logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Limburg  >  Brunssum  >  Brunssummerheide Golfclub

Brunssummerheide Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.6
Lees de beoordelingen over Brunssummerheide GolfclubGeef ook een beoordeling van Brunssummerheide Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor Brunssummerheide Golfclub

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Brunssummerheide Golfclub

Baan

36 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2009)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 45

€ 55

Lengte

cr

sr

Heren

5932 meter

6487 yard

71,7

135

Dames

5199 meter

5686 yard

73,8

129

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Brunssummerheide Golfclub

Rimburgerweg 50

6445 PA  Brunssum

Tel: +31 45 5270968

Tel reserveren: ja

Fax: +31 45 5251280

E-mail

Website

Golfbaan Brunssummerheide heeft 27 holes champions course, een 9 holes compact baan (par 3-4) en een 9 holes Par 3 baan. De compactbaan mag door mensen met een baanpermissie van iedere golfbaan in NL gespeeld worden. De par 3 mag door iedereen zonder enige ervaring gespeeld worden. De champions courses vereisen GVB

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Brunssummerheide Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Ik heb de 27 hols gespeeld (geel, blauw en rood) waarbij de rode lus het meeste indruk op mij gemaakt heeft. Als je moet kiezen zou ik proberen om steeds zeker Rood te spelen. Ondanks de hevige regenval van de vorige dagen mocht ik spelen en op zomergreens (half januari). Af en toe drassige fairways maar voor de rest prima speelbaar. Grote (soms verhoogde) greens. Duidelijke markering. Het clubhuis (= golfhotel) is een oud, lelijk gebouw. Ondanks dat het golfterrein toch een beetje afgelegen ligt heb je op sommige holes het lawaai van de autobaan.

julien3 | 20-01-2021 | review: Brunssummerheide Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Het is moeilijk om tijdens de Lockdown een golfbaan te vinden waar men gasten toestaat én waar je de mogelijkheid hebt om 18 holes te spelen. Wat dat betreft zit je in Brunssum helemaal goed. De dame van de receptie was aan de telefoon buitengewoon vriendelijk en ook bij de receptie van het golfhotel ontving men ons met de nodige gastvrijheid.
Helaas kregen we te horen dat er alleen op wintergreens gespeeld kon worden, wel voor een kortingtarief van €45,- p.p.
Alleen de naam wintergreens mogen de schamele gaatjes ergens in de grond, niet dragen. Het was op een aantal plaatsen slechts een vierkante meter met een vlag in de grond, over de toestand/kwaliteit van t lapje gras maar niet te spreken.
De eerste 6 holes van de blauwe lus zijn zeer uitdagend, met veel hoogteverschillen/water en uitdagende greens (zomergreens). Daarna is het veel van hetzelfde. Er zijn weinig veeleisende bunkers in de golfbaan. Hole 3 en 9 waren mijn favoriete holes van de gele lus, vanwege de afslag van de hooggelegen t-boxen.
De zomergreens zagen er wel heel goed uit. We zijn benieuwd naar de rode lus en omdat het voor ons het enige alternatief is om te spelen, komen we snel terug. Hopelijk dan met zomergreens.

marc15 | 15-01-2021 | review: Brunssummerheide Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Bij aankomst jammer dat het wintergreens waren (stond niet op de site vermeld), na 5 holes werd het omgezet... aankomst in een enorm verouderd 'clubhuis', past echt geheel niet bij de pracht van de banen en de omgeving! Vriendelijke mensen verder en ok clubleden aller vriendelijkste om even de weg te wijzen. We speelde geel en rood... waarvan beide heerlijk zijn om te spelen, veel variatie in holes en alles netjes bijgehouden. Rood was daarin echt enorm mijn favoriet... vooral de hoogtes en uitdagende holes vroegen veel van ons tactische spel! Het is zeker geen baan voor beginners, maar kan je golfen is dit een must do! Hole 8 van rood was leuk, had van mij de laatste mogen zijn, want hole 9 was een beetje een saai einde... plat/recht En wat saai, maar dat komt ook omdat we verwend waren met de holes ervoor. Complimenten ook voor de marshalls; het regende soms best hard en toch zagen we ze rond rijden en de boel in de gaten houden!... greens waren niet de snelste maar dat was ook niet te verwachten nu. We komen zeker terug voor blauw (En nogmaals rood).

Loe | 30-12-2020 | review: Brunssummerheide Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

De banen super de greens zijn in verhouding met afgelopen jaar veel beter tot heel goed.
De fiscaliteiten van het restaurant zijn zeer goed personeel is gemotiveerd en vriendelijk.
De dames en heren van de receptie zijn capabel en heel vriendelijk hebben geen moeite om de tijd voor je te nemen als je een vraag hebt.

ruudmaes | 16-12-2020 | review: Brunssummerheide Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Zeer veel hoogteverschil voor Nederland en teebox, fairway in goede conditie. Greens beetje hobbelig maar voor de tijd van het jaar prima. Leuk detail is de soort skihut na 9 holes voor een warm broodje en drankje. Gastvrijheid van receptie en marshall erg vriendelijk. Moeilijk om hier je handicap te halen omdat er een aantal blind schoten tussen zitten. Leuke middag gehad en rood, blauwe lus gespeeld.

danieldol75 | 06-12-2020 | review: Brunssummerheide Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

hele mooie gevarieerde holes. de baan was alleen zeiknat. wij komen zeker nog een keer terug, maar niet eerder dan het voorjaar.

pj.vanetten | 01-12-2020 | review: Brunssummerheide Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Een zeer uitdagende golfbaan met grote afwisseling van holes. Het voelt als buitenland. Avontuur om hier te golfen. Niet voor beginners. Het gebouw doet wat ouderwets en kolossaal aan. Hebben er alleen gegolfd.

DanHoevenaars | 25-11-2020 | review: Brunssummerheide Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Wij vonden het wel heel vreemd dat je voor het parkeren 2 euro moet betalen!

cmdubbel | 24-11-2020 | review: Brunssummerheide Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

Een paar jaar geleden geweest met ons competitieteam. Zestigerjaren clubhuis langs doorgaande weg zonder sfeer. Parkeren aan andere kant van de weg. Lastig met je trolley over te steken. De baan was totaal verdroogd. Misschien hebben we pech gehad maar baan was destijds in zeer slechte conditie.

willemmensing | 17-11-2020 | review: Brunssummerheide Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Als je op deze baan je handicap speelt, heb je een goede ronde gespeeld. Deze baan wordt ieder jaar beter. Veel opruimwerkzaamheden zijn en worden uitgevoerd. Naast on-Nederlandse hoogteverschillen, smalle fairways en de nodige doglegs, maken ook strategisch geplaatste bunkers en waterpartijen het moeilijk een goede score te behalen. Ik geniet van de baan, ook als de score een keer tegenvalt. Voor competitiespelers loont het om deze baan eens als een team te komen verkennen. Je zal veel verschillende slagen uit je arsenaal nodig hebben.

peezet | 15-11-2020 | review: Brunssummerheide Golfclub

Geef ook een beoordeling van Brunssummerheide Golfclub

Schrijf een beoordeling voor Golfbaan Brunssummerheide