logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Flevoland  >  Dronten  >  Dronten Openbare golfclub

Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 3 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 6.6
Lees de beoordelingen over Dronten Openbare golfclubGeef ook een beoordeling van Dronten Openbare golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor Dronten Openbare golfclub

Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Dronten Openbare golfclub

Baan

9 Holes / 33 Par

Greenfee (prijsopgave 2011)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 35

€ 40

Lengte

cr

sr

Heren

2146 meter

2347 yard

Dames

1879 meter

2055 yard

Opmerkingen

Greenfee op basis van 18 holes. In de winter aantrekkelijke winteracties € 20 resp €25 voor 18 holes.

Adresgegevens Dronten Openbare golfclub

Golfresidentie 131

8251 NS  Dronten

Tel: +31 (0) 321-311407

info@ogdgolf.nl

Website

De golfbaan van Openbare Golfclub Dronten is uniek gelegen in een bosrijke en heuvelachtige omgeving, waardoor je er echt even uit bent en geen moment het idee hebt in de polder te zijn. Zo is er een schitterende waterpartij met een natuurlijk verloop langs de baan te vinden.

Het bijzondere aan de baan van Openbare Golfclub Dronten is zijn veelzijdige opzet. Hij is uitdagend voor spelers van elk niveau. Geen hole is namelijk hetzelfde door de mix van heuvelachtig terrein, bos en water. De baan leent zich perfect om kennis te makken met de golfsport, door de uitgebreide oefenfaciliteiten zoals een driving range en een overdekte afslagplek. Bovendien kunt u lessen onder leiding van professionele instructeurs die u alle vaardigheden laten ontdekken. En als u niet over golfbenodigdheden beschikt, kunt u deze huren of aanschaffen in de golfwinkel.

Ook voor professionele golfspelers leent deze golfbaan zich perfect. De par 33-baan heeft een lengte van 2.146 meter en wordt gekenmerkt door een uitdagend karakter, waardoor de kans groot is dat u terug zult keren om de uitdaging nogmaals aan te gaan. U kunt met een GVB, een handicapbewijs of een baanpermissie van golfschool Mike Woltering terecht op deze unieke bosbaan. Een lidmaatschap kost € 499 per jaar, maar u kunt ook door middel van greenfee spelen.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Door het veranderen van de route en het wisselen van greens is de golfbaan: nog leuker en beter geworden dan dat hij al was. Zit een klein mini nadeel aan dat je van hole 4 naar 5 een iets langere wandeling hebt. Maar voor mij is dit totaal geen probleem want het je loopt door een heel mooi stukje bos.
Elke hole moet je goed kijken hoe je de hole gaat spelen... het is niet zoals de golf residentie die er naast ligt recht waar bijna alles rechtdoor moet. De golfbaan ligt verscholen in het bos daarom hoor je bijna geen verkeer wat ook heel fijn is. Clubhuis is klein maar perfect zoals het is.

gekopgolf | 16-01-2021 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Leuke kleine maar goede golfbaan. De 9 holes zijn variërend in hoogtes. Zomers zal deze golfbaan nog leuker en aantrekkelijker zijn. Ik heb er wel met veel plezier voor het eerst gespeeld en zal er zeker nog een keer komen. Toch wel de moeite waard.

johan.riemersma | 10-12-2020 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Leuke technische golfbaan met heuvels en veel doglegs.

casblauw | 27-11-2020 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 3 sterren

Slechte greens, vol met impacts, bladeren, de fairways vol met bladeren, ballen zoeken was erg moeilijk 😥.
Hier kan en mag je niet de maximale prijs voor rekenen.
De onlangs doorgevoerde aanpassingen zijn niet allemaal even veilig.
Afstandsmeters die via het internet werken zijn van slag omdat de aanpassingen niet doorgevoerd zijn.

edg | 21-11-2020 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Een prettige 9 holes course, voldoende uitdagend maar niet al te lang. Lekker rustige omgeving. Maar: in november met bladeren e.d. wat lastig om heel goed beeld te krijgen.
Goede oefenomgeving. Klein clubhuis met geringe eet/drink mogelijkheden, maar voldoende voor mij. Ik kom vooral voor het golf. Uitbreiding vd baan lijkt me een goed idee.

hansnmderaaij | 18-11-2020 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 3 sterren

Heel veel blad, onmogelijk om ballen terug te vinden, geen mogelijkheid om in te slaan want clubhuis gaat pas om 10 uur open.

Baan heeft zeker heel veel potentie! Greens waren prima bespeelbaar had wel wat sneller gemogen.

dennis.foppen | 08-11-2020 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 3 sterren

Leuk rondje gelopen op de OGD. Herfst - omstandigheden brengt met zich mee dat de baanconditie niet goed is. Er lag wel érg veel blad op (fore)green en de bewegwijzering van hole 4,5 en 6 is slecht.

BertWierda | 30-10-2020 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 3 sterren

baan helemaal vol geboekt. 1,5 uur gewacht over 18 holes.

onderhoud baan slecht. heel veel blad. greens onbespeelbaar.

wilco.noordijk | 25-10-2020 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 2 sterren

Baan wordt vol gepropt met spelers waardoor er lange wachttijden zijn ook door de baan heen. Ook geen enkel toezicht door marshall’s. Baan zelf kan heel mooi zijn als er normaal onderhoud gepleegd wordt en de greens af en toe ontdaan worden van bladeren en andere troep. Afgelopen weekend echter dramatische taferelen in de baan met mensen die ruzie maken door slow play en veel irritatie door slechte omstandigheden baan. En dat dan voor € 44,00! Schandalig en ons zien ze hier nooit meer.

b.jaspers48 | 24-10-2020 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 3 sterren

Mijn grootste ergernis van deze golfbaan is, dat er geen controle is in de baan. De golfbaan wordt helemaal vol gestampt waardoor je hele lange wachttijden gaat krijgen op de TEE! Dat bevorderd niet het plezier van een rondje golf.
Er mag best geld verdiend worden, maar zorg dan ook dat alles er netjes bij ligt en de baan nog enigszins toegankelijk is om vrijuit te kunnen spelen, zonder de flight voor je in de nek te moeten hijgen.

KlaasDekker | 24-10-2020 | review: Dronten Openbare golfclub

Geef ook een beoordeling van Dronten Openbare golfclub

Schrijf een beoordeling voor Openbare Golfclub Dronten