holes

Adresgegevens Martensplek Golfclub

Haarweg 22

7936 TP  Tiendeveen

Tel: +31 528 331558

Tel reserveren: ja

Fax: +31 528 331477

info@martensplek.nl

www.martensplek.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Martensplek Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

De ligging van golfbaan Martensplek is heel mooi. Midden in de natuur.
Het onderhoud is zeer matig. Het gras op de fairway is aan de lange kant. De teeboxen zijn matig. De greens zijn te hobbelig en niet snel.
De baan is wat saai door de rechte, met name lange par 4’s
De eerste 9 holes zijn iets beter dan de tweede 9 holes
Het clubhuis is verouderd en niet up to date.
Het ontvangst in het hotel is goed. De kamers zijn goed maar wat gedateerd.

janbeenker | 21-10-2020 | review: Martensplek Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Dag 2 gedeeltelijke lockdown. Martenplek.
Vandaag zou het de mooiste dag van de week worden, en om niet al te ver van huis te gaan besloten mijn golfvrienden Robert de Held, Gerrit-jan Hulst, Jeremy Jager en ik om naar het 26 km verderop gelegen Martensplek te rijden. Of zoals wij het in het Oosten zeggen: te knappen. Ik was al 2 jaar niet in Tiendeveen geweest, en had daar eigenlijk direct al spijt van toen we er eenmaal waren. Martensplek is namelijk niet alleen een plek voor Marten, maar ook een superfijne plek voor golfers. Als je met de auto komt aanrijden, zie je hole 10 aan de linkerkant van de weg liggen en even later de green van hole 18. Die ligt precies tegenover het clubgebouw/restaurant aan de andere kant van de weg. Niet met een driver afslaan dus op hole 18, want dat is een par3.
De parkeerplaats is smal doch zeer lang en bevindt zich pal naast de receptie en (helaas nu gesloten) ingang van het restaurant. We werden zeer vriendelijk ontvangen door Marieke. Die keurig achter een plexiglas schermpje zat en plezier in haar werk uitstraalde. Door een dergelijke ontvangst begint je golfdag goed. We begonnen op de drivingrange die achter de receptie ligt, rechts van de parkeerplaats, richting hole1. De ballen automaat werkt met 1 en 2 euromunten. Ik zou 2 euro aanraden, anders krijg je niet heel veel ballen. Op de driving range hadden we een paar leuke gesprekjes met clubleden. Het bleek dus al spoedig aan alle kanten dat Martensplek een zeer gastvrije en vriendelijke club is. Naar hole 1 is het een flink stuk wandelen. De parkeerplaats af, dan een flink stuk bospad op en dan hole1. En als je bovenop de tee staat, zie je een werkelijk prachtig groen, lichtgolvend, weids landschap. Mooie, nee ik bedoel prachtige natuurlijke waterpartijen, bomen en struiken doorkruisen of bevinden zich naast de fairways. De fairways en tees liggen er goed bij. Zeker voor de tijd van het jaar
De greens hebben wel wat schade en waren volgens ons gisteren geprikt ivm de beluchting. Ze waren nog niet gerold en daardoor soms wat hobbelig. Maar daar is niets aan te doen. Je kunt niet alle werkzaamheden direct achter elkaar doen. Onderhoud is noodzakelijk en we zagen enkele greenkeepers druk aan het werk. Zodra ze ons zagen stopten ze direct en zochten ze een veilig plekje om te schuilen, zodat wij konden slaan. Waarschijnlijk hadden ze al gezien dat met name mijn golfvrienden, niet alle ballen even rechtsloegen. Daar heb ik natuurlijk geen last van. Wel heb ik al weken last van mijn driver. Die cobra king doet niets meer wat ik wil, dus ben ik maar met mijn ijzers gaan afslaan. Hole1tm 9 zijn de "nieuwe" holes. Wij vonden ze mooier dan 10-18. Maar dat mooier is dan ook maar net heel ietsjes mooier, want we kunnen ons ook goed voorstellen dat andere golfers de laatste 9 mooier vinden. Het was aangenaam druk op de baan, maar niet te. We hebben 1x een dame voorlaten gaan, die alleen liep. We hoefden nergens te wachten en liepen gelukkig ook niet voorop in de file. We hebben een zeer leuke dag gehad in Tiendeveen en we zullen niet de v out maken om weer twee jaar te wachten, voordat we terug gaan. Dan is de horeca hopelijk weer open en kunnen we hole19 ook eer aan doen.

erikenmigret | 16-10-2020 | review: Martensplek Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Gastvrij ontvangst. Wij speelden eerst hole 10-18, de oude 9 holes. Onderhoud laat hier te wensen over, matige grens. Echter de nieuwe 9 holes prima, afwisselend en leuk om te spelen. Een groot verschil met de oude holes.

peterstolk | 18-09-2020 | review: Martensplek Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooie vergevingsgezinde baan. Goed onderhouden, enkele uitdagende holes. Bescheiden clubhuis, erbij gelegen restaurant heeft prima terras.

drwdewit | 16-09-2020 | review: Martensplek Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

1e 9 holes waren net gemaaid en lagen er dus mooi bij. 2e 9 holes waren beduidend minder goed onderhouden. Fairways en greens waren beschadigd. De banen zijn vaak recht en de vlag is over het algemeen goed zichtbaar. De moeilijkheid zit in de lengte van de holes. Hierdoor moet je wel lengte op je slagen hebben om je scores te halen. Een bal die naast de fairway komt is vaak weg. Het gras is redelijk hoog namelijk. Dat zorgt geregeld voor zoeken en dat is niet bepaald een leuk onderdeel van het spel. Achteraf konden we nog mooi ff zitten op het terras. Lekkere bitterballen! 😁.

berry.vlogtman | 16-09-2020 | review: Martensplek Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan, zeer rustig gelegen.
De fairways van de 1e negen lagen er prima bij. De 2e negen wat minder. De greens waren goed, niet bijzonder snel. De baan is wat saai door de vele lange, rechte holes. De routing kan beter, de routebordjes soms lastig te vinden of ontbraken.
Mooi gezellig terras en het eten was heel lekker.
Vriendelijk personeel zowel bij de receptie van de baan als in het restaurant. Kan de baan zeker aanbevelen.

a3paula | 11-09-2020 | review: Martensplek Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijk gespeeld op Golfbaan Martensplek ondanks het druilerige weer. Holes 1 t/m 9 zijn prachtig, goed onderhouden, een beetje geaccidenteerd, afwisselend, ruim met interessante hindernissen, holes 10 t/m 18 (de oorspronkelijke 9-holes golfbaan) zijn ruiger, hoger gras op de fairways, modderiger door de regen, maar verder een mooie golfbaan. Gelogeerd in het gezellige Golfhotel Martensplek aan de golfbaan. Heerlijk gegeten en geslapen, vriendelijke medewerkers, prima ontbijt ondanks de Corona: een aanrader!

eameurs | 07-09-2020 | review: Martensplek Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Golfbaan gelegen in een rustig landschap. Met een prima gastvrij ontvangst. De regen van de afgelopen dag heeft zeker invloed op de baan. De greens waren zacht. Hoog aanspelen gaf geen rol. Ook rond de greens was de baan zacht. De fairways lagen er uitstekend bij. De Teebox niet overal even netjes. Maar doordat ze ruim genoeg zijn altijd een goed plekje kunnen vinden. De tweede 9 is wat smaller dan de eerste. En heeft best wat water dan ik het spel kan komen. Het is een baan waar je heerlijk tot rust kunt kome.

j.pieterse | 27-08-2020 | review: Martensplek Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Als hotel gast,2 overnachting, zou ik mijn golfkar ergens kunnen stallen ipv weer alles in de auto terug.

dorienvanrinsum | 30-06-2020 | review: Martensplek Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

De golfbaan is niet spectaculair maar aardig om te spelen. Er zitten leuke hole tussen maar ook wat saaie recht toe recht aan holes. De greens liggen er prima bij. Jammer dat ze net bemest waren met koemestkorrels. Da's niet alleen vervelend bij het putten maar het ruikt nogal. Kunstmest is voor de golfer prettiger. Ongetwijfeld zal dat "probleem" na de regen van vannacht over zijn.
In het bijbehorende hotel is het heerlijk toeven. In het arrangement kun je gewoon a la carte eten.
Al met al klopt het plaatje voor een paar daagjes lekker ontspannen golfen in een rustige omgeving.

Dingo | 17-06-2020 | review: Martensplek Golfclub

Geef ook een beoordeling van Martensplek Golfclub

Schrijf een beoordeling voor Golfclub Martensplek