logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Brabant  >  SOMEREN  >  Golfbaan De Swinkelsche

Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.3
Lees de beoordelingen over Golfbaan De SwinkelscheGeef ook een beoordeling van Golfbaan De Swinkelsche

Touroperators en aanbiedingen voor Golfbaan De Swinkelsche

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Golfbaan De Swinkelsche

Baan

27 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

50

55

Lengte

cr

sr

Heren

5324 meter

6367 yard

70,7

124

Dames

4591 meter

5491 yard

72,4

126

GVB

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Golfbaan De Swinkelsche

Maarheezerdijk 10

5712 PC  SOMEREN

Tel: +31 493-49 44 22

E-mail

Website

Vlakbij de golfbanen Stippelberg, t Woold, Crossmoor, de Eindhovensche en Haviksoord ligt een prachtige nieuwe golfbaan, De Swinkelsche in het fraaie Someren. De baan is ontworpen door Frank Pont die alle ruimte kreeg om op ruim 90 hectare pure zandgrond alles te doen wat hij wilde om 18 wedstrijdholes n een 9 holes par-3 baan aan te leggen. Resultaat: grote, glooiende greens, weidse fairways, grote wilde bunkers, vijf bosholes en ga zo maar door. Lengte van deze par 72 Championship Course: maar liefst 6401 meter.

De Swinkelsche is eigendom van de broers Hendrik en Harrie Swinkels. Twee echte Brabantse melkboeren, die dit project met Harries echtgenote, enkele van de kinderen en sinds kort met baanmanager Derk Jolles, runnen. De eigenaren van De Swinkelsche zijn overigens geen familie van de bekende bierbrouwersfamilie Swinkels uit het nabijgelegen Lieshout. Hoewel deze wel vaak op de Somerense baan te spotten zijn. Het baanonderhoud is in eigen beheer. Harrie en Hendrik maaien het liefst zelf het gras, maar er zijn ook twee greenkeepers in dienst. Ze worden geadviseerd door grasdeskundige Jan van Mondfrans die ontzettend enthousiast is over deze baan.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Teeboxen her en der wat rommelig
Fairways fijn
Bunkers zijn killing 😱 in positieve zin
Greens 🙉 wat een prachtige geonduleerde grote lappen kort gemaaid gras
Al met al een top baan

marcoschouten | 24-10-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Baan ligt er prima bij, zowel de fairways als de greens. Het putten op deze baan is lastig. Heel afwisselende baan in een heerlijk rustige omgeving. Daarnaast een uitgebreide take-away kaart waar wij overigens geen gebruik van hebben gemaakt. Zeer zeker een aanrader om eens te spelen. Prijs-kwaliteit is prima!

sillilinde | 23-10-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Vanochtend vroeg 18 holes. Prettige ontvangst met koffie en worstenbroodjes. Meteen de baan op. De holes zijn nooit echt gemakkelijk en soms zelfs ronduit moeilijk. Water, doglegs, fairway bunkers maar bovenal de greens maken de baan lastig om te spelen. Met name de greens zijn vaak een spelbreker vind ik. Waarom zijn ze nagenoeg allemaal fors verhoogd en stijl. Je bal op de greens laten landen en stil leggen is echt heel lastig. Te vaak voelt het oneerlijk dat hij aan de zij of achterkant eraf rolt. En wat een heuvels in die greens. Normaal heb ik 1 drie put per ronde maar nu wel vijf. Je moet de baan wel echt goed kennen om je handicap te lopen. Al met al een prima baan om eens te spelen. Als je in de buurt woont en vaker hier speelt zal het steeds leuker worden.

DanHoevenaars | 23-10-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

De baan is een feest om te spelen. De fairways en greens waren in uitstekende conditie. De baan is weids maar toch ook besloten en zit vol spannende holes. Een aanrader!

JeroenvanWaveren | 20-10-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 5 sterren

Fantastische golfbaan die zich kan meten met de beste banen in Nederland. Het geheel ziet er prachtig uit, zeker op deze mistige ochtend. Mooie fairways en supergreens. De hartelijke ontvangst en handige coronacatering doen de rest. Top!

henkdekkers | 19-10-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Gisteren 9 holes gespeeld vandaag 18 wij komen uit het natte Noord-Holland een verademing om weer eens op een droge baan te spelen waar de greens heel snel zijn en lastig aan te spelen geen een put is vlak gestoken opvallend heel fijn gras op de fairrways.

pmraap | 17-10-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Zeer mooie inland links baan met zeer geonduleerde greens gerund door de familie Swinkels
Zet je maar schrap...

guydemey | 16-10-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Een uitdagende baan met wilde bunkers en "blinde" holes.
Zeer gastvrij.

KeesBruinstroop | 15-10-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Spelen op De Swinkelsche is altijd een waar genoegen - en zo ook vandaag. De baan ligt er prachtig bij, de fairways als verende tapijten en de greens zeer uitdagend en snel. Regelmatig valt het niet mee om een 2-putt te maken, maar dat is onderdeel van de ervaring. Voor het spelen van een makkelijke baan ga je niet naar De Swinkelsche!

De ontvangst is super-vriendelijk, en in deze corona-tijd met "gedeeltelijke lockdown" is een uitgebreide meeneem- en nabreng-service opgetuigd! Hulde daarvoor! (De bezorgster had wel wat moeite om onze flight te vinden in de baan, daar is een kleine verbetering te halen. Maar dat was dan ook echt het enige kleine minpuntje :)).

josmarcelis | 15-10-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Op 13 oktober heb ik voor het eerst samen met 3 leerlingen golfbaan de Swinkelsche gespeeld. Het was een topdag op een uitstekend onderhouden baan. Prachtige fairways en greens. We hebben ons zeer welkom gevoeld en komen zeker een aantal keer terug.

sandersterken | 13-10-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Geef ook een beoordeling van Golfbaan De Swinkelsche

Schrijf een beoordeling voor Golfbaan De Swinkelsche