logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Midden-Oosten  >  Marokko  >  Marokko  >  Marrakech  >  Assoufid Golf Club Marrakech

Assoufid Golf Club Marrakech

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.6
Lees de beoordelingen over Assoufid Golf Club MarrakechGeef ook een beoordeling van Assoufid Golf Club Marrakech

Touroperators en aanbiedingen voor Assoufid Golf Club Marrakech

Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Assoufid Golf Club Marrakech

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

MAD 850 (€ 77)

MAD 850 (€ 77)

Lengte

cr

sr

Heren

6420 meter

7021 yard

Dames

5099 meter

5576 yard

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Assoufid Golf Club Marrakech

Marrakech

Tel: +44 207 321 2626

Fax: +44 207 321 2424

info@assoufid.com

http://www.assoufid.com

Het heeft wat langer geduurd dan in de planning stond, maar op 1 oktober 2014 is dan eindelijk de Golf Club Assoufid Marrakech geopend. Een indrukwekkende 18-holes baan met schitterende uitzichten op het Atlasgebergte.
Assoufid Golf Club Marrakech zou naar alle verwachting reeds op 1 maart 2012 geopend worden. Door de problemen en -tegenvallers die bijna standaard lijken bij de aanleg van een nieuwe golfbaan, in welk land dan ook, werd de opening flink uitgesteld. Op 1 oktober 2014 was het eindelijk zover. In tegenstelling tot eerdere berichten is de aanleg van de golfbaan uiteindelijk het hoofdonderdeel geworden van het prestigieuze project van Assoufid. Het project van het zeer exclusieve resort, met villaís van meer dan 2 miljoen euro en een hotel staat voorlopig op een zijspoor.

De baan

De 18-holes golfbaan van Assoufid Golf Club Marrakech is ontworpen door de Schotse PGA professional Niall Cameron. Cameron werkte eerder aan het door Kyle Philips ontworpen Verdura Golf & Spa Resort op SiciliŽ. De golfbaan bij Marrakech heeft prachtige uitzichten op de besneeuwde toppen van het Atlasgebergte en moest de beste golfbaan van Marokko worden. Assoufid noemt het zelf een baan van wereldklasse. Al voor de officiŽle opening was de baan genomineerd door de World Golf Course Awards voor de beste golfbaan van Marokko in 2014.

De 6.440 meter lange par-72 baan in de heuvels wordt doorsneden door de natuurlijke beek ĎShaabaí die regelmatig in het spel komt. Ook zijn er veel bomen van de origineel aanwezige palmboom- en olijfboomgaarden bewaard gebleven.

De baan ligt op ongeveer twintig minuten afstand van de Rode Stad Marrakech, de tweede stad van Marokko. Assoufid is vrij exclusief en kent een limiet van 300 leden. Een reguliere greenfee kost rond de 76 euro. Voor een caddie betaal je 220 MAD (18 euro), een buggy kost zoín 40 euro.

Kijk voor meer informatie op: www.assoufid.com.

Marrakech

Marrakech staat ook wel bekend als Ďde Rode Stadí. Die naam dankt deze stad met meer dan 800.000 inwoners aan de rode kleur van de meeste huizen. De stad is onderverdeeld in een goed bewaard historisch gedeelte, de Medina, en een nieuw gedeelte waar hotels en moderne gebouwen aan een snelle opmars werken. Marrakech heeft een eigen vliegveld, Marrakech Menara.

De nabijheid van het Atlasgebergte maken Marrakech een goed startpunt voor outdoor events. Op ongeveer 90 minuten rijden kunt u skiŽn, wandelen of 4x4 tochten maken in het gebergte. Op twee uur afstand van Marrakech ligt het strand. Bij Lake Lalle Takertoust, slechts 30 kilometer van Marrakech, kunt u jetskiŽn, waterskiŽn, windsurfen en kitesurfen.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Assoufid Golf Club Marrakech

Beoordeling met 4 sterren

Over spel zonder caddy werd niet moeilijk gedaan. Een mooie af en toe uitdagende baan, met name vwb hole 9 t/m 18 met mooie hoogteverschillen. Goed te lopen met een prima kwaliteit trolly. Bijzonder vriendelijke ontvangst. Heerlijke rosé aan het einde van een hele mooie ronde.

a.a.g.schiebroek | 16-02-2020 | review: Assoufid Golf Club Marrakech

Beoordeling met 4 sterren

Hele mooie club in een prachtig decor. Perfect onderhouden greens en tee boxen. Gespeeld met de zak op de trolley (zonder caddy). Achteraf heel lekker gegeten in de zon op het terras aan het prachtige clubhuis, met zicht op de Atlas. Enig minpunt: zo goed als elke bal die buiten de baan vliegt, komt terecht op een zeer harde zandvlakte bezaaid met stenen, en is daardoor moeilijk of niet speelbaar.

PRossi | 17-01-2020 | review: Assoufid Golf Club Marrakech

Beoordeling met 5 sterren

Absolute aanrader. Hole 4-5-6 schitterend met het Atlasgebergte op de achtergrond. Hole 13 met de split fairway altijd leuk. En dan de prachtige Par3 17e. Welke club te slaan?
Komen er graag terug.

erik.tieleman | 16-01-2020 | review: Assoufid Golf Club Marrakech

Beoordeling met 4 sterren

Topbaan om te spelen
Alles goed aangegeven onderweg
Alleen de buggy’s zijn duur
Met een trolley lopen gaat prima.

info17 | 11-01-2020 | review: Assoufid Golf Club Marrakech

Beoordeling met 4 sterren

Mooie uitzichten, brede golfbanen maar met veel plaatsen zonder gras. Nog iets te nieuw. Wel de moeite om eens te doen.

jean-francois.monserez | 15-12-2019 | review: Assoufid Golf Club Marrakech

Beoordeling met 4 sterren

Great golf course with stunning views to the Atlas mountain range.
The practice facilities are great, very nice driving range with range balls included in the greenfee, big chipping and pitching green and a nice putting green. The course itself is really nice, for sure one the nicest and best course in Marrakesh. A small remark, we played last flight of the day and the greens were a bit damaged, probably from players with spikes. The tee boxes and fairways are in great condition. Between tee boxes and fairways are sometimes large pieces of dessert. The clubhouse is really nice and top level service from bar/restaurant, caddie master and pro shop. Best service we had so far in Marrakesh.

benoitfacon | 24-11-2019 | review: Assoufid Golf Club Marrakech

Beoordeling met 4 sterren

Voor Marokkaanse begrippen zeker een mooie golfbaan. Uitstekend bespeelbare fairways en greens. Prima onderhouden. Tweede negen holes bieden meer uitdaging en variatie. Mooi clubhuis. Prijs/kwaliteit wel onvoldoende, met name door relatief hoge prijs buggy €45 en huur golfset € 40. Golfset was een mix van merken van slechte kwaliteit.

hesselpz | 21-11-2019 | review: Assoufid Golf Club Marrakech

Beoordeling met 5 sterren

Perfecte ontvangst, clubs worden voor je naar de buggy of caddies gebracht, schoongemaakt na je ronde.
Tee boxen, fairways en greens in perfecte staat. Bunkers met goed zand. Al me al een prachtige baan, niet super moeilijk maar je moet wel vaak over wasteland spelen. Greens zijn snel maar rechtvaardig. Op deze baan is het lekker spelen.

geurt | 20-11-2019 | review: Assoufid Golf Club Marrakech

Beoordeling met 4 sterren

Zoals de meeste banen rond marrakech rij je eerst door een dor nomansland en heb je dan een resort / countryclub. Ook hier met behoorlijke service aan de deur, aanbod van caddys etc. De DR uiteraard in topvorm met stijlvolle afstandmarkeringen. Oefengreens top. De pro shop behoorlijk prijzig met niet al te vriendelijk personeel. De baan is mooi (met Atlasgebergte) en zijn de bunkers listig gesitueerd. Combinatie van lang wasteland en dan weer perfecte greens en daartussen schitterende fairways. eten is er ook prima en na afloop kun je gebruikmaken van luxueuze kleedkamers met handdoeken etcetera.

barts | 10-11-2019 | review: Assoufid Golf Club Marrakech

Beoordeling met 4 sterren

Zeer fraaie golfbaan, zeer goed onderhouden. Snelle en eerlijke greens. Mooie uitzichten over het atlas gebergte. En een paar erg mooie holes Fraai clubhuis met zeer goede voorzieningen. Persoonlijk vond ik dit de mooiste en beste baan die ik heb gespeeld in marrakech.

aschuurman | 09-11-2019 | review: Assoufid Golf Club Marrakech

Geef ook een beoordeling van Assoufid Golf Club Marrakech

Schrijf een beoordeling voor Assoufid Golf Club