logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Leusden  >  Hoge Kleij Golfclub

De Hoge Kleij Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.5
Lees de beoordelingen over De Hoge Kleij GolfclubGeef ook een beoordeling van De Hoge Kleij Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor De Hoge Kleij Golfclub

Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Hoge Kleij Golfclub

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Bosbaan

Greenfee (prijsopgave 2020)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 90

€ 90

Lengte

cr

sr

Heren

5868 meter

6417 yard

71,6

127

Dames

5192 meter

5678 yard

73,7

128

GVB

ja

Handicap

28

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Kijk op website voor mogelijkheden greenfee's

Adresgegevens De Hoge Kleij Golfclub

Loes van Overeemlaan 16

3832 RZ  Leusden

Tel: +31 33 4616944

Tel reserveren: ja

Fax: +31 33 4616944

E-mail

www.hogekleij.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Hoge Kleij Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Na vorige week de Pan en de Goyer gespeeld te hebben, nu de Hoge Kleij om het trio toppers compleet te maken. De ontvangst bij de receptie was hartelijk, het terras aangenaam met een vlotte, attente bediening. Vanaf het terras ben je zo bij de eerste tee, een goede layout. Het is wel maandag, dus maaidag en dat merkten we wel. Ik verbaas me erover dat de maaiers vaak met de stroom mee maaien en niet er tegenin, waardoor we holes lang gezelschap hadden van een teemaaier.
Iets anders opmerkelijks was de flight voor ons. Het lijkt er op dat hoe duurder de club is, hoe ouder de leden en hoe ouder de kleding die ze dragen (ik heb het over mannen, van de vrouwen niets dan goeds). Maar goed, de mannen zagen er dus uit alsof ze zo van de nachtopvang van het Leger des Heils kwamen, een koddig gezicht en het deed me denken aan oude Engelse clubs waar dit fenomeen waarschijnlijk vandaan komt, heel vermakelijk. Blijkbaar voldoen ze wel aan de kledingvoorschriften...
Terug naar de maaiers: misschien zorgen ze voor enige overlast, maar wat een werk leveren ze af! De fairways als biljartlakens, de greens misschien een beetje vlekkerig, maar goed rollend en true. De holes zijn niet heel spectaculair of onderscheidend, maar zorgen voor voldoende afwisseling met fraaie bunkers en een prachtig kader. Lichte glooiingen zorgen voor verfraaiing van de baan en het spel. Het weer en het spel werkten ook nog eens mee om hier voor een heerlijk dagje te zorgen!

kjmetman | 19-07-2021 | review: Hoge Kleij Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag als greenfee speler op de Hoge Kleij mogen spelen, zouden eerst na 15 uur moeten spelen maar vanwege een wedstrijd werden gebeld met het aanbod om reeds om10.45 uur af te mogen slaan.
Na een geweldige ontvangst van de caddymaster van dienst en na zijn zeer welkome aanwijzingen hoe de baan te spelen zijn we vol goede moed de baan ingegaan.
In de prachtige bosrijke omgeving was het zeker zaak om op de fairway te blijven, om uit het hoge gras er naast te komen was een opgave opzich.
Greens, fairway en teeboxen van hoogstaande kwaliteit.
Enige min puntje was het hinderlijk gebrom van een nabijgelegen motorcrossbaan.
Verder een aanrader voor degene die z'n bal in de fairway en voor op de green weet te houden.

keesfiets2 | 10-07-2021 | review: Hoge Kleij Golfclub

Beoordeling met 5 sterren

Mooie rustige baan genoten ondanks de miezelregen.

martin.sneepels | 02-07-2021 | review: Hoge Kleij Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Baan ligt in een prachtige omgeving en past hier ook prima in. Tees en fairways iha mooi dicht een goed speelbaar. Greens droog en snel. Opbouw van greens zodanig dat een nauwkeurige approach gewenst is, anders eindigt je bal via de green en de surrounding in de rough. Niet heel veel variatie in de holes, maar door de natuurlijke hoogteverschillen overal indrukwekkend; fairway bunkers met ruige achterwand passen hier ook prima in. Vulling bunkers niet prettig, harde ondergrond met een dun laagje granulaat. Clubhuis past mooi in omgeving. Ontvangst was gastvrij.

muljans | 24-06-2021 | review: Hoge Kleij Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

WE MOGEN WEER! GOLFTRIPJES! Jahoo!

De hoge kleij. Mooie bosbaan in uitstekende conditie! We gooien er gelijk even een dooddoener in. Breng je bal in het spel want eenmaal in of tussen de bomen en het wordt gelijk een stuk moeilijker. Heb je je baanmanagement onder controle dan is een goed rondje binnen handbereik. Greens top (veel schotelvormig dus houd je bal op de green, anders heb je wat pittige chips over), mooie rol. Fairways lagen er goed bij (smal). Teeboxen waren geprikt maar waren groot en zagen er netjes uit

Oefenfaciliteiten zijn ruim voldoende, clubhuis simpel maar netjes. Kortom alles is aanwezig om een mooie golfdag te hebben en je golfkunsten te testen.

Hoge Kleij bedankt voor een mooie golfdag tussen de bomen!

bellies | 22-06-2021 | review: Hoge Kleij Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag in de vliegende storm op deze lange uitdagende baan gespeeld. Wat vooral opvalt is de staat van onderhoud. Geweldig goede greens, mooie bunkers en heerlijke fairways. Een feest voor de golfer!

WHvH | 21-05-2021 | review: Hoge Kleij Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige bosbaan met goed onderhouden uitdagende greens!

fbavandijk | 10-04-2021 | review: Hoge Kleij Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Op uitnodiging gespeeld op de Hoge kleij. Prachtige bosbaan, helaas wel vrij dicht langs de snelweg die je dan ook behoorlijk aanwezig hoort. Maar dat mag de pret niet drukken want het speelplezier wordt bepaald door de baan en die is oke. Smal, maar fair. De rough is schoon, dus je vindt je balletje altijd wel terug (tenzij je echt het bos in slaat...).

Ondanks de vele regen van de afgelopen tijd was de baan goed speelbaar. Echt fijn onderhouden (alleen die ene PAR3 met een matje als afslagplaats... jammer!). Prima routing, helemaal duidelijk.

Het restaurant was dicht natuurlijk, maar toch nog even een bekertje koffie kunnen drinken buiten onder het afdak. Hoop dat het spoedig weer helemaal open mag!

jev | 22-12-2020 | review: Hoge Kleij Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Fantastische golfbaan in het bos, mooi om hier lid te kunnen zijn.

niels3 | 08-12-2020 | review: Hoge Kleij Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan, en fantastisch onderhouden.

pauline abbas | 08-12-2020 | review: Hoge Kleij Golfclub

Geef ook een beoordeling van De Hoge Kleij Golfclub

Schrijf een beoordeling voor Golfclub De Hoge Kleij