logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Flevoland  >  Zeewolde  >  Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Golfbaan Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.1
Lees de beoordelingen over Golfbaan Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)Geef ook een beoordeling van Golfbaan Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Touroperators en aanbiedingen voor Golfbaan Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Baan

18 Holes / 71 Par

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 40

€ 45

Lengte

cr

sr

Heren

5115 meter

5594 yard

Dames

4885 meter

5342 yard

GVB

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Greenfee voor 18 holes op Par-3 baan: 15

Adresgegevens Golfbaan Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Pluvierenweg 7

3898 LL  Zeewolde

Tel: +31 320 288185

Tel reserveren: ja

Fax: +31 320 288618

nfo@golfenbosresort.nl

www.harderwold.nl

Met de opening van het nieuwe golfrestaurant, een nieuwe driving range, een par-3 baan en met een nieuwe routing van de 18-holes golfbaan is Golfresort Harderwold klaar voor het nieuwe golfseizoen.Harderwold heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan. Mede door plannen voor uitbreiding van het aantal woningen van het golfresort moesten zes bosholes worden gesloten. De bosholes werden vervangen door zes nieuwe holes in het open polderlandschap waardoor een fraaie en uitdagende 18-holes golfbaan is ontstaan naar een ontwerp van Alan Rijks.

Met de komst van de zes nieuwe holes was ook een einde gekomen aan de unieke 27-holes lange recreatiebaan waar iedereen zonder GVB of baanpermissie een balletje mocht slaan. Ter vervanging van dit recreatiegedeelte is een fraaie 9-holes par-3 baan aangelegd waar eveneens geen GVB of baanpermissie voor nodig is.

De oude en korte driving range is vervangen door een hypermoderne en grote driving range met een grote oefengreen waar de drie pro's van de Golf Academy mensen klaar kunnen stomen voor het echte werk.

Het laatste maar niet het minste onderdeel van de metamorfose was de bouw van een nieuw golfrestaurant dat in februari 2013 werd geopend. Het moderne en frisse design past goed bij de nieuwe uitstraling van het golfcomplex. De routing van de 18-holes wedstrijdbaan is eveneens in februari gewijzigd zodat je vanuit het restaurant en het terras uitzicht heb op de teeboxen van hole 1 en 10 en op de greens van hole 9 en 18. De baan wordt voorzien van nieuwe borden en meer afstandsmarkeringen en het nieuwe baanboekje is in de maak.

De aanleg van de nieuwe parkeerplaatsen en de bestrating rond het golfrestaurant en driving range heeft door de lange vorstperiode nog wat vertraging opgelopen, maar zodra het zonnetje doorbreekt zal ook dit worden afgerond.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Beoordeling met 4 sterren

prachtige golfbaan. De 18 holes zijn leuk en variërend. Echt de moeite waard. Prachtig clubhuis. Vriendelijk personeel.

johan.riemersma | 25-02-2021 | review: Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Beoordeling met 4 sterren

Lekker ruime fairway prima golfbaan👍.

tvdbiezenbos | 22-02-2021 | review: Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Beoordeling met 4 sterren

Afgelopen maanden een aantal malen gespeeld op deze golfbaan. Anders dan bij andere golfbanen kan je hier in deze Corona tijden vaak nog wel een starttijd krijgen en kun je 18 holes spelen. Meestal gelukkig ook zomergreens, erg fijn. Ontvangst altijd erg vriendelijk.
Nadeel is wel dat je regelmatig niet met de trolley op de baan mag komen.
Op vrijdag 22 januari echter wel teleurgesteld, veel water op de golfbaan, sommige gedeelten volledig onder water en af en toe bijna onbespeelbaar. Ok, dit kan door de vele regenbuien gebeuren en dat is overmacht, maar om dan de volledige greenfee € 55, in rekening te brengen gaat te ver. Een korting zou in deze omstandigheden op zijn plaats zijn. Jammer.

hesselpz | 22-01-2021 | review: Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Beoordeling met 4 sterren

Zeer gastvrij en ligt er heel goed bij voor de tijd van het jaar! Aanrader! Jammer dat dit waarschijnlijk het laatste jaar is...

estherdeschiffart | 09-01-2021 | review: Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Beoordeling met 5 sterren

Geweldige mooie 18 holes golfbaan en een par3, mooie ligging en zeer gastvrije bediening en het mag gerust gezegd worden tijdens de Corona gratis koffie en soep die ook nog eens op de banen door de marshal verzorgd wordt en liefdevol wordt uitgedeeld! Top dat mag ook weleens vermeld en gezegd worden!

jwveenvliet | 03-01-2021 | review: Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Beoordeling met 3 sterren

Voor het eerst in vier jaar weer eens teruggekeerd naar Golf4All Harderwijk. Ik ben hier in het verleden 2 jaar lid geweest. Er is weer een hoop veranderd. De sluiting van de baan in oktober 2021 wordt daar wederom niet mee voorkomen. Vanaf die datum liggen er hier alleen nog maar zonnepanelen. De drivingrange heeft een modernisering ondergaan. Er is zelfs een kleine shop voor de pro in gevestigd. Oefenfaciliteiten zijn hier altijd goed geweest. De baan dan... die was modderig. Niet zozeer vanwege de klei maar het gehele onderhoud ervan. Helaas stond de baan ook nog eens op wintergreens. Vreemd want de zon scheen en de temperatuur was ook ‘s nachts de laatste dagen niet onder de 4 graden boven nul geweest. We hebben ook geen enkele green gezien die eventueel te nat was... want dat de baan erg nat was is een feit. Zelfs trolleys moeten op de paden. Dat is ook altijd het probleem van deze baan voor mij geweest. In de winter was het altijd “maar hopen” of de baan open zou zijn. Soms werden holes gesloten en wintergreens waren er ook als het weer goed was. Ik ben mede daardoor sinds 2018 lid op The Links Valley, wat een verademing dat die baan wel het hele jaar door bespeelbaar is dankzij o.a. de betere afwatering en de zandgrond... Op Golf4All vielen de teeboxen wat uit de maat, schots en scheef, soms wel erg ver naar voren en modderig. Ook dit waren winter-teeboxen terwijl de echte in prima staat zijn. Maar dan die greens... dat was niets meer dan iets korter gemaaide fairway, hobbel de bobbel wat een drama. Ondanks dat toch weer even bijzonder terug te zijn op de oude thuisbaan. De gratis kop soep in de baan was overigens een prettige geste. De redenen waarom ik hier niet meer speel zijn nog steeds in ruime mate aanwezig. Ondanks de modder was het toch stervensdruk op de baan. Zo druk was het hier vroeger nooit. Dat betekent dat ze toch iets goed doen in Harderwijk, alhoewel het door Corona nu overal erg druk is op de golfbaan.

rccarton | 27-12-2020 | review: Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Beoordeling met 4 sterren

Open met de kerstdagen en wat een gezellig Marshall echtpaar. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel.

hmatthijsse51 | 25-12-2020 | review: Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijk nog zomergreens in deze tijd van het jaar. Een leuke Oliebollen wedstrijd.
Gastvrij ontvangen!

AnnemiekeK | 19-12-2020 | review: Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Beoordeling met 4 sterren

Een aangename verrassing, zo kun je een bezoek aan Golf4all in Harderwijk zeker noemen. Ik had er veel advertenties van gezien en had er -waarschijnlijk vanwege de lage prijs voor een greenfee- niet veel van verwacht, maar dat bleek snel na aankomst al onterecht. Je betaalt 39 euro voor 18 holes (wintertarief) en dat is echt goedkoop...

Er liggen voldoende parkeerplaatsen voor de deur. Jammer genoeg geen laadplek voor een elektrische auto. De ontvangst binnen is hartelijk, ondanks de strenge lockdown zijn er meer dan voldoende mensen aan het werk om ons te ontvangen en koffie to go te maken. Ook in de baan wordt kosteloos koffie, thee en soep aangeboden. Klasse!
Over kosteloos gesproken, de drivingrangeballen zijn inbegrepen bij de greenfee. De drvingrange beschikt over fijne matten en ligt dicht bij het clubhuis.
Op bijna alle holes zijn speciale wintertee boxen aangebracht, maar daardoor levert de baan nauwelijks lengte in. De fairway is vrijwel overal goed bespeelbaar en de greens liggen er echt goed bij.
De bewegwijzering tussen de holes is goed en er zijn duidelijke borden bij de afslagplaatsen waar ook de pinposities op worden aangegeven. De afstanden tussen de holes zijn over het algemeen kort. Het waait overigens flink en dan merk je op sommige holes dat je midden in de polder staat. Wat meer beschutting zou op sommige plekken welkom zijn.
Na afloop van onze ronde begrepen we dat de baan niet de tijd krijgt om verder door te groeien.
Per 1 oktober 2021 wordt hier een zonneweide van gemaakt. Eeuwig zonde!

Er zat voldoende ruimte in de starttijden waardoor we een relaxte ronde hebben kunnen lopen.
Na binnenkomst blijkt er vlak bij het clubhuis ook een plaats te zijn waar trolley en schoenen kunnen worden schoongespoten. De kleedkamers zijn gesloten, maar een snelle blik naar binnen leert dat ook die dik voor elkaar zijn.

Zoals gezegd, jammer dat deze baan er eind volgend jaar niet meer ligt. Maar voor het zover is, komen we zeker nog een keer terug om te spelen.

cvbeekveld | 17-12-2020 | review: Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Beoordeling met 4 sterren

Leuke golfbaan, niet duur en leuke extra’s. (Soepje en bitterballen van de marshall.

lexharman19576 | 17-12-2020 | review: Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Geef ook een beoordeling van Golfbaan Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort)

Schrijf een beoordeling voor Golf4All Harderwijk