logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Brabant  >  Rijsbergen  >  De Turfvaert

De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.7
Lees de beoordelingen over De TurfvaertGeef ook een beoordeling van De Turfvaert

Touroperators en aanbiedingen voor De Turfvaert

Golf Expedition Executive Golf Travel

Baan gegevens De Turfvaert

Baan

18 Holes / 70 Par

Type baan

polder (links) baan

Greenfee (prijsopgave 2010)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

43,75

49,50

Lengte

cr

sr

Heren

4920 meter

5885 yard

67,4

114

Dames

4292 meter

5133 yard

68,9

114

GVB

ja

Handicap

nee

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Ook handycart aanwezig

Adresgegevens De Turfvaert

Zwart Moerken

4891 TK  Rijsbergen

Tel: 076-5968354

Tel reserveren: ja

info@deturfvaert.nl

www.deturfvaert.nl

Golfbaan de Turfvaert


De golfbaan De Turfvaart is ruim 51 hectare groot.De De baan verwacht veel bezoekers uit Breda-Zuid, Roosendaal, Etten-Leur, Zundert en het Belgische grensgebied. "We mikken op zo'n achthonderd clubleden, en honderd bedrijfsleden", vertelde initiatiefnemer Ad Jacobs indertijd aan de Brabantse krant De Stem. De locatie is volgens hem perfect, omdat ten westen van Breda geen golfbaan is te vinden. "We liggen wat dat betreft midden in een witte vlek." De golfbaan is voorzien van een clubhuis, een drivingrange en oefenfaciliteiten. Jacobs laat de redacteur van De Stem weten dat Golfbaan De Turfvaert geen elitaire vereniging wordt. "De baan wordt voor iedereen toegankelijk."

Natuurwaarden


De initiatiefnemers zijn is 2002 begonnen met de realisatie van de golfbaan. "Je hebt met heel veel partijen te maken. De provincie, de gemeente, het waterschap, het Brabants Landschap, de Milieufederatie. Je moet gaan onderhandelen met de grondeigenaren. Het is een hele operatie. De gemeente Zundert steunde het initiatief vanaf het prille begin. De Turfvaert wordt gezien als een aanwinst op het voorzieningenniveau", weet Jacobs De Stem te melden. De Turfvaert zal bovendien een versterkende werking hebben op de natuur van de Vloeiweide, menen de initiatiefnemers. Uiteindelijk is ook de provincie overstag gegaan. "Ze vonden aanvankelijk dat er te weinig natuur werd gecompenseerd. Daarom hebben we het ontwerp aangepast. Er is meer ruimte voor wat robuuste natuur."

Informatie over de vereniging die bij de golfbaan acties is, is te vinden op: www.rijsbergsegolfclub.nl/

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Zeer vriendelijke ontvangst.
Op sommige plaatsen hoge rough. Bal moet vindbaar zijn.
Goed onderhouden greens. Stimp aan de lage kant.

tonvandaal | 27-07-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Mooi gelegen linksbaan. Hoge rough maakt het erg pittig. Recht houden is het devies anders ben je de bal onherroepelijk kwijt. Vreemde layout. Eerste 9 een par 5 om vervolgens in de 2e lus er 3 te krijgen. Tevens 2 par 3 meer dan normaal. Bordje voor start hole 1 zou ook fijn zijn.
Verder was het niet mogelijk om in te slaan op de driving range. Je hebt een token nodig (erg ouderwets tegenwoordig) voor ballen en die krijg je alleen in het clubhuis. En die was dicht. Als je een vroege flight aanbiedt moet je er ook voor zorgen dat de driving range open is. Of betalen met muntgeld of pinpas. Verder ook geen scorekaarten te krijgen.
Baan is goed onderhouden. Aardige teeboxen, goede fairways. Greens keihard en niet te volgen.
Marshall niet te zien. Was nodig als je 3 houthakkers voor je hebt die op elke hole rustig gaan zoeken en gaan hengelen naar een bal in het water. Achteropkomende flight even voor laten gaan was er niet bij. Je hebt immers genoeg par 3-tjes om dat te doen.

b seegers | 20-07-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Eigenlijk valt hier weinig over te vertellen als je de Brabantse gastvrijheid een beetje kent. Hartelijk verwelkomend als altijd. De baan lijkt makkelijk maar heeft toch wel de nodige uitdagingen, zoals water en rough. Ook na 18 holes was het aangenaam verpozen in het clubhuis onder het genot van een heerlijke blonde Leffe en daarna nog een meer dan smakelijke maaltijd. Turfvaert bedankt we komen hier vast nog een keer weer.

MDR | 15-07-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Tezamen met mijn partner 18 holes gelopen tijdens een bewolkte en winderige dag.
Goede en vriendelijke ontvangst, het park ziet er verzorgd uit.
De tee boxen en fairways zijn wisselend voor wat betreft onderhoud, tussen heel goed en matig.
Een bal in de rough is een bal kwijt!
Het was vrij druk in de baan wat bij verschillende holes, daardoor soms flinke wachttijd en mede daardoor was het lastig om in het spel te komen.
Na afloop heerlijk gegeten in het restaurant.

jaapdv | 14-07-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Dit was de derde keer dat ik de Turfvaert speelde. Maar, met afstand de moeilijkste ronde van de drie. De baan wordt inland links genoemd en vandaar dat de rough ook best ROUGH mag zijn. En dat was'ie ook. Absoluut zaak om op de fairway te blijven. Je bal vinden buiten de fairway was een probleem. Maar, je kwam in ieder geval met ballen van anderen terug.
De fairways lagen er prima bij, net als de green. Waren niet echt snel, maar wel voldoende om je niet te hoeven ergeren.
Helaas hebben we onze ronde op hole 18 moeten afbreken, vanwege een gigantisch onweer. Gelukkig was de schuilhut in de buurt.
Na het onweer stond de baan echt onder water en was er geen sprake meer van "rondje afmaken". Op naar het clubhuis en lekker een een paar Weizener gedronken. Helaas was door de wateroverlast de keuken gesloten, omdat het water uit de stopcontacten liep. Hierdoor deze keer niet kunnen eten in het restaurant. Dat moet dan de volgende keer maar weer gebeuren. Want die komt er zeker.

gwouden | 04-07-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

We hadden jaren geleden al eens met plezier op deze baan gespeeld en we hadden al zo lang De Turfvaert op ons lijstje staan om weer eens te spelen. Dat is ons heel goed bevallen. Op alle punten zie je verbeteringen. De ontvangst is al heel vriendelijk met tal van mogelijkheden voor een leuk arrangement als greenfee speler. De baan is echt uitdagend en je moet echt aan course management doen waar je de bal heen wilt hebben. Ervan afwijken betekent de rough en dan wordt je even niet zo blij. Als je je bal vindt dan kan je hem er uit spelen maar wij zijn best een paar ballen zoekgeraakt. Desalniettemin is het gewoon hartstikke leuk om op de Turfvaert te golfen.

De fairways zijn lekker groen met hier en daar wat onkruid maar ook dat heeft charme. Bij de meeste holes heb je best wat carry nodig om over de waste te komen. De greens liepen goed.

In het clubhuis op de 19e is het een feestje. Zeer vriendelijke bediening en we hebben heel lekker gegeten. Zeker een compliment waard en een aanrader om weer eens terug te komen.

willemjvdlinden | 03-07-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Op de vrijdagmiddag net voor je vakantie nog even te worden uitgenodigd ga je zeker niet afslaan zeer mooie baan.
Faiway en greens perfect, wel even nadenken bij een par 3 met een grote plas water, mooi in een keer op de green dus, Par 3 in drie. Ga er zeker nogmaals spelen.

jkuik | 01-07-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

vond de fairways niet kort gemaaid en geheel maakte een slordige indruk.

jackvanriel | 20-06-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 3 sterren

Prima baan. Één punt wil ik er uit halen. De rough is mijn inziens de baan onwaardig en maakt het spelen niet leuk. Je bal in de rough slaan betekend lost ball, oftewel niet te vinden. Baan zou vriendelijker gemaakt moeten worden. De spelers die hier komen zijn geen pga spelers, maar gewoon vrije tijd spelers.

RonTielman | 12-06-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Verleden jaar hier gespeeld en we vonden het een leuke baan om terug te komen. Het was heel warm vandaag,31 graden, en dan mis je waterpunten in de baan. Verder alles weer prima. Vriendelijke ontvangst, goede koffie. De baan is leuk om te spelen, vooral vanwege het eigen karakter van een inlandse linksbaan. De rough is zodanig dat je je bal terugvindt en ook nog kunt spelen. Het onderhoud is goed, grens kunnen iets sneller.

chrisfrowein8 | 02-06-2021 | review: De Turfvaert

Geef ook een beoordeling van De Turfvaert

Schrijf een beoordeling voor Golfpark de Turfvaert

Hotels in de buurt

KLOOSTERHOTEL