logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Zuid-Holland  >  NOORDWIJKERHOUT  >  Tespelduyn Bloembollenbaan

Landgoed Tespelduyn Bloembollenbaan

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8
Lees de beoordelingen over Landgoed Tespelduyn BloembollenbaanGeef ook een beoordeling van Landgoed Tespelduyn Bloembollenbaan

Touroperators en aanbiedingen voor Landgoed Tespelduyn Bloembollenbaan

3D Golfvakanties

Baan gegevens Tespelduyn Bloembollenbaan

Baan

9 Holes / 32 Par

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 45

€ 50

Lengte

cr

sr

Lengte

1825 meter

1996 yard

Opmerkingen

Greenfee is voor 18 holes.

Adresgegevens Landgoed Tespelduyn Bloembollenbaan

Tespellaan 53

2211 VT  NOORDWIJKERHOUT

Tel: 0252-241333

info@tespelduyn.nl

www.tespelduyn.nl

De Bloembollenbaan is een uitdagende 9-holes golfbaan van 1825 meter en par 32 (gemeten over 9 holes) en vergelijkbaar met de NGF B-Status.

•Eén par 5 hole met een lengte van 425 meter, waarbij de afslag zich op zeeniveau bevindt en de green op 18 meter hoogte ligt. Uniek in Nederland!
•Drie par 4 holes, met baanlengtes van 275 tot 390 meter. Bij de 390 meter lange hole 3 bevindt de afslag zich op 23 meter hoogte en de green op zeeniveau. Vanaf dit hoogste punt heeft u een fabuleus uitzicht op de skylines van Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag.
•Vijf par 3 holes, met lengtes van 70 tot 180 meter.
De fraaie waterpartijen en bunkers zorgen voor extra uitdagingen op de fairways en rond de greens.

De gehele baan is voorzien van drainage en beregening waardoor deze nagenoeg het hele jaar bespeelbaar is.

Door de 23m hoge terp te benutten, ontstaat er een golfbaan van een zeer bijzondere aard. De heuvelholes kenmerken zich door hun open karakter met een prachtig uitzicht over een groot deel van de Bollenstreek. Die speciale uitstraling van Golfbaan Tespelduyn wordt verder versterkt door de samensmelting met de ecologische verbindingszone tussen de duinen en Keukenhof.

2 april staat gepland de Bloembollenbaan in gebruik te nemen.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Tespelduyn Bloembollenbaan

Beoordeling met 4 sterren

Blijft een leuke baan en lekker in de buurt. Goed onderhouden en de gezande greens nemen we even voor lief.
Hoogtepunt van de dag: het terras en de menukaart!

Tinus | 10-06-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan

Beoordeling met 5 sterren

Heerlijke plek! Daar is denk alles mee gezegd.

De uitgebreide oefenfaciliteiten maken de club echt uniek. De 3 park holes, het afslaan van gras op de range,3 verschillende greens om te putten/chippen/pitchen. Erg goed.

En de bloembollenbaan is par 3/4 met een aantal lange holes waarbij je kan kiezen om met een driver af te slaan. Verder redelijk wat kortere holes waarbij er voldoende uitdagingen zijn. Het hoogtepunt is natuurlijk de afslag van de 3e hole. Dit blijft een ervaring elke keer weer.
Hole 9 is recentelijk door de godfather Frank Pont (Links valley, haagsche, swinckelse) onder handen genomen en is vele malen leuker geworden om te spelen.

Naast het golfen is het restaurant top en de gastvrijheid uitstekend.

p.s. Het is best vermoeiend om te lopen gelukkig zijn er buggy's beschikbaar.

Bobbejaan | 09-06-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan

Beoordeling met 3 sterren

In het kader van het GEO-artikel voor de Nederlandse Golfkrant de 9 holes golfbaan Tespelduyn gespeeld. Helaas tijdens ons bezoek een ander uitzicht vanaf de 23 m hoge terp dan tijdens de bloei van de bloembollen, maar niet minder fraai. De golfbaan is opgesplitst in 2 delen, hole 1-5 op en nabij de terp (oude vuilstort) en 6-9 in het oude duinbos nabij het landhuis Tespelduyn en herbergt diverse biotopen met een rijke biodiversiteit. Door de baan zijn goede halfverharde paden en op steile hellingen goede bestrating aangebracht met opvallend 2 locaties voorzien van service-trolleys, waar de buggy niet verder kan! De 10 holes van par 3 zullen door verschil in speelhandicap ook door de spelers verschillend worden ervaren en de afslag hole 3 (23 m naar beneden), als ook de greenslag van hole 13 (23 m omhoog), lenen zich afhankelijk van de speelhandicap voor verschillende ervaringen. De greens waren tijdens ons bezoek minder door beluchtingsperforaties, de oefenfaciliteiten zijn prima, het terras verrassend landelijk en sfeervol aangekleed. Daarnaast zijn er nog 3 korte parkholes nabij vijvers met rijke oeverbegroeiing.

HermanBerteler | 04-06-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan

Beoordeling met 4 sterren

Grappige baan gemaakt op een terp vlakbij Noordwijkerhout. Het personeel is buitengewoon vriendelijk en heel gastvrij. Men heeft alle tijd voor je. Op de baan ook geen haast of druk van achterliggende flights. Fairway wordt goed onderhouden maar de greens zijn niet zo heel goed. Toen wij er speelden waren die nogal bobbelig. Leden en gasten zouden de pitchmarks netjes moeten herstellen. Totaal hebben we iets meer dan 6km gelopen terwijl de baan zelf maar 1800m is. Helaas maar 9 holes maar wie weet komen er nog wat echte holes bij!

annavantulder | 20-05-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan

Beoordeling met 4 sterren

.

hans.email | 20-05-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan

Beoordeling met 4 sterren

Veel klimwerk wordt in deze tijd beloond met een prachtig uitzicht.
Hole 18 een serieuze uitdaging.

o bordewijk | 13-05-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan

Beoordeling met 4 sterren

Bijzondere baan, gelegen tussen de bollenvelden. Zeer goed onderhouden fairways en greens, ook het omliggende park ziet er keurig uit. Jammer dat de duizenden narcissen al waren uitgebloeid. Par 3 en par 4 baan, geen par 5. De eerste 2 holes speel je op een heuvel van 23 m hoog, waarbij hole 2 blind geslagen wordt, vlag achter de heuvel. Bovenop de heuvel fraai uitzicht op de nu nog deels in bloei staande bollenvelden. Als de bollen uitgebloeid zijn is het uitzicht wel wat minder. Hole 3 sla je van de heuvel naar beneden. Hole 13 juist de heuvel op. Of dit met serieus golf te maken heeft moet ieder maar voor zichzelf uitmaken. Als je slecht ter been bent is een buggy aan te raden want naar hole 1 lopen kost 10 minuten (deels de heuvel op). Personeel bijzonder aardig en de toen aanwezige marshal was bijzonder hulpvaardig en altijd bereid tot extra uitleg en een praatje. Hole 6 is 68 m. met daarachter direct een hek... Groot nadeel is dat op sommige holes de greens kruisen met de afslag van de volgende hole,7 en 8, en 8 en 9 waardoor ik op hole 9 hard werd geraakt door een verkeerd geplaatste bal (goed afgelopen). Een hek o.i.d. zou handig zijn. Ook moet je daardoor wat vaak op elkaar wachten. Al met al een aardige baan.

yenlau | 08-05-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan om eens te spelen.
Wat niet duidelijk is op de site is dat de Par5, Hole 13 is en pas gespeeld dient te worden als je 18 holes speelt.
Verder is het flink klimmen om op de terp te komen, lekkere kuitenbijter.
De baan ligt mooi maar omdat hij is aangelegd op losse stukken land is het flink lopen van het ene naar het volgende deel. Baan lag er prima bij, alleen de greens waren flink hobbelig bij sommige holes.

geurt | 07-05-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan

Beoordeling met 4 sterren

We komen voor de bollen - de velden met rode tulpen en werden niet teleurgesteld. Veel wind wat het spelen uitdagend maakt. De berg is uniek maar toch ook wel een ding om te beklimmen. We komen terug als het terras weer echt open is.

GinekeBossema | 05-05-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan

Beoordeling met 5 sterren

Tespelduyn werkt aan de toekomst, hole 9 is dit jaar aangepast.
Deze hole was relatief moeilijker voor mindere spelers dan voor goede spelers, hetgeen niet ideaal is. Dat wordt enerzijds met name veroorzaakt door de symmetrische bunkerverdediging van de green, maar anderzijds ook vooral door de plaatsing van de waterhindernis juist op de lengte waar de drive van een gemiddelde speler landt.
Nu is de waterpartij dichter naar de tee geplaatst zodat alle spelers er in principe gemakkelijk overheen kunnen spelen. Er zijn twee nieuwe fairwaybunkers in een diagonaal richting de rechter greenbunker geplaatst.
De nieuwe situatie maakt dat de gemiddelde speler een gemakkelijker tee schot heeft. Hij of zij moet alleen voorkomen dat het tee schot in een bunker terecht komt. Hoe meer de speler op rechts mikt, hoe veiliger het is, maar des te moeilijker het schot naar de green wordt. Voor de goede speler zijn er keuzes te maken hoeveel risico hij of zij wil nemen om de optimale locatie voor het approach schot naar de green te bereiken, wat ergens links tussen de twee fairway bunkers ligt.
Als laatste is de bunker achter de green vervangen door kort gemaaide graskuilen zoals je ook vindt op Nederlandse topbanen als de Pan en de Haagsche. Dat betekent dat je goed moet oppassen dat je schot naar de green niet te ver is om te voorkomen dat de bal het water in gaat.
Ik ben benieuwd of jullie ook zo genieten. Zeker nu in de lente met de kleurrijke en fris ruikende bloemenvelden in onze Bollenstreek.

Gerardo1301 | 27-04-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan

Geef ook een beoordeling van Landgoed Tespelduyn Bloembollenbaan

Schrijf een beoordeling voor Golfbaan Tespelduyn

Hotels in de buurt

Hampshire Waterland