logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Midden-Oosten  >  Marokko  >  Marokko  >  Marrakech  >  Noria Golf Club

Noria Golf Club

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 6 beoordelingen: 7.7
Lees de beoordelingen over Noria Golf Club Geef ook een beoordeling van Noria Golf Club

Touroperators en aanbiedingen voor Noria Golf Club

Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Noria Golf Club

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

MAD 500 (€ 45)

MAD 750 (€ 68)

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Noria Golf Club

Domaine de Noria Route d’Amizmiz

Marrakech

Tel: 00212 6 20 05 22 04

E-mail

Website

Marokko heeft er een nieuwe golfbaan bij: de Noria Golf Club in Domaine de Noria in Marrakech heeft een 18-holes par-72 wedstrijdbaan met uitzicht op het Atlas gebergte.

De twee 9-holes lussen van de golfbaan lopen langs olijfboomgaarden, door lavendel-velden en door woestijnlandschap voordat je terugkeert langs een langgerekt waterbassin richting het mooie clubhuis met het Atlasgebergte op de achtergrond. Het clubhuis, met een fraaie toren in het midden, zal pas halverwege dit jaar worden geopend.

Het originele idee van architect Steve Forrest was om een Marokkaans dorp te creëren dat de architectuur en de landschappen van het zuiden van Marokko zou weerspiegelen. Deze landschappen hebben bergen, velden, woestijnen, oases, boomgaarden, dorpen en paleizen. Volgens Forrest schuilt in de uiteindelijke layout ook het romantische verhaal van Isli en Tislit, een Marokkaanse versie van Romeo en Julia. Het meer bij hole 14 en het bassin in de Village of Isli in het noorden zijn net als de geliefden voor altijd met elkaar verbonden, in dit geval door de waterpartij bij hole 15.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Noria Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

De baan is een lust voor het oog met prachtige rechthoekige lijnen in waterpartijen en gebouwen. Mooie rustgevende geometrie.

info125 | 27-12-2019 | review: Noria Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Bij aankomst valt onmiddellijk het bijzondere clubhuis op. De visie van deze golfclub was blijkbaar om in het design een traditioneel Marokkaans dorp, de architectuur en het landschap van Zuid-Marokko te verwerken. Dit begint bij het clubhuis dat naast zijn impressionante toren opvalt door de zeilen die doen denken aan een Bedouin tent. Dit is echter slechts het begin, want architectonisch is er wel nog meer te ontdekken.

Aan de balie wordt je vriendelijk ontvangen, en naast een scorekaart krijg je ook een handig kaartje met de lay out van de holes. Voor onze starttijd waren er enkele volle en trage flights vertrokken, iets wat tijdig opgemerkt werd door de starter, en we werden keurig uitgenodigd om op hole 10 te starten. Zeer attent en heeft ons zeker en vast veel tijd en ergernis gescheeld! Ook het baanpersoneel was vriendelijk en attent tijdens het onderhoud. Gaan rond met gevonden ballen maar totaal niet opdringerig wanneer je aangeeft niet geïnteresseerd te zijn.
Oefenen is hier ook geen probleem; een ruime driving range met gratis ballen en veel visuele elementen en hellingen, met keuze tussen matten of gras. Kort daarbij een grote oefengreen en pitching green met bunkers, alles erop en eraan.

Onderhoud is correct, enkele greens die aandacht nodig hebben. Fairways en teeboxen over het algemeen zeer goed onderhouden, hoewel men meermaals zéér drassige plaatsen heeft door overvloedig irrigeren. De zones voor en naast de fairways (waste bunkers en woestijnzones) moeten meer aandacht krijgen. Veel plastiek en vuil, wat spijtig is. Ook de ruime omgeving rond de golf lijkt soms meer op een verlaten vuile werf dan op iets anders. Greens zijn goed leesbaar en redelijk snel, maar minder snel dan vb Assoufid of Palm Royal.

Qua lay out één van de meest unieke banen waar je je meermaals kunt verbazen over het modern en abstracte karakter. Nadeel is wel dat de baan en de begroeiing nog zeer jong is. Het idee van de architect was om de drie verschillende landschappen van Zuid-Marokko te incorporeren in de lay out: olijfgaarden en lavendelvelden (hole 1 tot 7), de woestijn (hole 11 tem 13) en de holes langs de irrigatiekanalen die een formele oase moeten voorstellen. Dit alles komt echter nog niet helemaal tot zijn recht, binnen enkele jaren zal deze baan zeker nog meer de moeite zijn.

De holes zijn vrij gevarieerd, gaande van parallelle fairways of greens (die een beetje een linksgevoel geven) zoals hole 2,4,11,13 en 15 (waar ook de Noria staat, de traditionele watermolen waar de golfclub zijn naam aan ontleent), waterpartijen, bunkers,... Noemenswaardige holes: Hole 5 is een leuke par 5 met niet minder dan 17 bunkers. Hole 8 een hole die je zeker zal bijblijven: unieke rechthoekige hole, waar je over een rechthoekige vijver naar een rechthoekige green speelt, met in het verlengde erachter een rechthoekige klokkentoren. Ook de par 3 hole 12, is aangenaam te spelen door het ‘verzonken karakter’, zoals men het hier noemt. Hole 9 en 18 zijn vrij gelijk en lopen beide langs het irrigatiekanaal naar het clubhuis en eindigen doe je op een vierkante green, met achter je het Atlas gebergte.

Niet meteen de moeilijkste baan, op de meeste holes is er wel wat plaats, als je uiteraard uit de waterhindernissen en vele bunkers kan wegblijven. Op papier lijkt het misschien redelijk lang, maar al bij al valt dat mee aangezien men vaak van de ene naar de andere fairway speelt, alsook het feit dat alles goed uitrolt. Als men in de buurt is zou ik deze wel aanraden door het unieke karakater maar ik denk dat het binnen enkele jaren nog meer de moeite zal zijn. Hoewel, gelet op toch wel lage greenfee (+- € 50), zal je zeker en vast niet bestolen voelen als je hier nu al een rondje loopt!

J.VdS | 27-09-2019 | review: Noria Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Het heerlijke weer in dit land maakt heel veel goed van de kleine irritaties die er zijn. Een heel leuke ronde gespeeld maar niet echt heel moeilijk, de enige problemen die wij tegen kwamen zijn het ontbreken van een holebord waarop de ligging van de hole en green zichtbaar waren. Daarmee kom je soms voor onverwachte situaties. De complete golfcourse en accomodaties hebben het net niet, geen zeep in de dames en heren toiletten, geen werkende handdrogers maar toiletpapier om de handen te drogen. De baan is mooi geonduleerd maar niet heel uitdagend, de leukste hole is 8 waar je met de afslag op een rechthoekige green moet spelen, iets te ver, geen probleem, iets te kort water. De tweede negen waren iets leuker dan de eerste. Al met al een leuke dag maar zeker geen hoogvlieger in onze golf beleving. Dan na afloop van de ronde nog een wijntje op het terras, ook hier weer net niet, na het eerste glas blijkt er heel veel suikers in het glas achter te blijven, als ik de ober vraag hoe dat kan zegt hij heel gedecideerd: that are the sugars in the wine. Hij begrijpt blijkbaar niet dat zoiets gedecanteerd moet worden. Bij afloop toch een fooi gegeven, " Lord forgive them for there sins". Het lijkt mij sterk dat ik hier nog terug kom.

Golfweter | 17-12-2018 | review: Noria Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Makkelijke baan, lekker brede fairways, bij aantal banen bijzondere greens (rechthoekig). Prachtige uitzichten op de besneeuwde toppen aan het Atlasgebergte, erg mooi.

jwkeuning | 17-11-2018 | review: Noria Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan met prachtig uitzicht op de bergen. Hier voor het eerst vierkante green gezien! Helaas mochten we na het spelen niet nog een keer oefenen op de drivingrange en werden daar dan ook weggestuurd.

frannyvanopstal | 12-11-2018 | review: Noria Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Een van de meest bijzondere clubhuizen die ik ooit gezien heb. Eigenlijk veel te groot voor de activiteiten die er plaats vinden, waardoor er diverse ruimtes leeg staan. Wel mooi van vorm zeker aan de achterzijde in combinatie met de holes 9 en 18 langs de grote rechthoekige vijver/irrigatiekanaal en het Atlas gebergte op de achtergrond.
Fijn om bij de receptie niet alleen een scorekaart te krijgen, maar ook een apart kaartje met tekeningen van de layout van elke hole. Wel jammer dat met name de holes 1-6 dicht bij een drukke doorgaande weg liggen. Naast de bijzondere par3 8 met vijver en vierkante green en dito hole 9 en 18 holes, met name op de 2e 9 een aantal verrassende holes, waar slim/nauwkeurig spelen belangrijk is dan een verre klap. De baan is
nagenoeg vlak, dus gemakkelijk te lopen met trolley.
Kwaliteit van de baan was top, mooie fairways, alleen waste areas aan de zijdes, zeer goede en snelle greens. De greenkeepers hielden telkens goed rekening met het spel door hun apparatuur stop te zetten, wel irritant dat we wel 5x door een van de werkmensen werden aangesproken om een zakje gevonden ballen te kopen.
Daarnaast is het mogelijk voor slechts 100 dirham extra nog een 2e ronde te lopen, als je daar de energie nog voor over hebt.
Kortom: totaal belevingsplaatje, iets minder dan Assoufid en Ourika, maar zeker de moeite waard om te spelen.

mjan39 | 08-11-2018 | review: Noria Golf Club

Geef ook een beoordeling van Noria Golf Club

Schrijf een beoordeling voor Noria Golf Club Marrakech