logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Brabant  >  SOMEREN  >  Golfbaan De Swinkelsche

Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.4
Lees de beoordelingen over Golfbaan De SwinkelscheGeef ook een beoordeling van Golfbaan De Swinkelsche

Touroperators en aanbiedingen voor Golfbaan De Swinkelsche

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Golfbaan De Swinkelsche

Baan

27 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 50

€ 55

Lengte

cr

sr

Heren

5324 meter

6367 yard

70,7

124

Dames

4591 meter

5491 yard

72,4

126

GVB

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Golfbaan De Swinkelsche

Maarheezerdijk 10

5712 PC  SOMEREN

Tel: +31 493-49 44 22

E-mail

Website

Vlakbij de golfbanen Stippelberg, ’t Woold, Crossmoor, de Eindhovensche en Haviksoord ligt een prachtige nieuwe golfbaan, De Swinkelsche in het fraaie Someren. De baan is ontworpen door Frank Pont die alle ruimte kreeg om op ruim 90 hectare pure zandgrond alles te doen wat hij wilde om 18 wedstrijdholes én een 9 holes par-3 baan aan te leggen. Resultaat: grote, glooiende greens, weidse fairways, grote wilde bunkers, vijf bosholes en ga zo maar door. Lengte van deze par 72 Championship Course: maar liefst 6401 meter.

De Swinkelsche is eigendom van de broers Hendrik en Harrie Swinkels. Twee echte Brabantse melkboeren, die dit project met Harries echtgenote, enkele van de kinderen en sinds kort met baanmanager Derk Jolles, runnen. De eigenaren van De Swinkelsche zijn overigens geen familie van de bekende bierbrouwersfamilie Swinkels uit het nabijgelegen Lieshout. Hoewel deze wel vaak op de Somerense baan te ‘spotten’ zijn. Het baanonderhoud is in eigen beheer. Harrie en Hendrik maaien het liefst zelf het gras, maar er zijn ook twee greenkeepers in dienst. Ze worden geadviseerd door grasdeskundige Jan van Mondfrans die ontzettend enthousiast is over deze baan.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Baan lag er prima bij. Greens supersnel en zeer moeilijk vanwege kleine landing area en ondulatie. Niet te doen voor hoge handicappers.

delft2614w | 26-02-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag is hole 11 aan de beurt. Par 4,274 lang. En wat een keuze heb je hier: je kunt linksom en rechtsom. Iedereen speelt deze hole rechtsom, relatief gemakkelijk. Ik adviseer je het advies van de pro aan, maar probeer ook een keer links om te spelen, afwisseling maakt het nog leuker op de Swinkelsche. Na alle sneeuw en regenval zijn alle waterhindernissen goed gevuld en ligt de baan er prachtig bij. Vandaag een goede afslag, met 2 op de green en 2 puts, mooie par voor mijzelf.
Tip, zet je trolley op de rem als je deze achter de green zet bij het bruggetje. Ik was dit een keer vergeten en door een windvlaag lag mijn trolley in de Peelrijt, die droog stond, maar op die plek net niet. Gevolg dat ik een nieuwe telefoon kon kopen. Zo nu op naar hole 12.

DeGolftraveller | 25-02-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Mooie club met gevarieerde en lange holes, glooiend en verrassend, veel bunkers en waterpartijen; mooie omgeving.
Verbeterpunt is fairway onderhoud door golfers zelf, er liggen heel veel losse pivots/plaggen overal.

nsjacobs | 23-02-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 5 sterren

Prima onderhouden voor winterperiode toch nog snelle greens
Prima faciliteiten voor het voorbereiden van je rondje golf
Leuke gastvrijheid
De golfbaan was weer redelijk droog nog sommige natte plekken maar deze zijn bekend.

ben55 | 23-02-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Ontzettend goede greens voor de winterperiode.

WimdeBelg | 22-02-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Zo mijn rustpauze zit er gelukkig weer op. Nadat de baan 2 weken dicht was, door sneeuwval, kunnen we weer spelen. Ik had verwacht dat de baan nat zou zijn, maar dit viel reuze mee. Alleen veel water in diverse bunkers, die ze met man en macht aan het leegpompen waren. Voor de tijd van het jaar ligt de baan er prima bij! Ik was gebleven bij hole 10, een lange par 4 van 391 meter. Ik ben het eens met het advies van de pro hoe je deze hole het beste kunt spelen. Maar let wel op de green, die loopt sterk naar achteren af. Je schot naar de green moet je hoog spelen, om rol te voorkomen, zodat je achter in het gat ligt. Als je slim was had je iets lekkers besteld op hole negen, dit wordt je dan lekker bezorg door Susan van de catering. Mijn spel vandaag op deze hole was niet goed, sloeg hem out of bounds, dan nog 3 puts. Een score van 8 slagen uiteindelijk, een streep. Op naar hole 11.

DeGolftraveller | 22-02-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Oefenfaciliteiten meer dan in orde, leuke gimmick dat je bij de driving range de ballen het water in slaat. Ook meer dan genoeg ruimte om kort spel te trainen/op te warmen.

Ontvangst en clubhuis goed op orde. Alles maakt een hele verzorgde indruk, clubhuis ziet er vrij nieuw uit nog en dankzij de Corona maatregelen zijn we hier maar kort geweest.

Dan het spelen in de golfbaan, the championship course;
Hier kan ik kort in zijn, echt een ontzettend leuke baan om te spelen. Alle teeboxen, fairways en greens keurig verzorgd, zelfs in deze tijd van het seizoen. Vooral de fairways maakte echt grote indruk.
Hebben vanaf wit gespeeld en moet concluderen dat het een technisch zeer uitdagende golfbaan is! Niet blind voor de driver gaan op de par 4’s, fairway bunkers op lastige plekken en lange holes.

Conclusie: prijs-kwaliteit een super golfbaan om te spelen! Kom hier graag weer in de zomer.

FTA | 31-01-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Ookal had het de laatste dagen heel hard geregend, de fairways lagen er goed bij. Soms heel drassig maar toch goed onderhouden door het meermaals prikken. De greens waren een hele uitdaging maar dat maakt het net zo leuk.
Personeel was vriendelijk. Onze lunchpakket stond klaar als we er aan kwamen.
Een mooie golfbaan. zeker voor herhaling vatbaar.

Stelamatkovic | 22-01-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Superleuke golfdag gehad. Heel vriendelijke ontvangst op de club en alles was heel net geregeld. En de golfbaan... Ondanks dat het de laatste dagen toch flink geregend had en er wat drassige stukken waren, was de baan naar deze omstandigheden in zeer goede conditie. Er was serieus werk geleverd(geprikt) om de fairways droger te krijgen en de greens(zomer)lagen er zeer goed bij. Was de eerste keer dat we deze golfbaan speelden en zeker niet de laatste keer. Heel variabel en goed te spelen zowel voor hoge als lage HC. Er heerste bij ons alleen een positief gevoel.

GDeG | 22-01-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag weer een rondje gelopen, het was koud en de golfbaan was bevroren. Dan denk je meteen wintergreens, maar bij de Swinkelsche mooi niet! Hier speel je altijd op zomergreens. Helaas waren de greens bevroren en door de regen van de afgelopen dagen ijsplaten. (Ook niet fijn om op te spelen). Aan het eind van het rondje begonnen ze te ontdooien en weer bespeelbaar te worden. Tip van de golftraveller: bij nachtvorst speel s'middags. Vandaag hole 9: par 3 normaal 145 meter, maar door onderhoud aan t-box 125 meter vandaag. De hole is mooi omgeven door bomen (zie foto). Ik ga altijd voor met 1 slag op de green. Leg je op, net voor de bunkers, wordt dit bij ons een beerepootje genoemd (naar een speler die nooit voor 1 op de green gaat hier). Tip.. 2: bestel bij de afslag iets lekkers en dit wordt je op hole 10 gebracht (tegen betaling natuurlijk)! Vandaag een slechte score van 5. Voorlopig moeten jullie me missen, helaas een blessure, winterweer ligt me ook niet en ook nog steeds Corona maatregelen. 13 feb gaan we door met de laatste 9 holes. Tot dan.

DeGolftraveller | 15-01-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Geef ook een beoordeling van Golfbaan De Swinkelsche

Schrijf een beoordeling voor Golfbaan De Swinkelsche