logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Brabant  >  Gemert-Bakel  >  Golfbaan Stippelberg

Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.3
Lees de beoordelingen over Golfbaan StippelbergGeef ook een beoordeling van Golfbaan Stippelberg

Touroperators en aanbiedingen voor Golfbaan Stippelberg

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Golfbaan Stippelberg

Baan

18 Holes / 71 Par

Type baan

ledenbaan

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

60

70

Lengte

cr

sr

Heren

5592 meter

6689 yard

Dames

5266 meter

6298 yard

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

nee

Opmerkingen

Momenteel is deze jonge baan nog niet voor greenfeespelers geopend. Alleen leden spelen.

Adresgegevens Golfbaan Stippelberg

Hooizak

5761 RZ  Gemert-Bakel

Tel: 0492-820020

Tel reserveren: tekst?

E-mail

golfclub-stippelberg.nl

De inmiddels 960 leden van Golfclub Stippelberg kunnen vanaf half maart 2011 op alle 27 holes van Golfbaan Stippelberg terecht. De 90 hectare grote (leden) Golfbaan Stippelberg ligt tussen de kernen Bakel en Milheeze, ten zuiden van natuurgebied De Stippelberg. In het voorjaar worden de holes 1 tot en met 9 van de Championship Course in gebruik genomen. Het bijzondere ontwerp, de grootte, schoonheid van de baan met haar vele waterpartijen n de stille omgeving, maakt dit door JolGolfDesign ontworpen golfcomplex uniek.De Championship Coursevan golfbaan De Stippelberg telt met drie par 5s, negen par 4s en vijf par 3s een lengte van 6116 meter. Hiervan is hole 8 met 536 meter de langste hole. Elke afslagplaats is voor zowel de heren als dames voorzien van een Back- , Standard- en Fronttee. De 9 holes Executive Course telt vijf par 3s en vier par 4s en heeft een lengte van 1913 meter. De afslagplaatsen zijn voorzien van een heren en dames tee. De eilandgreen van hole 9 eindigt evenals de green van hole 18 van de Championship Course voor het terras van het clubhuis. Hole 9 van de Championship Course eindigt nabij het clubhuis en wordt omsloten door de rondom de eilandgreen samenvloeiende Snelle Loop en Esperloop.

Golfbaan Stippelberg is een onderdeel van het Integraal Gebiedsprogramma van de Gemeente Gemert-Bakel, waarin maar liefst 400 hectare agrarisch gebied wordt omgevormd tot waterrijk natuur- en recreatiegebied. Om dit te realiseren is de zandwinning Bakelse Plassen uitgebreid. In combinatie met herstel van de landschappelijke waarden en de aanleg van nieuwe natuur, is er ruimte voor landbouw en andere economische functies. Golfclub Stippelberg is op 28 december 2006 notarieel opgericht. Het beheer van de 27-holes golfbaan, clubhuis (de deuren van het clubhuis gaan open op 24 januari 2011), driving range en overige oefenfaciliteiten n het personeel van golfbaan en clubhuis, is in handen van de Beheerstichting Golfbaan Stippelberg.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 5 sterren

Fantastische baan. Vraagt om een plan en de juiste mentaliteit om je aan dat plan te houden ook wanneer (niet als maar wanneer) je in de meedogenloze rough belandt. Het is bedoeld als een in-land links en dat betekent geen gemanicuurde fairways. Een goed shot betekent niet per definitie een goede ligging. Dat is dus niet het gevolg van ‘slecht onderhoud’ maar het ontwerp en het juiste onderhoud van deze -voor veel golfers- uitdagende baan. Deze baan test niet alleen je golfkwaliteiten maar vooral je mentale kracht. Gelukkig krijgen de meeste spelers een paar extra slagen vergeleken met hun home courses en dat is niet voor niets. De kortere Executive Course vraagt nog meer skills dan de Champions Course. Ik ben dit jaar lid geworden en rijd graag een uurtje extra vanuit Amsterdam om hier te kunnen golfen. Een hele leuke vereniging en geweldig gastvrij team dat goed voor ons leden zorgt.

eriksanders | 18-09-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 5 sterren

Nu met vrienden gespeeld, ontvangst was weer geweldig. Het blijft een prachtige heidebaan, al was deze bijna uitgebloeid. Weer heerlijk gegeten, sfeer was goed en bediening vriendelijk, kortom een heerlijke dag gehad, we zullen hier elk jaar terug komen.

esther.tierie | 18-09-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 3 sterren

Dit is een fairway doorheen een mooi stukje natuur getrokken.. naast die fairway (rough/bunkers) was er weinig te merken qua terreinverzorging.. spreken we dan van een golfbaan..? Flinke wandeling over de 18 holes.. maar dat mocht :-).

molle1 | 14-09-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 4 sterren

Fraaie baan, we speelden op een maandagmiddag en het was heerlijk rustig. Bijna alsof we de hele baan voor onszelf hadden, dat was erg prettig.
Onderhoud is netjes. Greens waren redelijk onvoorspelbaar omdat sommige net bezand waren zat er veel verschil in snelheid tussen de verschillende holes.
De rough is meedogenloos, ook al zie je waar de bal landt is de kans nog groot dat je deze niet terugvindt.

Al met al een mooie dag op een mooie baan.

Sas | 13-09-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 4 sterren

Leuke en uitdagende inland-linksbaan. Veel afwisseling, prima onderhouden, mooi clubhuis, vriendelijke ontvangst bij zowel de caddiemaster als op het terras.

Jasper | 09-09-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 4 sterren

Vriendelijke ontvangst op een mooi terras met uitzicht over de baan. De baan is redelijk goed onderhouden met vlot lopende greens. Vanuit de middelhoge rough is het lastig spelen, dus zoveel mogelijk op de fairway blijven! De baan ligt in een mooi bewaarde natuurlijke omgeving met, zeker op deze mooie septemberdag, paars bloeiende heide en gevarieerde bunkers. Een genot om deze mooie baan te lopen! De 2e lus, aangelegd om de zandwinningsplas, is iets meer open, maar mbv lage heuvels toch ook een uitdaging om te spelen.
De service op het terras na afloop was heel vriendelijk en de salades smaakten heerlijk onder het genot van een prachtige zonsondergang.

DopyH | 06-09-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan met voldoende uitdaging en lengte. Hier kun je echt golfen. Onderhoud is erg goed, greens zijn moeilijk maar eerlijk. Vriendelijk personeel. Altijd fijn om hier weer terug te komen.

maarten234 | 05-09-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 4 sterren

het niet vlak.

treffers5 | 04-09-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 5 sterren

Geweldige baan, prachtige omgeving. Zeer klantgericht personeel. De mooiste baan waar ik ooit op gespeeld heb.

GeorgeWesseling | 03-09-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige uitdagingende heuvelachtige baan, gelegen in een prachtig natuurlandschap.

h_maas5 | 02-09-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Geef ook een beoordeling van Golfbaan Stippelberg

Schrijf een beoordeling voor Golfbaan Stippelberg