logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Brabant  >  Nistelrode  >  The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.6
Lees de beoordelingen over The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)Geef ook een beoordeling van The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Touroperators en aanbiedingen voor The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Baan

18 Holes / 72 Par

Lengte

cr

sr

Heren

5758 meter

6297 yard

70,4

124

Dames

4956 meter

5420 yard

71,5

123

GVB

ja

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

160 greenfee, echter alleen als u wordt uitgenodigd door een lid

Adresgegevens The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Slotenseweg 11

5388 RC  Nistelrode

Tel: +31 412 611992

Tel reserveren: ja

Fax: +31 412 612898

Website

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Beoordeling met 5 sterren

Speelde vandaag als gast op de Duke. Prachtige baan in dito omgeving. Werd op het bordes op zijn Brabants verwelkomd met lekker kopje koffie ondanks Corona en halverwege eveneens en op het eind nog met drankje en hapje. Heerlijk weer, mooie baan die er prima onderhouden bij ligt.

WillemVanDelft | 20-11-2020 | review: The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Beoordeling met 4 sterren

ik schrijf niet snel een tweede review over dezelfde baan.
Maar na mijn ervaringen gisteren wil ik toch weer iets moois kwijt.
Corona verandert ook de golfbeleving op The Duke maar met alle restricties vanuit het RIVM geven ze mijn gastheer én dus ook mij wederom het maximaal mogelijke!
3 catering momenten in de baan waren fantastisch in alle opzichten.
De baan was in puike conditie (hoewel de greens iets gladder mochten zijn). De herfstkleuren werden ongekend mooi in het licht gezet door een wolkeloze hemel.
(plaatjes zeggen meer dan woorden)
Wat ik wél als kritiekpuntje kwijt wil, ligt in eerste instantie niet aan The Duke maar aan enkele gasten, die af-en-toe hun common sense niet gebruiken;
Een drankje (1) is ons gegund na afloop van de ronde. Maar hou daarbij wel gepaste afstand van elkaar en maak er geen kroeg van. Met 12 mannen aan 1 statafel kán helaas niet meer.
In afwachting op betere tijden, dank ik voor de gastvrijheid gisteren.

rjanssen.r2retailcom | 04-11-2020 | review: The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Beoordeling met 4 sterren

Gegolfd op The Duke en tevens suite gereserveerd bij The Duke Suites. Een echte aanrader en complimenten voor Teun en Hans die ons verblijf tot een echte experience hebben gemaakt. Dank Rob en Danielle de Louw.

robdelouw | 31-10-2020 | review: The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Beoordeling met 4 sterren

Indrukwekkende baan in de Brabantse bossen. Helaas was door COVID het clubhuis gesloten maar we kregen een mooie ontvangst met iedere 6 holes een snack: paté, broodje pulled pork, chocolade mousse toe. Een korte blik naar binnen in het clubhuis toonde een prachtige ambiance waarvan ik graag op een later tijdstip wil genieten. Driving range mooi, maar wel er dicht langs een wandelpad (geen netten) gelegen. Het scheelde niet veel of een wandelend paar werd geraakt door een verkeerd geslagen bal.
Baan is mooi, soms zelfs erg mooi. In de eerste 9 liggen een aantal greens dicht bij tee boxen. Hole 13 is spectaculair, en zo zijn er nog meer. Baanonderhoud goed, greens houden hooggeslagen ballen prima. Paar beetje drassige plekken in de baan, maar dat is niet gek in deze regenachtige tijd. Al met al een hele mooie golfervaring op een baan die alleen maar verder zal groeien!

vanderlely100 | 19-10-2020 | review: The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Beoordeling met 4 sterren

zelden zo'n vorm van gastvrijheid meegemaakt als dat gebeurt bij the Duke, zowel bij het ontvangst als in de baan als bij het weggaan, oefenfaciliteiten top.. baan ligt er geweldig bij, top golfclub.

bartvanhal | 19-10-2020 | review: The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Beoordeling met 4 sterren

Het is een feest om op The Duke te mogen spelen. De baan heeft negen oude holes en negen nieuwe welke inmiddels volgroeid zijn. De signature hole, de par3 zevende is een van de mooiste par3s van Nederland. Alles is er perfect geregeld, Brabantse gastvrijheid en een toprestaurant.

johnbrouwer | 15-10-2020 | review: The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Beoordeling met 4 sterren

Gespeeld met grote groep van Golflinked uit Wijchen. Prachtige ervaring om op deze baan te spelen. Werkelijk alles is prima geregeld. Zeker leuk om hier terug te komen.

rschrombges | 02-10-2020 | review: The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Beoordeling met 4 sterren

In het kader van een fundraiser een dag op The Duke geweest. Het was een geweldige ervaring. Prachtig clubhuis, mooie baan en in een bijzonder aangenaam gezelschap een ronde gelopen. Complimenten voor de vriendelijkheid van alle medewerkers. Van de receptie, via de greenkeepers tot en met de medewerkers van de horeca. Overal het 'welkom gevoel'. Heerlijk! Clubhuis en horeca perfect, baancatering top en de baan was in uitstekende conditie, van tee tot green. Dank aan iedereen.

jpmsmets | 28-09-2020 | review: The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Beoordeling met 4 sterren

Wat een mooi golfbaan is dit. Ik was hier op een event tbv een goed doel het voeren van een jarige vriend. De ontvangst was professioneel en supervriendelijk, het regende helaas dus de aanwezige faciliteiten niet benut. Het clubhuis is prachtig en on-nederlands maar niet de protserig. We deden een Texas Sctramble dus heb de baan vanuit ander perspectief mogen ervaren. Door de regen was de oriëntatie minder goed maar na 30 minuten was het droog en kwam de baan goed tot zn recht. Perfecte greens met relatief lage stamp (8,5 meen ik). In de baan was er culinaire aandacht en tot slot een goed diner in het clubhuis.

barts | 28-09-2020 | review: The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Beoordeling met 4 sterren

The Duke is een prachtig gelegen baan in de “bossen” rond Nistelrode en is te karakteriseren als een bos-/heidebaan. Sommige delen van de baan doen sterk denken aan Het Rijk van Nunspeet en andere delen juist weer aan Anderstein/De Scherpenbergh. De aankomst is prettig, het parkeerterrein prima, groot en dichtbij het clubhuis. De ontvangst - via onze gastheer - is prettig, vriendelijk en hartelijk. Hoe je het ook went of keert, het absolute hoogtepunt van The Duke is absoluut het prachtige “Clubhuis“. Het is een groot landhuis met de uitstraling van groot een Amerikaans Clubhuis met een chique hotel ernaast. Het terras is schitterend en uitnodigend, met ruim uitzicht over de greens van hole 9 en 18. Een werkelijk schitterend terras en op de begane grond een mooie en chique shop. Alles in en aan het clubhuis straalt klasse uit. Complimenten.
De drivingrange is prima en ligt dicht bij hole 1, alsmede een aantal putting-/chipping greens.
De baan is op zichzelf aan de korte kant met nog geen 5500 meter vanaf geel en nog geen 5800 meter vanaf wit. De slope rate is vrij laag en eigenlijk zijn alle holes aan de korte kant, maar met name de par drieën en par vijven zijn kort. Voo de lage handicappers en echte longhitters is de baan wellicht niet echt lastig/moeilijk.
de teeboxen zijn prima, de fairways redelijk goed (maar hier en daar wat kaal en ongelijk) en de greens prima.
Maar niet heel snel. De meest opvallende of spectaculaire hole is eilandhole 7. Kort (104 meter) maar met een grote green en veel water erom heen. Heel leuk. Een aantal holes met doglegs, grote en soms lastige bunkers (met grof zand) en hier en daar wat water (7,13 en 14). Met name hole 13 is listig vanaf de afslag; links water en rechts heide. Igoed coursemanagement op deze baan loont; kies eerder voor precieze dan voor lengte. Dat levert voordeel en rendement op. De baan is zeker mooi, maar niet van het niveau van The Dutch of Bernardus. maar dat is het clubhuis/landhuis zeker wel. Een prachtig geheel en zeker een belevenis om een keer te spelen. De greenfee van € 150 vind ik (veel) te hoog voor de kwaliteit van de baan, maar wel passend bij de gehele uitstraling van het complex. Spelen op The Duke moet je een keer gedaan hebben en zeker ook een drankje op het schitterende terras en een heerlijke maaltijd. Een dagbeleving!

willemw | 23-09-2020 | review: The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Geef ook een beoordeling van The Duke (v/h Companyclub De Hooge Vorssel)

Schrijf een beoordeling voor The Duke Club