logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Zeeland  >  Oostburg  >  Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

De Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.3
Lees de beoordelingen over De Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)Geef ook een beoordeling van De Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Touroperators en aanbiedingen voor De Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Golf Expedition Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Baan

18 Holes / 73 Par

Type baan

Parkbaan

Greenfee (prijsopgave 2008)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 55

€ 65

Lengte

cr

sr

Heren

6432 meter

7034 yard

73,6

130

Dames

5460 meter

5971 yard

75

130

GVB

ja

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens De Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Brugse vaart 10

4501 NE  Oostburg

Tel: +31 117 453410

Tel reserveren: ja

Fax: +31 117 455511

info@golfoostburg.com

www.golfoostburg.com

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Beoordeling met 5 sterren

Mooie baan midden de velden teebox, greens en fairways liggen er mooi bij bunkers (veel) goed bespeelbaar ook leuk voor extra water uitdaging. Deze baan moet elke golfer gespeeld hebben. Top!

eduard.verdyck | 15-06-2021 | review: Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Beoordeling met 4 sterren

De course is altijd opnieuw een aangename ontdekking, en vooral nu, na een aantal positieve veranderingen op het terrein. De course is veel ‘opener’ geworden, bunkers heraangelegd - lees moeilijker - en de greens kregen een serieuze upgrade. Teeboxen, fairways en greens lagen er uitstekend bij na een langere periode van regen (bij langere periode van droogte kan de baan er wel eens zeer hard bij liggen. Een obligate afsluiter op het terras is zoals altijd een aangename beleving, mede door het zeer vriendelijke personeel.

blanckaertsteven | 29-05-2021 | review: Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Beoordeling met 4 sterren

Dit is een vergeten golfparel... wauw... vanaf aankomst maakt deze club indruk... hier heeft men goed nagedacht over alles... deze club wordt duidelijk zeer goed gerund... clubhuis is echt indrukwekkend.. evenals ontvangst en natuurlijk de baan... deze is echt in topconditie gebracht... afgelopen jaren duidelijk veel inspanningen gedaan om de baan ook opener te maken. Als je graag extra wateruitdagingen hebt en een hoogstaande baan wil spelen dan is dit de uitgelezen baan om te boeken! Golf met lef anders scoor je niet! En... wat een rust en kalmte kwa omgeving... deze baan moet elke golfer gespeeld hebben! Maar weinige zullen hier hun handicap verbeteren.

RIEL | 28-05-2021 | review: Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Beoordeling met 4 sterren

Bijzondere beleving te midden de velden van Zeeuws Vlaanderen. Hartelijke ontvangst en achteraf ook vriendelijke bediening op terras. Clubhuis van een ongeziene grootte in Trumpiaanse stijl. Toffe driving range (behalve als het regent), met mogelijkheid om vanop gras af te slaan. Greens en teeboxen prima, fairways ok. Bunkers (er zijn er veel!) waren dikwijls onspeelbaar door eerdere regenval. Lange baan (par 73) die vooral door de wind en de waterpartijen voor de nodige uitdagingen zorgt.

PRossi | 14-05-2021 | review: Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Beoordeling met 4 sterren

gisteren 16/04/2021 rondje gelopen 18 holes schitterend ontvangst door gastvrouw femke top.
golfbaan lag er voor de periode van het jaar zeer goed bij netjes onderhouden proficiat aan greenkeepers
min puntje drv range ballen aan vernieuwing toe, deze club staat volgens mij te laag geklasseerd in leadingscourses, dus voor mij weer een extra reden om mij niet te baseren op cijfers die achter de naam vd club staat op leadingscourses maar zelf ter plekke gaan en te spelen.

danny matthyssens | 16-04-2021 | review: Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Beoordeling met 4 sterren

Deze baan staat op mijn jaarlijkse to do lijst en deze keer was het behoorlijk OK. De fairways lagen er goed bij, de greens hadden niet te veel geleden van het gure weer en de heraangelegde holes maakten de terugkeer extra spannend. De algemene indruk was: veel schoner dan voorheen. Het management verdient een pluim. Tot de volgende!
Door de Corona shizzle konden we de gastvrijheid maar moeilijk beoordelen maar dat doen we de volgende keer zeker.

BertBrijs | 09-04-2021 | review: Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Beoordeling met 4 sterren

1e paasdag de 1e negen gelopen. De golfbaan ligt er goed bij. Gastvrije ontvangst. Goede oefenfaciliteiten. Driving range ballen bij greenfee inbegrepen. Wel zo netjes. Greenfee niet goedkoop. Maar wel peace of play.
Ga zeker xtje terug voor 2e negen of alle 18.

daamboers | 04-04-2021 | review: Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Beoordeling met 4 sterren

Herbeoordeling:

We mogen bijna weer! En dan bedoel ik: Ietsje verder dan eigen golfbaan, eigen provincie en eigen land. Nog even volhouden en voor we het weten kunnen we ons weer laven aan ALLES wat een dagje golfen zou moeten inhouden. Op een mooi stukje groen een balletje slaan en daarna heerlijk napraten (over alle meegemaakteavonturen onderweg. Goed en slecht:):))onder het genot van een drankje en een hapje.

Tot die tijd een bezoekje gebracht aan de Oostburgse Golfclub (de Brugse Vaart). Was al weer een tijdje geleden. En oh oh wat is er hier veel verandert. Het eerste wat in het oog springt (en dan bedoel ik niet het clubhuis. Wat dat is niet te missen en ook niet veranderd) is de parking. Uitgebreid en nu met oplaadpalen voor onze elektrische medeweggebruikers. Top. Daarna als je het terrein op loopt valt gelijk op dat je door de golfbaan heen kan kijken. Helemaal naar de holes die het verst wegliggen van het clubhuis. Was vroeger absoluut niet mogelijk! Met andere woorden er zijn ontelbare bomen en struiken verwijderd. Hierdoor wordt het terugvinden van je golfbal en het verder spelen vanonder de bomen een stukje makkelijker!

Na wederom een prettige ontvangst bij de receptie en na een korte uitleg waar ze allemaal mee bezig zijn (hoofdzaak: Nog 9 holes aan het bijleggen voor waarschijnlijke opening in 2022) en wat ze allemaal gedaan hebben, de golfbaan in. Door het weghalen van veel bomen en struiken op deze parkbaan is het ietje makkelijker geworden maar vergis je niet want er zit behoorlijk wat lengte in deze golfbaan. En hier en daar komt er noh een stukje water in het spel! Je krijgt ter compensatie dan ook heel wat slagen op je handicap er bij. Nog een dingetje dat opviel tijdens het rondje was dat ze ook de bunkers hebben aangepakt. Kortom het was ten opzichte van de laatste keer dat we er geweest waren een totaal andere ervaring. Enorm genoten en we gaan zeker een keertje terug op het hoogtepunt van het golfseizoen!

Iedereen kan zich hier dus volledig uitleven op golfgebied (zeker starks met nog 9 holes extra) en kan het dan ook iedereen aanraden. Golfclub Brugse Vaart het een waar genoegen en we komen zeker terug!

bellies | 02-04-2021 | review: Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Beoordeling met 4 sterren

Steeds leuk om hier terug te komen spelen, er is werk verzet op de golfbaan, bunkers,... greens lagen er goed bij voor de tijd van het jaar.

Lugo | 07-12-2020 | review: Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Beoordeling met 4 sterren

Zodra we het terrein op reden waanden we ons in een andere wereld. Het clubhuis lijkt wel een filmset en doet heel royaal en Brits aan. Totaal niet verwacht als je aan komt rijden door het monotone akkerland.
Tevoren hadden we al vriendelijk contact via de mail gehad waardoor het reserveren makkelijk ging. Oefenfaciliteiten zijn dik in orde, de driving range ballen zitten bij de greenfee inbegrepen. De driving range ligt net buiten het terrein tussen de akkers, waar dus ook menig bal in belande,.
Wij speelden op een koude en grijze dag en door het weer van de laatste tijd was de baan zeer zompig. Er zit nu nog klein achter mijn oren... Over het onderhoud van de baan doe ik dus maar geen uitspraak, want het weer en de ondergrond maakten dat ik hierover geen faire beoordeling kon geven. Overigens wederom shocking hoe veel mensen hun pitchmarks op de greens niet repareren. De greens lagen er overigens prima bij.
De baan vonden wij zeer uitdagend. Enorm veel diepe pot-bunkers en overal strategisch geplaatste waterpartijen. De front nine speelt iets beschutter, de back nine voelt erg nieuw aan.
Je speelt hier in totaal 6x een par-5 dus je komt goed toe aan beweging.

De eerste 3 holes zijn redelijk straight forward, om er in te komen. Vanaf de dogleg par4 hole 4 wordt de baan uitdagender.
Hole 5 (SI1) komt geen water in het spel maar is lang, met een bochtje om de bomen heen en vooral heel veel strategische bunkers. Bij hole 6 speel je langs een grote vijver vol pelikanen, verrast om dat in Nederland te zien. Hole 7 par 4 vonden wij moeilijker dan de SI 13 doet vermoeden. Veel water links, dogleg naar links en een enorme vijver, gevolgd door 2 bunkers pal voor de green. Ook bij de lange par 3 hole 8 (181 meter vanaf geel) moet heel veel water worden overwonnen om op de eiland green te landen. En bij de lange hole 9 eindig je met putten onder toeziend oog van de groep pelikanen.
De back nine begint met een erg lange par 4 (410 meter vanaf geel). Hole 12 is de kortste par 3, helemaal over het water heen en bij hole 13 mag je schuin over een meer heenslaan. Heel open deze hole dus je staat ook bloot aan de elementen. Hole 17 is dan een korte par 5 (met 389 meter is hij korter dan de par 4 hole 10) maar ik heb nog nooit zo'n klein eilandje gezien waar je naartoe moet slaan. En dat eiland heeft dan ook nog eens de meest geünduleerde green van deze baan.
Hole 18 heeft, muv rond de green, weinig hindernissen, maar die is met 554 meter vanaf geel dan weer lekker lang.
Voor de prijs hoef je het in december (45 eu) niet te laten, verwacht wel plakkerige klei.

Grootste minpunt vonden wij dat er bij geen enkele hole een overzicht staat van hoe de hole eruit ziet, enkel een aanduiding van de lengte vanaf de tee. Dit is wel een extra hindernis als je hier voor het eerst speelt. Ook door de baan heen zijn er weinig afstandsaanduidingen. Ook op de website van de club konden wij geen goede layout vinden van de holes, jammer.

Al met al een zeer uitdagende baan waar ik graag nog eens bij beter weer terug zou willen komen. En gelukkig kan dat nog, omdat we net niet verdronken zijn in het diepe moddermoeras dat hole 16 vandaag was.

bubz2005 | 03-12-2020 | review: Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Geef ook een beoordeling van De Oostburg Golf & Country Club (Brugse Vaart Golfvereniging)

Schrijf een beoordeling voor Golfclub Oostburg - Brugse Vaart