logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Brabant  >  Rijsbergen  >  De Turfvaert

De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.1
Lees de beoordelingen over De TurfvaertGeef ook een beoordeling van De Turfvaert

Touroperators en aanbiedingen voor De Turfvaert

Golf Expedition Executive Golf Travel

Baan gegevens De Turfvaert

Baan

18 Holes / 70 Par

Type baan

polder (links) baan

Greenfee (prijsopgave 2010)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

43,75

49,50

Lengte

cr

sr

Heren

4920 meter

5885 yard

67,4

114

Dames

4292 meter

5133 yard

68,9

114

GVB

ja

Handicap

nee

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Ook handycart aanwezig

Adresgegevens De Turfvaert

Zwart Moerken

4891 TK  Rijsbergen

Tel: 076-5968354

Tel reserveren: ja

info@deturfvaert.nl

www.deturfvaert.nl

Golfbaan de Turfvaert


De golfbaan De Turfvaart is ruim 51 hectare groot.De De baan verwacht veel bezoekers uit Breda-Zuid, Roosendaal, Etten-Leur, Zundert en het Belgische grensgebied. "We mikken op zo'n achthonderd clubleden, en honderd bedrijfsleden", vertelde initiatiefnemer Ad Jacobs indertijd aan de Brabantse krant De Stem. De locatie is volgens hem perfect, omdat ten westen van Breda geen golfbaan is te vinden. "We liggen wat dat betreft midden in een witte vlek." De golfbaan is voorzien van een clubhuis, een drivingrange en oefenfaciliteiten. Jacobs laat de redacteur van De Stem weten dat Golfbaan De Turfvaert geen elitaire vereniging wordt. "De baan wordt voor iedereen toegankelijk."

Natuurwaarden


De initiatiefnemers zijn is 2002 begonnen met de realisatie van de golfbaan. "Je hebt met heel veel partijen te maken. De provincie, de gemeente, het waterschap, het Brabants Landschap, de Milieufederatie. Je moet gaan onderhandelen met de grondeigenaren. Het is een hele operatie. De gemeente Zundert steunde het initiatief vanaf het prille begin. De Turfvaert wordt gezien als een aanwinst op het voorzieningenniveau", weet Jacobs De Stem te melden. De Turfvaert zal bovendien een versterkende werking hebben op de natuur van de Vloeiweide, menen de initiatiefnemers. Uiteindelijk is ook de provincie overstag gegaan. "Ze vonden aanvankelijk dat er te weinig natuur werd gecompenseerd. Daarom hebben we het ontwerp aangepast. Er is meer ruimte voor wat robuuste natuur."

Informatie over de vereniging die bij de golfbaan acties is, is te vinden op: www.rijsbergsegolfclub.nl/

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Mooie zonnige dag, de baan lag er prima bij!
Clubhuis helaas gesloten (Covid).

JeanR | 25-11-2020 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Deze golfbaan lag er op 24 november nog fantastisch bij. Fairways waren onberispelijk evenals de greens. Ik merkte wel een verschil tussen de greens van de eerste 9 en de andere. Ietsje langer dus ietsje trager. Geen mening over clubhuis wegens corona-sluiting. Wel zeer vriendelijk onthaal. Teeboxen iets minder maar dat kan wel zo laat op de herfst. Dit mag de pret niet drukken. Heel veel Belgische golfers (net als ik) dus dat betekent: kwaliteitsbaan voor een correcte prijs. Ik kom terug en ben benieuwd naar de baan in de zomerperiode.

robby haemels | 24-11-2020 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Je komt aanrijden op de parkeerplaats, waarna het niet helemaal duidelijk is waar je exact moet melden. Vervolgens een hartelijke ontvangst bij de receptie, met duidelijke uitleg over driving range en richting hole 1.22 ballen voor €1,80 op de DR is wellicht wat duur. Waarom niet iedere club een fee inbouwt in haar greenfee voor gratis ballen is mij altijd een raadsel (op Crossmoor in Weert kan het blijkbaar wel uit). De baan zelf is prima onderhouden en zelfs in deze tijd van het jaar prima te bespelen. Nadeel zijn de vele huizen en boerderijen langs de baan, (ik waan mijzelfmijzelf in de natuur. Baan kenmerkt zich door een aantal lange par 4's, maarliefst 6 "korte" par 3's (waar je toch iedere keer je neary wilt slaan). Verder is de baan vlak met hier en daar een kunstmatig heuveltje. Greens over het algemeen vlak en niet al te moeilijk. Turfvaert verveelt zeker niet, denk dat ik er nog wel eens zal komen.

Jschobben | 21-11-2020 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Leuke sfeer en altijd een goed ontvangst. GolfBaan is relatief kort met de holes dicht op elkaar, dit zorgt af en toe voor wat langere wachttijden tussen de holes. Ondanks de lengte voldoende uitdaging in de golfbaan, met name de uitdagende rough. Horeca is uitmuntend.

robbertvanoers | 21-11-2020 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Gewoon een hele gezellige Brabantse golfbaan. De dames achter de receptie zijn altijd vrolijk en vriendelijk, voel me echt welkom altijd. De baan is leuk en afwisselend en neigt soms naar een beetje linkscourse. Onderhoud altijd in orde. Horeca prima. Laatste paar keer erg druk maar dat ik nu eenmaal zo in Corona-tijd. Normaal is het altijd prima te doen. Als speler zonder thuisbaan kom ik hier het liefst en voelt het een beetje als mijn home-course.

leon.vanbokkel | 17-11-2020 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 5 sterren

Mooie golfbaan, gemoedelijke sfeer.

cmensen | 17-11-2020 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

De Turfvaart is in het najaar goed te bespelen. Mooie onderhouden greens en goede fairways,
Mooie ruige bunkers op de baan, zeer uitdagend. Mooie natuur rondom de baan.
Vanwege Corona maatregelen (max. tweebal) gespeeld starttijd om de 5 minuten, iets te kort achter elkaar waardoor telkens moet wachten bij de volgende afslag.
Personeel bij de receptie en de Marshals zeer vriendelijk.
Altijd leuk om hier te spelen.

fbatista | 13-11-2020 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Baan gespeeld op 08-11-2020 met starttijd omstreeks 8:05. Baan lag er prachtig bij zo vroeg in de ochtend! Alles prima onderhouden! Niks op aan te merken!

A.Andries | 08-11-2020 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Golfbaan zag er geweldig uit. Goed verzorgd. Clubhuis was helaas gesloten.

huub.hornman | 08-11-2020 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

gespeeld op een prachtige zonnige herfstdag. Ik vond het een leuke baan met voor een 68-jarige aanvaarbare lengtes van de holes. Dat speelt zoveel leuker. Ik vond de tweede negen qua lay out en design heel mooi met een paar uitdagende afslagen en leuk PAR 3's. Het onderhoud vond ik niet overal honderd procent en de greens waren naar mijn mening langzaam. Door het mooie weer was het wel druk, maar niet irritant. Hele leuke middag gehad en... niet in éé'n van de fraie bunkers gelegen. Jammer dat door COVID alles verder dicht was en we direct weer de auto in konden en vertrekken.

bosm14 | 04-11-2020 | review: De Turfvaert

Geef ook een beoordeling van De Turfvaert

Schrijf een beoordeling voor Golfpark de Turfvaert

Hotels in de buurt

KLOOSTERHOTEL