logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Drenthe  >  Aalden  >  Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.3
Lees de beoordelingen over Drentse Golfclub "De Gelpenberg"Geef ook een beoordeling van Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Touroperators en aanbiedingen voor Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Baan

18 Holes / 71 Par

Type baan

bos en heide baan

Greenfee (prijsopgave 2017)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 65

€ 65

Lengte

cr

sr

Heren

6031 meter

6596 yard

71,6

131

Dames

5093 meter

5570 yard

72,6

124

GVB

ja

Handicap

54

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Greenfee voor 18 holes. Voor 9 holes resp. 30 en 40 euro.

Adresgegevens Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Gebbeveenweg 1

7854 TD  Aalden

Tel: +31 591 371929

Tel reserveren: ja

Fax: +31 591 372422

info@dgcdegelpenberg.nl

www.dgcdegelpenberg.nl

De golfbaan van de Drentse Golfclub "De Gelpenberg" is een van de mooiere golfbanen in Noord-Nederland. Er wordt aan veel randvoorwaarden voor topgolf voldaan: een fraaie 18-holes golfbaan, ruime oefenfaciliteiten inclusief een PAR-3 baan met zes holes van gevarieerde lengte en een ruim clubhuis. De Drentse Golfclub "De Gelpenberg" is een vereniging. Dit houdt onder meer in dat de faciliteiten van en voor de leden zijn. Mt een gezonde exploitatie maar znder winstoogmerk. Gastvrijheid bieden is daarvan een vanzelfsprekend onderdeel.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Beoordeling met 4 sterren

Prima ontvangst, ruime parkeerplaatsen en vriendelijke caddiemaster. Oefenfaciliteiten op orde en een zeer vriendelijke starter, Gerard Wortelboer. Baan zag er goed uit, ruf kan erg taai zijn maar als je fairway weet te vinden is hé prima te doen. Greens lijken niet erg snel maar zijn toch moeilijker dan je in eerste instantie denkt. Vriendelijke bediening op het terras. Zeker terugkomen.

s vanmarion | 26-07-2021 | review: Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Beoordeling met 5 sterren

Dit is een schoolvoorbeeld over hoe een golfclub moet zijn. Driving range ballen inbegrepen in de prijs, trolley’s worden ter beschikking besteld, een zelden geziene gastvrijheid en een unieke 18 hole baan die weinig vergevingsgezind is, maar wel meer dan voldoende spelplezier geeft. Wij kwamen hier toevallig langs op uit tijdens vakantie (4x bezocht!), maar gaan zeker de oversteek nog eens maken.

evert_vandenbroeck | 14-07-2021 | review: Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijk gespeeld op deze mooie baan, we hebben wel even moeten zoeken voordat we bij de afslag van hole 1 waren, vanuit de voorkant van het restaurant, waar je ook even kon putten, moeilijk te vinden. Vriendelijke ontvangst. Jammer was dat halverwege we ineens op gezande greens terecht kwamen. Dus verschillend tempo met putten.
Hole 18 is erg leuk en uitdagend. Je moest wel zorgen dat je de fairway vond, want anders was het lastig zoeken naar je bal.

mvdbt | 14-07-2021 | review: Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Beoordeling met 4 sterren

Door het meedoen aan de Golf Diva dagen voor de Linda Foundation een keer uitgekomen op de Gelperberg. Vanuit het zuiden best een eindje rijden, maar met het boeken van een B&B in de buurt goed te doen om fris aan een wedstrijd te kunnen beginnen.
Natuurlijk word je op een dergelijke dag in de watten gelegd, vandaar dat we de avond van te voren op de golfbaan al een hapje zijn wezen eten.
De ontvangst was hartelijk, het eten goed en door de conversatie van de nog aanwezige PGA pro's die op 12 juli een wedstrijd hadden gespeeld, leek de baan spelen een dag erna ondoenlijk.
Maar het tegendeel is waar!
De golfbaan ligt er fantastisch bij, is weliswaar lang maar met best brede fairways. De greens zijn goed en snel. De bewegwijzering in de baan is duidelijk. De rough daarentegen is taai met lang gras, dus daarbij wegblijven is het devies. Tel daarbij op de rust, de stilte, de schapen die je hoort die de rough "maaien". Ook de gastvrijheid die je ervaart maakt dat de reis vanuit het zuiden of van welke kant van Nederland je dan ook naar de kop van Drenthe dient te rijden, meer dan waard!

saskia | 13-07-2021 | review: Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Beoordeling met 4 sterren

Het is altijd weer een feestje om op de Gelpenberg te spelen. Mooie nieuwe parkeermogelijkheden, prachtig groter gemaakt terras en uiterst vriendelijke bediening met een goede keuken. De baan ligt er eigenlijk altijd mooi bij. Schitterende wilde bloemen, mooie planten, beetje hoge rough. Een prachtige baan en zeker de rit naar Drenthe waard.

madelon5 | 13-07-2021 | review: Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Beoordeling met 4 sterren

Pracht baan om te spelen. Groot minpunt is dat elke kleine misser waardoor de bal buiten de fairway komt wordt extra bestraft door een vaak meer dan kniehoge rough. Je eigen bal blijft vaak onvindbaar terwijl je met een zak vol vreemde ballen binnen komt. Niet echt bevorderlijk voor een goede score of goed humeur.
Ontvangt en horeca een en al vriendelijkheid. Ook starter erg behulpzaam en vriendelijk.

jwschuit | 11-07-2021 | review: Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Beoordeling met 4 sterren

Geweldige baan. Ligging en terras zijn gewoon mooi. De rough is niet leuk voor gasten. Je ziet op de baan dat er massaal gezocht wordt naar verloren ballen. Met onze birdiehunters is het opwarmen voor onze buitenlandse reis in sept. Enige dissonant is toch de uitbater van de horeca. Zijn cynische opmerkingen valt niet bij iedereen in de smaak!

Gert.boerhof | 10-07-2021 | review: Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Beoordeling met 4 sterren

Geweldige baan. Moeilijk maar fair. Een goede afslag wordt ook beloond. Lukt dit dan is het resultaat ook goed. Rufe is echte rufe. Oefenfaciliteiten geweldig. Jammer dat de greens net geprikt waren, maar dit is een baan die je moet gespeeld hebben.

Rene56 | 07-07-2021 | review: Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Beoordeling met 4 sterren

Zo mooi, wat een feest 2 dagen bij IDSO.

Paul Harmsen | 03-07-2021 | review: Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Beoordeling met 4 sterren

Als ik later terug denk aan mijn 18 holes golfrondje op de golfbaan van De Gelpenberg, blijft er maar een gedachte in mijn hoofd hangen en dat is: rough – rough en nog eens rough. De greenkeepers moeten toch wel een erg hekel hebben aan golfers als de grote en zeer ruime roughs in ogenschouw neemt op deze bosbaan. Jammer is dat wel temeer daar het ten koste gaat van de snelheid door de baan, ondanks dat de fairways breed zijn en van een uitstekende kwaliteit zijn. De eerste 9 holes van de baan zijn - qua aanplant – wat jonger zulks in tegenstelling tot de laatste 9 holes, waarbij de fairways worden omzoomd door statige bomen van verschillende soorten. Het meest in het oog springend zijn de holes 7 en 8, waarbij een juiste keuze van ijzer of een “houten” van invloed kan zijn op je resultaat. Het water ligt op de loer. De greens zijn van een goede kwaliteit, zeer glooiend en heel vaak worden de greens omzoomd door bunkers. Komt bij dat menige green aan de achterzijde dermate omlaag glooit dat het risico van een minder gunstige balpositie op de loer ligt.
De afsluitende hole 18 vereist course management. Over de gehele lengte een bunker en geen zicht (zeker als je er voor de eerste keer speelt) op wat er achter de hoge bunker ligt.
Het clubhuis heeft een moderne uitstraling – een breed terras met ruim zicht op de par 3 baan en op hole 18. De club heeft een pro shop. Op de driving range zijn de ballen gratis en de nabij gelegen putting – en chipping green zien er goed uit. De parkeerplaats is ruim en er is zelfs plaats ingeruimd voor gehandicapten.
Een verbeter punt is er wel. De aanduiding van hole 13 naar hole 14 is een zoekplaatje en is onduidelijk weergegeven. Menigeen “verdwaalt” en komt terecht op de T-box van hole 10.

cnoomen | 24-06-2021 | review: Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Geef ook een beoordeling van Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

Schrijf een beoordeling voor Drentse Golfclub "De Gelpenberg"