logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Holland  >  Loenen aan de Vecht  >  Old Course Loenen

Old Course Loenen

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.9
Lees de beoordelingen over Old Course LoenenGeef ook een beoordeling van Old Course Loenen

Touroperators en aanbiedingen voor Old Course Loenen

3D Golfvakanties

Baan gegevens Old Course Loenen

Baan

9 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2015)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

60

60

Lengte

cr

sr

Heren

5452 meter

5962 yard

Dames

4550 meter

4976 yard

GVB

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Greenfee: 9 holes A en B-leden: 35 en 45 voor vrije golfers.

Adresgegevens Old Course Loenen

Rijksstraatweg 171,

3632 AC  Loenen aan de Vecht

Tel: +33 294 237600

info@oldcourseloenen.nl

www.oldcourseloenen.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Old Course Loenen

Beoordeling met 4 sterren

Mooi nieuw aangelegde parkeerplaats waardoor het een stuk overzichtelijker is geworden. Op de driving range ligt een nieuwe lange mat, kennelijk een nieuwe tendens op de golfbanen. Slaat prima, maar rommelig door de vele kapot geslagen tee’s. Ook nieuwe gele ballen waardoor het op hole 1 ook wat makkelijker is geworden om je eigen witte bal te vinden als deze niet op de fairway ligt (op hole 1 liggen regelmatig nogal wat driving range ballen). De baan ligt er verder goed bij. De eilandjes hoge rough uit 2019 zijn weer verdwenen. Verder is de rough redelijk laag, maar wel bijzonder dicht en dus lastig om uit te spelen. De greens waren geprikt en bezand, maar de bal bleef ondanks soms wat hobbelen goed zijn lijn houden. Door Corona konden we helaas geen gebruik maken van het restaurant in het gezellige clubhuis.

douwe | 16-10-2020 | review: Old Course Loenen

Beoordeling met 4 sterren

Fijne besloten club waar ook bezoekers welkom zijn. Ruime mogelijkheden vwb speeltijden. Een fraaie en even uitdagende 9 holes-baan. De horeca maakt de ronde af tot een geslaagde (mid)dag!

chris74 | 22-09-2020 | review: Old Course Loenen

Beoordeling met 4 sterren

De Old Course in Loenen is een verrassende baan. Door de ligging tussen weilanden is de kans op wind in de baan groot. Ook bijzonder zijn de passerende schepen.
Het clubhuis is mooi en het eten is er lekker.
Helaas kent deze club een paar chagrijnige dames die meer met andere dingen bezig zijn dan het golfspel. De fairways zijn goed, maar de greens zijn een beetje stroperig.
De baan heeft voldoende uitdaging door het afslaan van een combinatie vanaf geel en wit.

Mooseman | 21-08-2020 | review: Old Course Loenen

Beoordeling met 4 sterren

Het blijft toch een feestje om op het terras te zitten en de schepen op het Amsterdam-Rijnkanaal te zien langsvaren.
De baan ligt er prachtig bij. 9 holes A-status, maar er is een combi-parcours over 18 met verschillende afslagen. Je handicap spelen is een behoorlijke uitdaging.
Ongedwongen sfeer; ik kom er graag. Bovendien maar 15 minuten rijden vanaf Amsterdam. Ivm corona moet je nu een starttijd reserveren; was vroeger niet nodig. Het ledental schijnt snel op te lopen, dus misschien toch maar snel lid worden. Er is trouwens grond aangekocht voor een uitbreiding.

Frans Engels | 21-08-2020 | review: Old Course Loenen

Beoordeling met 4 sterren

Verassende baan. Blijkt roots al in 1297 te hebben liggen en dus een van de eerste golfbanen. De baan zelf is onlangs helemaal vernieuwd. Uitdagende holes, vooral met veel wind vanwege de open ligging. Wij speelden met harde wind en dan is het even puzzelen hoe je zo goed mogelijk door de baan komt. Aardige Marshall die je goed op weg helpt. Na afloop prima gegeten in de mooie brasserie.

FrankWillems | 21-08-2020 | review: Old Course Loenen

Beoordeling met 4 sterren

Mooi onderhouden baan met vooral waterpartijen als hindernissen. Erg veel ruimte naast de fairways, waardoor fouten niet snel worden afgestraft. Mooie snelle greens, die wel vaak makkelijk te benaderen zijn. Zeker een baan om een keer gespeeld te moeten hebben.

polhein | 11-08-2020 | review: Old Course Loenen

Beoordeling met 4 sterren

Mooi clubhuis, goede green, wat korte, doch smalle fairways.

theunjan | 07-08-2020 | review: Old Course Loenen

Beoordeling met 4 sterren

Mooie maar moeilijke baan, heerlijk gespeeld.

norbert troost | 03-08-2020 | review: Old Course Loenen

Beoordeling met 4 sterren

OC Loenen is een uitdagende 9holes baan. In 1e instantie denk dat het een kleine baan is, makkelijk en weinig uitdaging biedt. Van alles is niets waar: het is juist een hele interessante baan.

chris74 | 05-07-2020 | review: Old Course Loenen

Beoordeling met 4 sterren

leuke 9 holes course tussen de weilanden, met veel water. Als er windkracht 6 uit het westen staat, een enorme uitdaging. Van de witte tees gespeeld is deze baan 6000m en toch niet heel lastig. De baan heeft leuke elementen zoals het boomeiland midden op de fairway op hole 8 en af en toe kleine duinen met dichte rough. De OB op vijf holes zijn niet echt in het spel. Baan is prima onderhouden, bunkers door de corona in slechte staat (misschien af en toe extra harkbeurt door greenkeeper?), greens vrij lang en niet al te snel. Clubhuis is functioneel ingericht, maar niet bijzonder gezellig. Vriendelijke bediening en het eten prima. Het was een goede afsluiting van een leuke middag met Bas. Nogmaals bedankt voor je uitnodiging.

Rydercuppie | 03-07-2020 | review: Old Course Loenen

Geef ook een beoordeling van Old Course Loenen

Schrijf een beoordeling voor Old Course Loenen