logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Denemarken  >  Jutland  >  Nimtofte (Djursland)  >  Lübker Golf Course (Golf Resort Nimtofte)

Lübker Golf Course (Golf Resort Nimtofte)

Beoordeling met 4 sterren cijfer van 1 beoordeling: 7.8
Lees de beoordelingen over Lübker Golf Course (Golf Resort Nimtofte)Geef ook een beoordeling van Lübker Golf Course (Golf Resort Nimtofte)

Baan gegevens Lübker Golf Course (Golf Resort Nimtofte)

Baan

36 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

DKR 450

DKR 550

Lengte

cr

sr

Heren

6049 meter

6615 yard

Dames

5008 meter

5477 yard

GVB

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Lübker Golf Course (Golf Resort Nimtofte)

Lübker Allé 121,

DK-8581  Nimtofte (Djursland)

Tel: +45 3840 8000

info@lubker.com

Website

Het Deense Lübker Golf Resort Nimtofte is door het Amerikaanse GOLF Magazine uitverkoren als ‘beste nieuwe ter wereld’. Voor de golfbaan een belangrijke onderscheiding, want de uitverkiezing wordt wel de Oscar van de Golfsport genoemd.
Het invloedrijke Amerikaanse GOLF Magazine maakte in zijn uitgave van januari bekend dat het Deense Lübker Golf Resort in Nimtofte in de regio Djursland (Oost-Jutland) is uitverkoren als ‘beste nieuwe internationale golfbaan in 2008.’ Het gezaghebbende Amerikaanse tijdschrift is eigendom van de TIME Group, waartoe ook het tv-station CNN en het blad Sports Illustrated behoren.

De 36-holes baan werd twee jaar geleden ontworpen door Bruce Charlton van het prestigieuze Amerikaanse architectenbureau Robert Trent Jones II en kreeg de Schot Derek Grendowicz als chef greenkeeper. Het complex, dat wordt beschouwd als het meest luxueuze van Noord-Europa, werd indertijd gefinancierd door de uitgifte van aandelen. Grondlegger is de Deense zakenman Poul Anker Lübker.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Lübker Golf Course (Golf Resort Nimtofte)

Beoordeling met 4 sterren

Receptie vriendelijk en een leuk systeem voor de uitgifte van de scorekaarten. Hier staat gelijk bij hoeveel slagen je meekrijgt conform je eigen handicap. Oefenfaciliteiten zijn goed. Clubhuis is ook voldoende.
Hole 1 van forest is wel gelijk een uitdaging. Je moet een carry hebben van minimaal 180 meter om droog te blijven. Dat is in ieder geval gelukt. Hole 2 is dan ook een gehele andere uitdaging, namelijk een zwaar bewaakte green door links en rechts grote bunkers.
Tweede negen speelde we Sand en deze is vooral gekenmerkt door smallere doorgangen richting de green.
Het weer was echter nogal dominant aanwezig in de vorm van veel wind en een beetje regen. Indruk is wel dat dit een mooie baan is.

bert snippe | 09-09-2020 | review: Lübker Golf Course (Golf Resort Nimtofte)

Geef ook een beoordeling van Lübker Golf Course (Golf Resort Nimtofte)

Schrijf een beoordeling voor Lübker Golf Club