logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Zuid-Holland  >  Benthuizen  >  Bentwoud

Golfbaan Bentwoud

Beoordeling met 3 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 6.9
Lees de beoordelingen over Golfbaan Bentwoud Geef ook een beoordeling van Golfbaan Bentwoud

Touroperators en aanbiedingen voor Golfbaan Bentwoud

3D Golfvakanties

Baan gegevens Bentwoud

Baan

27 Holes

Greenfee (prijsopgave 2019)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

50-55

60

Lengte

cr

sr

Heren

1387 meter

1517 yard

Dames

1222 meter

1336 yard

GVB

ja

Driving range

ja

Opmerkingen

Er is een 27 holes wedstrijdbaan aanwezig en een Par 3/4 baan met 9 holes.

Adresgegevens Golfbaan Bentwoud

Boslaan (Voorlopig adres)

2731 LD  Benthuizen

Tel: 06-51085308

E-mail

Website

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Bentwoud

Beoordeling met 3 sterren

Vandaag loopt mijn onbeperkt speelrecht af. In natte periodes is Bentwoud een fijne baan. De andere 8 maanden van het jaar is de prijs / kwaliteit verhouding zwaar onvoldoende. Fairways die lijken op beton of sahara, nu vol met gaten (onderhoud) en dood gras. Ik begrijp dat er onderhoud nodig is en dat er gezand moet worden, maar dit slaat nergens op en is niet te verkopen. Op een goede dag (lees: juiste personeel) heb je aan Roest een leuk restaurant. Op een slechte dag (en die zijn er helaas vaak) is de service (en de bezetting) bar en boos. Ga eens met de directie en je hele personeelsbestand op fieldtrip naar Het Woold of een van de vele andere hier goed aangeschreven banen. Dan zie je hoe het ook kan. En oh ja, goed nieuws voor degenen op de wachtlijst(!) voor een onbeperkt speelrecht, want die ga ik dus niet verlengen. Eerlijk is eerlijk - ik blijf wel af en toe langskomen maar 1500 euro is dit me niet waard. Veel succes met het doorvoeren van de verbeteringen!

bobrnr | 23-06-2021 | review: Bentwoud

Beoordeling met 3 sterren

Teleurstelling is het juiste woord. Gespeeld en bijna gillend weggelopen. Ik speel nu jaren op deze baan maar met zomerse omstandigheden heeft de baan het te zwaar: harde greens en fairways (lijkt wel een flipperen met een stuiterbal), teveel zand op de fairways (bunker of fairway?), klaver in overvloed (Klaverwoud i.p.v. Bentwoud), prikgaten waarin je in kunt verdwijnen, hoge (semi)rough etc.

Kortom (tijdelijk) geen genoegen om te spelen. In de winter ligt de baan er beter bij en zijn de greens ook beter qua kwaliteit. Het is jammer dat het groot onderhoud heeft plaatsgevonden vlak voor de zomerse periode. En water is klaarblijkelijk ook een probleem.

Het is helaas niet eenmalig, in eerdere jaren is dit ook het geval geweest.

dhi | 13-06-2021 | review: Bentwoud

Beoordeling met 3 sterren

Afgelopen zondag 13 juni 2021 de A en B lussen gespeeld.
Wat een teleurstelling. De baan heeft groot onderhoud gehad wat alleen in het verkeerde seizoen plaats vond.

Bentwoud zou sterk gras hebben wat niet snel groeit, echter het is nu hoog seizoen en er is geen gras meer te bekennen op de fairways. Klaver groeit overal en als dit niet wordt aangepakt dan is het leed niet te overzien.

Op dit moment zal ik geen vrienden uitnodigen want de Greenfee is niet in verhouding met de kwaliteit.

talofs9 | 13-06-2021 | review: Bentwoud

Beoordeling met 4 sterren

De golfbaan is mooi gelegen in een grote ruimte tussen Zoetermeer, Hazerswoude en Boskoop in het “Bentwoud”; een mooi groot aangelegd bos (in wording).
De golfclub is op zich prima met goede faciliteiten, een goede receptie, een professionele ontvangst en een redelijke prijs. Het clubhuis is bijzonder; you like it or you hate it!
De baan is tijdens alle seizoenen van het jaar goed en goed te bespelen. Nu was de baan echter matig, met name de fairways waren niet geweldig. Er was geverticuteerd, er zaten erg grote en harde gaten in de fairways en flink beland. En daarnaast waren de fairways kaal en hard. Niet geweldig. De greens waren - zoals altijd- prima. Verder is de baan prima; open en tamelijk veel water in de AC-lus. De greens zijn hard, redelijk snel maar overal wel gelijkmatig. Met name hole 8 op de C lus - een par 3 over water met altijd tegenwind, is een uitdaging. Altijd een leuke baan, maar nu iets minder door de matige fairways.

willemw | 09-06-2021 | review: Bentwoud

Beoordeling met 4 sterren

Zuidwoud B-lus gespeeld. Uitdagende lus waar je even aan moet wennen. De lus is de langste van de drie en dat kan een behoorlijke uitdaging vormen icm de noodzakelijke precisie. Bunkers liggen vanaf de afslag vaak in het spel. Ook komt hier en daar (lateraal) water in het spel. De greens zijn vaak goed beschermd met bunkers, wat het aanspelen moeilijker maakt. De baan en greens zijn redelijk geonduleerd, waarbij de greens behoorlijk hard zijn.
Ben er nog niet in geslaagd om een approach van 150 meter te laten stoppen.
Recent zijn de fairways gestoken en is er uitvoerig met zand gestrooid.

Reggy | 08-06-2021 | review: Bentwoud

Beoordeling met 4 sterren

Leuke wedstrijd gespeeld op de Zuidwoud course (B-lus). Oefenfaciliteiten zijn prima, voldoende ruimte voor korte werk, maar ook de driving range is prima.
Deze lus is de langste van de drie lussen met ruim 3.000 meter vanaf geel. Goed course management is wel van belang.
Water komt regelmatig in het spel, maar voornamelijk parallel aan de fairways.
Behoorlijk wat bunkers, die de greens goed beschermen.
De greens zijn lekker snel, maar wel heel hard. En omdat de bunkers behoorlijk geonduleerd en vaak verhoogd zijn, is het lastig om ze goed aan te spelen. Zelfs hoog aangespeelde ballen rolden soms alsnog van de green af.

Reggy | 01-06-2021 | review: Bentwoud

Beoordeling met 4 sterren

Lange weg naar de parkeerplaats.
Geen zicht op greens en wapperende vlaggetjes.

Ruime parkeerplaats.
Goede receptie.
Drivingrange met PIN = +1
Drivingrange is leuk/goed
Overdekt ✅
Oefenbunker ✅
Puttinggreen was snel!

Gebouw miste de rieten kap :)

LUS B + C gespeeld
Mooi
Mooi wijd op veel plekken
Mooie bunkers

Op een hole waren er veel klaviertjes op de fairway.

Iets meer borden voor de routing zou plezierig zijn.

Terras is ruim.
Bediening leuk en vlot.

Geen bucketlist-baan, maar leuk/goed.

coenkruijt | 23-05-2021 | review: Bentwoud

Beoordeling met 4 sterren

In het kader van een wedstrijd de zuidwoud (9 holes) gelopen. Deze lus had ik nog niet kunnen lopen, dus dat kwam goed uit. De holes zijn wat langer dan de Westwoud lus (scheelt 330 m vanaf geel).
Deze lus kent een aantal blinde slagen en een aantal holes met langslopend water. Vooral op hole 18 was het even puzzelen, waar je precies over het water de dogleg naar rechts moest aanspelen. Ik sloeg m’n drive helaas te ver, waardoor mn hole eigenlijk verloren was.
Geregeld liggen de bunkers in het spel, zonder dat de baan onspeelbaar wordt.
Wel zijn de greens (te) hard. De par 3’s van 150 & 170 kun je eigenlijk nauwelijks hoog genoeg aanspelen, zodat de bal op de green blijft. Dan wordt het kiezen; ga je voor de lay-up (ivm bunkers), of de chip terug. Tenzij je natuurlijk zo precies kunt plaatsen dat je de greens kunt benaderen naast of tussen de bunkers.
Fairways hebben ze iets langer gelaten, iets wat ik wel lekker vind. De rough is wel een uitdaging agv het vrij stugge gras.
De bunkers zijn uitstekend voorzien van zand, dus dat speelt prettig.
Lig je eenmaal op de greens, dan zijn deze prima. Niet altijd eenvoudig te lezen, dus dat valt niet altijd mee.
Wat wel opgemerkt moet worden is de gastvrijheid en de vriendelijkheid van het personeel. Die is namelijk uitstekend.
Kortom, een drukke maar leuke baan, die ik best vaker zou willen spelen. Helaas is het lastig om een redelijke teetime te boeken.

Reggy | 18-05-2021 | review: Bentwoud

Beoordeling met 3 sterren

De fairways zijn ontzettend kaal. Staat geen gras op.

dick67 | 17-05-2021 | review: Bentwoud

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag de C-lus gelopen op deze erg drukke baan. Moesten iets later starten omdat er drie flights in de baan stonden en er nog een driebal voor ons was.
Het is natuurlijk een Polderbaan, maar op deze mooie dag stond er weinig wind, dus hoefden we er niet al teveel rekening mee te houden. Baan ligt er goed bij, t-boxen eveneens en de greens waren heel goed. Greens zijn een beetje hard, relatief klein, dus je approach moet wel vrij steil zijn, anders rol je er snel vanaf. Lig je eenmaal op de green, dan zijn dit wel de beste waar ik sinds maanden op gespeeld heb.
Overwegend korte holes, met slechts één par 5. Afslagen moet je wel plaatsen, want de bunkers liggen wel in het spel. Bunkers bevatten vrij weinig zand (dat zie ik op meer banen) en dat komt mijn bunkerspel niet ten goede.
De oefenfaciliteiten zijn uitstekend, helaas nog geen Toptracers, maar prima om te oefenen.
De C-lus vind ik iets uitdagender dan de A-lus, maar een beetje te kort.
Hopelijk lukt het me een keertje om de B-lus te proberen, maar het valt niet mee om een starttijd te krijgen op deze baan.

Reggy | 13-05-2021 | review: Bentwoud

Geef ook een beoordeling van Golfbaan Bentwoud

Schrijf een beoordeling voor Golfbaan Bentwoud

Hotels in de buurt

Hampshire Waterland