logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Holland  >  Schiphol  >  The International

The International

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.6
Lees de beoordelingen over The International Geef ook een beoordeling van The International

Touroperators en aanbiedingen voor The International

3D Golfvakanties

Baan gegevens The International

Baan

18 Holes / 73 Par

Type baan

Championship Course

Lengte

cr

sr

Heren

5940 meter

6496 yard

73,2

137

Dames

5070 meter

5545 yard

67,7

127

GVB

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Graag willen wij de huidige omschrijving gewijzigd zien in: The International is een unieke club in Nederland. Het onderscheiden

Adresgegevens The International

Oude Haagseweg

1171 PE   Schiphol

Tel: +31 (0)20-3034444

Info@theinternational.nl

Website

Golf course met internationale allure


The International is een unieke club in Nederland. Het onderscheidende karakter van The International zit hem vooral in de eigentijdsheid van de baan, het clubhuis en de leden. The International is op geen enkele manier te vergelijken met een traditionele golfvereniging. De sfeer op de baan en binnen de club zijn ontspannen en open, op basis van volstrekte gelijkwaardigheid en wars van oude tradities en tuttigheid. Ook qua kwaliteit staat The International op eenzame hoogte. Baan, clubhuis, horeca en service zijn van het hoogst denkbare niveau, en de leden en hun gasten weten dat te waarderen. Een dagje op The International staat dan ook volledig in het teken van genieten, en het team van The International doet er alles aan om dat te waarborgen.

Topgolfer Ian Woosnam (Ryder Cup Captain en US Masters winnaar) heeft in samenwerking met Mastergolf de baan van Amsterdam International ontworpen. Het design maakt optimaal gebruik van het geaccidenteerde terrein. Hoogteverschillen tot 14 meter, waterpartijen, unieke perspectieven en prachtige zichtlijnen geven de baan een on-Nederlands karakter. Het resultaat is een championship golf course van internationale allure die golfers van ieder niveau een unieke golfervaring zal bezorgen

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
The International

Beoordeling met 4 sterren

Fantastische baan met snelle greens. Kom niet buiten de fairway want je bal is weg…geen eenvoudige baan maar zeker wel te doen Zeer aardig personeel.

Gé Groen | 12-09-2021 | review: The International

Beoordeling met 4 sterren

I was invited by a member to play and we tackled the first 9 holes. What a beautiful course this is with impeccable maintenance. I haven't seen quicker greens in NL so far. The course is quite challenging, especially with the rough. But the true challenge is your approach into the green. Flag hunting is not recommended, because this resulted in having to chip back quite often. Stand-out holes for me were:
- the beautiful hole 3 par 5
- hole 6: that day a different elevated tee box was used than normal. They should try to keep it that way. I believe it will become one of the signature holes if they do.
The toughest holes were hole 7,8 and 9. All play incredibly long:
- hole 7: 210 mtr par 3 (that day)
- hole 8: 500+ par 5 with headwind
- hole 9: 400+ par 4 with headwind
Highly recommend trying to play here but anything less than your A-game could make it a rough day!

willemknaapen | 02-09-2021 | review: The International

Beoordeling met 4 sterren

The International blijft een meer dan uitstekende baan. Elke hole is goed, velen zelfs héél goed. De greens zijn van topkwaliteit al hadden enkelen best iets vlakker mogen zijn. De bunkers, de fairways, de tees, de greens, alles klopt. Favoriete hole blijft hole 12: hét bewijs dat je ook zonder hindernissen een visueel aantrekkelijke en uitdagende hole kan maken. Hopelijk wordt er ooit nog wat gedaan aan de spiegelgladde paden en een enkele hole (15) kan best een richtingaanwijzer gebruiken, maar verder? Genieten!

mpaehlig | 31-08-2021 | review: The International

Beoordeling met 4 sterren

Wat een mooie ervaring, op uitnodiging hier mogen golfen, super mooi clubhuis. Deze baan is erg uitdagend. Als je de kans krijgt hier te spelen zeker doen.
Als je dan klaar bent lekker wijntje nemen in het restaurant
Klasse.

jkuik | 15-08-2021 | review: The International

Beoordeling met 4 sterren

Via businessclub de eer gehad om op The International te mogen spelen.
Uitstraling en gastvrijheid van de baan is perfect.
Omgeving van de baan zorgt met de snelweg en regelmatig overvliegende (kleinere) vliegtuigen voor redelijke onrust. Baan is zeker uitdagend en is beter om maar op de fairway te blijven, want ondanks dat het redelijk kort wordt gemaaid, aldus de medewerkers, ben je regelmatig een bal kwijt en dan vind je bij het zoeken meerdere andere ballen, dus daar hebben meer spelers last van.
Onderhoud van de baan prima, alleen is het een echte ledenbaan, want de bewegwijzering van de holes is matig en dan is het zoeken waar de volgende hole is en hoe een hole zal lopen, c.q. waar de fairway ligt.

harry.kors | 05-08-2021 | review: The International

Beoordeling met 5 sterren

The International, altijd een traktatie.
de baan lag erbij alsof er morgen het dutch open gespeeld ging worden.

killing rough, gelukkig zagen we links en rechts meer mensen zoeken.

de greens echt lightning speed. en met al die glooiingen viel het niet mee.

gelukkig toch de nodige parren kunnen maken, maar ook een aantal strepen.

het clubhuis straalt alles uit wat het ook is, top service en kwaliteit.

net als alle service rondom het hele complex.

als je hier kan gaan spelen, altijd doen.

een geweldige ervaring.

alfredvdplas | 14-07-2021 | review: The International

Beoordeling met 4 sterren

Championship baan zonder meer. De rough is echter op heel veel plaatsen oneerlijk. Goed restaurant met 18 mooie holes.

dick5 | 14-07-2021 | review: The International

Beoordeling met 5 sterren

Golfbanen hebben tijd nodig om tot volle wasdom te komen. Zo'n kleine tien jaar na de opening, maakt The International de belofte van absolute topbaan steeds meer waar. De routing was van begin af aan goed, En de afzonderlijke holes bieden veel uitdaging en afwisseling. Fairways en greens zijn inmiddels firm & fast, waardoor de speelkarakteristieken van de baan optimaal tot hun recht komen. Punt van aandacht (en kritiek) is de (hard)rough, die op dit moment meedogenloos is. Ook zijn er bunkers waarvan je kunt afvragen of ze een functie hebben. Weghalen zou speltechnisch geen verschil maken en sowieso schelen in het onderhoud. Maar spelen is hier altijd een groot feest en het clubhuis sluit in alle opzichten perfect aan op de golfbaan.

martinpklehmann | 11-07-2021 | review: The International

Beoordeling met 4 sterren

Terecht een van de betere golfbanen van Nederland. Goede ontvangst. Mooie oefenfaciliteiten. Bewegwijzering kon beter maar zal een bewuste keuze zijn. Zeer snelle geonduleerde grote greens vaak bescherm door meerdere bunkers. Ook de goede fairways zijn zeer geonduleerd. Prachtige golfbaan.

rplmbouten | 17-05-2021 | review: The International

Beoordeling met 4 sterren

gewoon een geweldige golfbaan om te spelen. De allure straalt er vanaf. Als je iemand kent die daar lid is en je kunt mee dan moet je dat zeker doen. Kost 75,- euro maar is zeker de moeite waard. Greens gewoon heel erg goed en strak. Fairways waren prima maar het was erg nat toen ik er was dus zeer drassig. Veel ondulatie dus je ligt eigenlijk nooit recht, dat is moeilijk als je dat niet echt gewend bent. Veel uitdagende en mooie holes! De omging is apart, tussen de snelweg en bebouwing maar toch ook wel rustig. De vliegtuigen komen superlaag over, dat geeft mega herrie maar is ook wel weer gaaf.
Oefenfaciliteiten zijn goed, de ballen liggen in piramide klaar op de driving range, dat zie je alleen op de topbanen. Wel apart dat je het terrein af moet om bij de driving range te komen. Restaurant en clubhuis zijn we niet geweest vanwege corona beperkingen, helaas. Wellicht voor een volgende keer.

richard_verloop | 16-05-2021 | review: The International

Geef ook een beoordeling van The International

Schrijf een beoordeling voor The International

Hotels in de buurt

Hampshire Waterland