logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Brabant  >  SOMEREN  >  Golfbaan De Swinkelsche

Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.9
Lees de beoordelingen over Golfbaan De SwinkelscheGeef ook een beoordeling van Golfbaan De Swinkelsche

Touroperators en aanbiedingen voor Golfbaan De Swinkelsche

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Golfbaan De Swinkelsche

Baan

27 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 50

€ 55

Lengte

cr

sr

Heren

5324 meter

6367 yard

70,7

124

Dames

4591 meter

5491 yard

72,4

126

GVB

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Golfbaan De Swinkelsche

Maarheezerdijk 10

5712 PC  SOMEREN

Tel: +31 493-49 44 22

E-mail

Website

Vlakbij de golfbanen Stippelberg, ’t Woold, Crossmoor, de Eindhovensche en Haviksoord ligt een prachtige nieuwe golfbaan, De Swinkelsche in het fraaie Someren. De baan is ontworpen door Frank Pont die alle ruimte kreeg om op ruim 90 hectare pure zandgrond alles te doen wat hij wilde om 18 wedstrijdholes én een 9 holes par-3 baan aan te leggen. Resultaat: grote, glooiende greens, weidse fairways, grote wilde bunkers, vijf bosholes en ga zo maar door. Lengte van deze par 72 Championship Course: maar liefst 6401 meter.

De Swinkelsche is eigendom van de broers Hendrik en Harrie Swinkels. Twee echte Brabantse melkboeren, die dit project met Harries echtgenote, enkele van de kinderen en sinds kort met baanmanager Derk Jolles, runnen. De eigenaren van De Swinkelsche zijn overigens geen familie van de bekende bierbrouwersfamilie Swinkels uit het nabijgelegen Lieshout. Hoewel deze wel vaak op de Somerense baan te ‘spotten’ zijn. Het baanonderhoud is in eigen beheer. Harrie en Hendrik maaien het liefst zelf het gras, maar er zijn ook twee greenkeepers in dienst. Ze worden geadviseerd door grasdeskundige Jan van Mondfrans die ontzettend enthousiast is over deze baan.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Met 12 golfers deze baan gespeeld. Na een super gastvrij ontvangst in het mooie clubhuis de baan in. De ligging en lay-out van de Swinkelsche zijn geweldig. Enige minpuntje zijn de greens. Deze zijn zeer traag door het in onze ogen veel te lange gras. De baan en ook de spelers verdienen denken wij beter. Als ze dat kunnen verbeteren en het op het zelfde niveau kunnen krijgen als de rest van de baan krijgen ze van ons een 10.

Bunkertje | 22-06-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 5 sterren

Wat een prachtige, heerlijk rustig gelegen baan is dit toch. Behoorlijk uitdagend, zeer afwisselende holes met verrassende hindernissen (heel veel bunkers), De grote greens zijn echte 'projecten', flink geonduleerd en niet altijd makkelijk aan te spelen, een flinke uitdaging. Echte Brabantse gastvrijheid, top!

casteels | 14-06-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan in een prachtige omgeving. Fairways waren erg goed, alleen erg trage en slechte greens. Zorgde ervoor dat putten en chippen erg lastig was.

tom.2000 | 13-06-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

De Swinkelsche is een prachtige baan met veel potentie. Toch viel het bezoek mij behoorlijk tegen en had ik hogere verwachtingen bij deze baan.
Allereerst hebben de Greens best wat hobbels en gaten, maar is vooral het gras veel te lang. Dit waren de traagste Greens die ik ooit heb meegemaakt op een zomerse droge dag. Dit zou echt geen qualifying mogen zijn en het lijkt er oprecht op alsof de greenkeeper met vakantie is?

Verder was het tempo in de baan erg laag en hebben we ruim 4.5 uur over onze ronde gedaan. Diverse drie- en vierballen voor ons met meerdere hcp 54 ballen (volgens de starter, die overigens erg vriendelijk was). Toen ik de vier-bal ook nog eens rustig zag vissen twee flights voor ons, zakte de moed ons wel een beetje in de schoenen. Omdat er geen oranje tees zijn, maar ook geen handicap grenzen (max hcp 110 per flight o.i.d.) zijn, was dit echt file rijden zoals ik maar zelden gezien heb. Dit moet echt beter wat mij betreft.

Tim Ladrak | 13-06-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 3 sterren

Echt mooie en goede baan maar wat een dramatische greens! Je kunt het eigenlijk niet maken om daar greenfee voor te vragen. En dan zijn we al in juni na een groeizaam voorjaar. Baalde er flink van tijdens het spelen.

DennisJansen | 12-06-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Weer eens gespeeld op deze baan. Een heerlijke leuke golfbaan om te spelen. Veel variatie en goede uitdagingen. Erg rustig. Helaas waren de greens nogal hobbelig en zeker niet snel. Dat maakt het putten erg lastig. De driving range (water) vindt ik niet plezierig.
Overige oefenmogelijkheden prima.

EMRossum1952 | 10-06-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Vriendelijke ontvangst door de gastvrouwen.
Prachtige golfbaan.
Met veel variatie in de holes.
Die je op verschillende manieren kunt bespelen.
Je moet de baan wel een paar keer gespeeld hebben om de juiste strategie te bepalen.
Wat wel een grote teleurstelling was.
Waren de greens, zeer slecht van kwaliteit!
Zo slecht dat er eigenlijk wel reductie op de greenfee van 60€ gegeven mag worden.
Of een reductie als je de volgende keer zou komen spelen.
Eind resultaat, superbaan.
Als de greens op orde zijn komen we zeker terug.

gertjanven72 | 06-06-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Gisteren 18 holes gelopen op de Swinkelsche.
Na een aardige rit vanaf de snelweg kom je, aan een doodlopende weg, bij de in het prachtig groen gelegen golfbaan aan. Het gigantische clubhuis torent uit boven de baan en vanaf het terras heb je een riant uitzicht over een aantal holes.
Na ingeslagen te hebben op de driving range even geput op de grote oefengreen en daarna door richting hole 1.
Wat een prachtig aangelegde baan! Iedere hole is anders, iedere hole vraagt om een andere aanpak, iedere hole daagt uit!
De baan is afwisselend, met pittige lange holes langs de bosrand, lastige holes in het veld, met waterpartijen en waste lands hier en daar. Prachtig.
Jammer dat de greens wat hobbelig waren.

EricF | 04-06-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Wij hebben de Swinkelsche nu in alle jaargetijden gespeeld, en het blijft een mooie afwisselende baan om te spelen dus ook vandaag weer met mooi weer,
Greens slecht jammer genoeg veel kale plekken maar vreemd genoeg wel redelijke scores kunnen maken.
Is een redelijk vergevingsgezinde baan met ruimte om foutslagen te kunnen corrigeren komen zeker nog weer terug is altijd leuk om deze baan te combineren met het Woold en Stippelberg voor een golfuitje.

f.zimmermanquicknet.nl | 01-06-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

In potentie prachtige golfbaan. Mooie risk and reward holes. Echt top holes. Een beetje voorkennis helpt wel als je weet waar je kan missen, en waar niet. Helaas waren de greens echt heel erg slecht. Ik kom zeker terug als de greens weer op orde zijn.

arvidmunz | 29-05-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Geef ook een beoordeling van Golfbaan De Swinkelsche

Schrijf een beoordeling voor Golfbaan De Swinkelsche