logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Den Dolder  >  Lage Vuursche GolfsociŽteit

De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.3
Lees de beoordelingen over De Lage Vuursche GolfsociŽteitGeef ook een beoordeling van De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Touroperators en aanbiedingen voor De Lage Vuursche GolfsociŽteit

3D Golfvakanties

Baan gegevens Lage Vuursche GolfsociŽteit

Baan

18 Holes / 71 Par

Greenfee (prijsopgave 2015)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 137,50

€ nvt

Lengte

cr

sr

Heren

6038 meter

6603 yard

71,9

134

Dames

4983 meter

5449 yard

71,5

128

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Dolderseweg 262

3734 BS  Den Dolder

Tel: +31 30 2292594

Tel reserveren: ja

Fax: +31 30 2259515

E-mail

Website

De Lage Vuursche is een besloten golfsociŽteit die zeer beperkt bezoekers toelaat op weekdagen.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 3 sterren

goed.

Golf_david | 11-02-2021 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag weer eens op Lage Vuursche gespeeld. De club is goed te bereiken, voldoende nette en ruime parkeergelegenheid, leen-trollys wat gedateerd (in cromvoirt staan betere) en een zeer warm welkom bij de receptie. Super ontvangst in het clubhuis ondanks mondkapjes en prima verzorging. De golfbaan is prachtig en is geweldig goed verzorgd. De greenkeepers waren attent. Mooie vergezichten, uitdagende slagen naar de greens met vaak water in het spel. Verschillende lange par 4’s van meer dan 360 mvanaf geel. Één van de mooiere banen die ik gespeeld heb en in Nederland.

barts | 22-01-2021 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan. Koffie to go zeer vriendelijk ontvangt.

charlottevanterwisga | 16-12-2020 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige bosrijke omgeving, waarin de golfbaan passend is aangelegd. Veel waterpartijen maken de holes lastig te bespelen. Course-management is een vereiste! Prachtige fairways (ook nu in het najaar) en geonduleerde grote greens.

gerardvanwandelen | 03-11-2020 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Telefonisch contact met en ontvangst door receptie zeer vriendelijk en gastvrij. Caddiemaster was eerst ook vriendelijk, maar maakte toen voor de start tegen eigen leden een nare opmerking over ons (lullig, knullig, of sullig greenfee-groepje). Hier zijn we wel een beetje op afgeknapt. Verder in de baan overigens alleen maar vriendelijke mensen gezien. De baan is mooi met veel uitdaging door waterhindernissen, bunkers en lange holes. Wel veel schade aan fairways door dassen. Onderhoud baan en oefenfaciliteiten zijn dik in orde. De kleedkamers en toiletten zien er perfect uit. Clubhuis wegens corona dicht, ook geen take-away drankje mogelijk. Zeer hoge greenfeeprijs is oke als alles normaal is. Maar door gesloten horeca en schade aan fairways zou reductie wel mogen.

coby | 27-10-2020 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 5 sterren

Wat een prachtige baan, het onderhoud wordt gepleegd door een super team van greenkeepers. Zeer gastvrij en altijd fijn om een rondje te lopen. Fairways om van te dromen en On-Nederlandse snelle greens.
Wat een genot. Alle medewerkers bedankt.

arnoldaimee1 | 26-10-2020 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Geweldige baan
Clubhuis dicht ivm corona.

pmm schilder | 24-10-2020 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 5 sterren

Erg goed onderhouden baan die er uitstekend bij ligt in deze natte herfstdagen. Uitdagend holes met heerlijke snelle greens, wat een feest! De rust en klasse straalt van de hele baan, clubhuis en omgeving af. Hartelijke ontvangst, greenkeepers die echt begrijpen waar een golfspeler blij van wordt en receptioniste die vlot en lekker handelde. Jammer dat door omstandigheden het clubhuis dicht was maar dat mocht de pret niet drukken. Mocht je hier een keer kunnen spelen... zeker doen geen seconde twijfelen.

aam.beemster | 23-10-2020 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Vanwege Covid19 maatregelen horeca e.d. gesloten. Kwaliteit van de greens is geweldig. Heerlijk snel en fair. Fairways op diverse plaatsen helaas flink beschadigd door dassen en kraaien. Buiten deze schade erg goed onderhouden. Zo ook teeboxen. Vrij drukke provinciale weg geeft wat geluidsoverlast. Verder uitstekende ligging. De moeilijkheid van de baan zit hem vooral in de lengte van m.n. diverse parren 4. De lay-out van de baan is niet erg uitdagend. De meeste holes spelen rechttoe rechtaan. Al bij al heel mooie baan.

toine.vanden.boer | 20-10-2020 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Beoordeling met 4 sterren

Maandag 19 oktober voor de tweede keer in korte tijd het voorrecht gehad om op deze baan te spelen. De pro die mijn competitieteam heeft getraind werkt hier en via hem hebben we hier kunnen spelen. Mijn percentages vertekenen een beetje het beeld van hoe ik speelde. Ik maakte 80, raakte 93% van alle fairways (ik miste er 1), raakte 50% van de greens en had gemiddeld 2 putts per hole. Gevoelsmatig had ik weinig vertrouwen in mijn driver, sloeg mijn ijzers juist heel betrouwbaar en mijn putts waren ronduit afschuwelijk.

Wat is er goed aan de baan?
Deze dag stond vooral het onderhoud in de schijnwerpers. Dat was vorige keer ook al zo, maar nu met wat meer vocht de afgelopen tijd was het nog beter. Het klopt dat een paar fairways zijn aangetast door Dassen, maar ik vind het überhaupt cool dat dat soort dieren daar rondlopen.

De baan is zeer gevarieerd. Je heft heel veel clubs in je tas nodig, maar elke hole zet je op scherp. Op de eerste twee holes krijg je vanaf 'geel' als twee holes voor je kiezen die tegen de 400 meter zijn. Daarna een korte par 4, maar na een ijzer 4 had ik bijvoorbeeld een 80% PW over naar een green achter water die heel ondiep is. Kort betekent niet dat ff kunt ontspannen. Omdat ik er voor de tweede dag speelde had ik paar holes in mijn hoofd waar ik wel kon ontspannen en op alle 4 maakte ik bogey. Balen, maar tegelijkertijd geweldig want zo hoort een ontwerp te zijn.

Personeel is heel vriendelijk en zorgt ervoor dat je een toffe dag hebt. De service is heel goed. Helaas was het clubhuis dicht vandaag. De club heeft een heel minimalistisch gevoel. Hoge kwaliteit, vooral gericht op de sport.

Wat kan er beter?
Nu ik er twee keer heb gespeeld vind ik de hoogspanningskabels niet passen bij die kwaliteit van de club. De baan is ook heel compact waardoor je veel in contact komt met andere holes en ook een drukke weg. Daarnaast waren enkele fairways beschadigd door dassen / engerlingen. Vind ik die dingen belangrijk? : Nee! Er kan niet veel beter

Wat verder?
- Op het parkeerterrein staan trolley's klaar die je kunt gebruiken
- Fijne ballen op de driving range en mogelijkheid om van gras af te slaan
- Ik vind het design van het clubhuis zo vet. Ademt focus op Golf(baan). Beetje zoals Winged Foot maar dan Nederlands
- In een 4-flight hebben we 18 holes gedaan in minder dan 4 uur. De compactheid van de baan helpt daarbij.

Capibaro | 19-10-2020 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit

Geef ook een beoordeling van De Lage Vuursche GolfsociŽteit

Schrijf een beoordeling voor Golfsoci√ęteit De Lage Vuursche