logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Holland  >  Schiphol  >  The International

The International

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.7
Lees de beoordelingen over The International Geef ook een beoordeling van The International

Touroperators en aanbiedingen voor The International

3D Golfvakanties

Baan gegevens The International

Baan

18 Holes / 73 Par

Type baan

Championship Course

Lengte

cr

sr

Heren

5940 meter

6496 yard

73,2

137

Dames

5070 meter

5545 yard

67,7

127

GVB

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Graag willen wij de huidige omschrijving gewijzigd zien in: The International is een unieke club in Nederland. Het onderscheiden

Adresgegevens The International

Oude Haagseweg

1171 PE   Schiphol

Tel: +31 (0)20-3034444

Info@theinternational.nl

Website

Golf course met internationale allure


The International is een unieke club in Nederland. Het onderscheidende karakter van The International zit hem vooral in de eigentijdsheid van de baan, het clubhuis en de leden. The International is op geen enkele manier te vergelijken met een traditionele golfvereniging. De sfeer op de baan en binnen de club zijn ontspannen en open, op basis van volstrekte gelijkwaardigheid en wars van oude tradities en tuttigheid. Ook qua kwaliteit staat The International op eenzame hoogte. Baan, clubhuis, horeca en service zijn van het hoogst denkbare niveau, en de leden en hun gasten weten dat te waarderen. Een dagje op The International staat dan ook volledig in het teken van genieten, en het team van The International doet er alles aan om dat te waarborgen.

Topgolfer Ian Woosnam (Ryder Cup Captain en US Masters winnaar) heeft in samenwerking met Mastergolf de baan van Amsterdam International ontworpen. Het design maakt optimaal gebruik van het geaccidenteerde terrein. Hoogteverschillen tot 14 meter, waterpartijen, unieke perspectieven en prachtige zichtlijnen geven de baan een on-Nederlands karakter. Het resultaat is een championship golf course van internationale allure die golfers van ieder niveau een unieke golfervaring zal bezorgen

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
The International

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijk gespeeld, zo einde herfst. Het is een eerlijke golfbaan, mooie greens. Ben benieuwd hoe de baan in de zomer speelt!

tenicia | 28-11-2020 | review: The International

Beoordeling met 4 sterren

De golfbaan is gewoon prachtig. Uitdagende holes en uitstekende greens. De fairways zijn in deze tijd niet optimaal, maar waar wel? Het veld van de driving range is nogal kaal en niet mooi. Maar daar heb je met oefenen natuurlijk geen last van. Het is jammer dat de golfbaan ingesloten ligt tussen huizen, een snelweg en Schiphol. Maar de golfbaan zelf is en blijft geweldig mooi.

WilfreddeRooij | 22-11-2020 | review: The International

Beoordeling met 4 sterren

Op uitnodiging van een lid heb ik het genoegen mogen smaken een ronde op The International te spelen.

Bij aankomst valt het luxe clubhuis direct op. De buitenkant is in overeenstemming met het interieur want ook dat is luxe.

De dame bij de receptie is vriendelijk en gastvrij. Buiten het clubhuis staat de ‘cateringbuggy’ al klaar om ons te voorzien van een hapje of een drankje.

Voor de driving range moet je het terrein weer af en de weg oversteken.

De range heeft nette ballendriehoekjes klaar staan. Heerlijk om op te warmen en uiteraard ook de mogelijkheid om vanaf het gras met de driver af te slaan. De ballen (Nike RZN black) vond ik persoonlijk wel hard.

Dan de baan in. Voordat we bij hole 1 waren, werd ik al gewaarschuwd voor het pad. Weliswaar prachtig Portugees steen (zo heb ik mij laten vertellen) maar spekglad in de regen. De waarschuwing was op zijn plaats.

Hole 1 was direct een uitdagende par 4. Uitdagend omdat er een stevige tegenwind was. Desondanks een leuke hole met blind schot naar de green.

Deze elementen, uitdagend en wind, bleven de hele ronde aanwezig, aangevuld met onverbiddelijke rough.

Hole 7 en 8 bieden nog een extra attractie, de op korte afstand gelegen start- en landingsbaan van Schiphol. Is toch best indrukwekkend als een kist relatief laag overkomt.

De teeboxen, fairways en greens waren, voor de tijd van het jaar, in prima conditie.

Enige nadeel van de baan is verbonden met de locatie tussen de A4 en A9. Het geluid van de snelwegen is constant aanwezig dus voor de rust moet je niet hier zijn maar daarom speel je hier ook niet.

Het was mijn eerste keer op deze prachtbaan en ik ben benieuwd hoe deze speelt in zomerse condities. De uitnodiging daarvoor heb ik dan ook van harte aangenomen.

Bas20 | 21-11-2020 | review: The International

Beoordeling met 5 sterren

Ook in November een genot om op te spelen. Fairways zijn prachtig ondanks de grote hoeveelheden neerslag. Greens zijn fantastisch zo aan het eind van de herfst. Zeer goede oplossing voor F&B, evenals het uitstekende protocol, door corona, chapeau!
Oftwel als je hier ooit op mag spelen, GAAN, ongeacht welk periode van het jaar.

aam.beemster | 18-11-2020 | review: The International

Beoordeling met 5 sterren

Deze buitengewoon mooi aangelegde baan was in topconditie voor een golfbaan in deze tijd van het jaar. Nog steeds heerlijke stevige fairways en nergens de gevolgen van veel water en baangebruik, De greens waren geprikt en met zand bestrooit, Dit was bekend voor dat we reserveerde en nog steeds waren het uitdagende greens. De gastvrijheid was in deze corona tijd super ingevuld door een service counter in de baan en mooie keuzes die horen bij deze baan. Mocht je een x uitgenodigd worden om hier te spelen pak deze kans hij is het meer dan waard.

aam.beemster | 18-10-2020 | review: The International

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan met varierende en uitdagende holes. Holes hebben allemaal een eigen karakter. Onderhoud wisselvallig maar over het algemeen zeer goed. Mooi clubhuis met uitstekende keuken.

Ligging onder de kerosinegeur van schiphol maakt deze baan onaantrekkelijk. Het afslaan en putten op holes 6 en 7 vraagt de nodige concentratie met voornamelijk landende vliegtuigen op de oostbaan.

Hole_in_one | 30-09-2020 | review: The International

Beoordeling met 4 sterren

Ik had het voorrecht om hier op uitnodiging te mogen spelen vandaag. Na een zeer welkome en persoonlijke ontvangst hebben we de eerste 9 holes van deze schitterend baan gelopen. De tee boxes, fairways en vooral greens lagen er echt prachtig bij. De baan is heel glooiend, heeft goed (en niet ondoordacht) geplaatste bunkers en mooie waterpartijen. Als ik dan toch een minpuntje zou moeten bedenken is het het feit dat het onder de rook van Schiphol ligt en er dus regelmatig vliegtuigen overvliegen. Een lunch in het clubhuis doet je dat echter snel weer vergeten, want ook daar is de service en vooral het eten van sterrenniveau. Mocht iemand je ooit uitnodigen om hier te komen spelen; veeg je agenda schoon en doen!

RubenM | 23-09-2020 | review: The International

Beoordeling met 4 sterren

Vriendelijke ontvangst en lekkere koffie met een heerlijk uitzicht. De faciliteiten zijn van een zeer hoog niveau. De baan misschien wel de moeilijkste die ik ooit gespeeld heb. Veel water, bunkers en hoogteverschillen. Alles zeer goed onderhouden. Elke hole een uitdaging, wat een golffeest!
Aansluitend fijn gegeten, leuke kaart, professionele en vriendelijk bediening. Zalige dag.

ZwierIV | 15-09-2020 | review: The International

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige uitdagende baan met supersnelle lastige greens. Mooi aangelegd met verrassend veel hoogteverschil en heuveltjes. Ook water trouwens. Alles beetje “ over the top” Leuk voor een keer.
Rough is vreselijk en vreet ballen op...

bof | 10-09-2020 | review: The International

Beoordeling met 5 sterren

Op 9 september gespeeld tijdens een toernooi voor het goede doel.
Wat een waanzinnige locatie en prachtige baan.
Ontvangst zeer gastvrij, bij aankomst worden je spullen netjes uit de auto gehaald en klaar gezet voor je rondje golf.

Oefenfaciliteiten zien er top uit. Afslaan van gras, putting green heerlijk en zelfs een mooie bunker om te oefenen.

Lay out van de baan geweldig.
Er zit bijna geen recht stuk op de fairway dus elke slag is een uitdaging. Clubkeuze en wind cruciaal voor een goede score.

Greens, volgens de caddiemaster, op KLM open snelheid en dat was te merken. Wat een genot!

Baan catering zeer goed verzorgd.

Diner in clubhuis voortreffelijk

Heb je de kans om hier te gaan spelen: DOEN je zult het niet snel vergeten.

martijn7 | 08-09-2020 | review: The International

Geef ook een beoordeling van The International

Schrijf een beoordeling voor The International

Hotels in de buurt

Hampshire Waterland