logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Brabant  >  Rijsbergen  >  De Turfvaert

De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.4
Lees de beoordelingen over De TurfvaertGeef ook een beoordeling van De Turfvaert

Touroperators en aanbiedingen voor De Turfvaert

Golf Expedition Executive Golf Travel

Baan gegevens De Turfvaert

Baan

18 Holes / 70 Par

Type baan

polder (links) baan

Greenfee (prijsopgave 2010)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 43,75

€ 49,50

Lengte

cr

sr

Heren

4920 meter

5885 yard

67,4

114

Dames

4292 meter

5133 yard

68,9

114

GVB

ja

Handicap

nee

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Ook handycart aanwezig

Adresgegevens De Turfvaert

Zwart Moerken

4891 TK  Rijsbergen

Tel: 076-5968354

Tel reserveren: ja

info@deturfvaert.nl

www.deturfvaert.nl

Golfbaan de Turfvaert


De golfbaan De Turfvaart is ruim 51 hectare groot.De De baan verwacht veel bezoekers uit Breda-Zuid, Roosendaal, Etten-Leur, Zundert en het Belgische grensgebied. "We mikken op zo'n achthonderd clubleden, en honderd bedrijfsleden", vertelde initiatiefnemer Ad Jacobs indertijd aan de Brabantse krant De Stem. De locatie is volgens hem perfect, omdat ten westen van Breda geen golfbaan is te vinden. "We liggen wat dat betreft midden in een witte vlek." De golfbaan is voorzien van een clubhuis, een drivingrange en oefenfaciliteiten. Jacobs laat de redacteur van De Stem weten dat Golfbaan De Turfvaert geen elitaire vereniging wordt. "De baan wordt voor iedereen toegankelijk."

Natuurwaarden


De initiatiefnemers zijn is 2002 begonnen met de realisatie van de golfbaan. "Je hebt met heel veel partijen te maken. De provincie, de gemeente, het waterschap, het Brabants Landschap, de Milieufederatie. Je moet gaan onderhandelen met de grondeigenaren. Het is een hele operatie. De gemeente Zundert steunde het initiatief vanaf het prille begin. De Turfvaert wordt gezien als een aanwinst op het voorzieningenniveau", weet Jacobs De Stem te melden. De Turfvaert zal bovendien een versterkende werking hebben op de natuur van de Vloeiweide, menen de initiatiefnemers. Uiteindelijk is ook de provincie overstag gegaan. "Ze vonden aanvankelijk dat er te weinig natuur werd gecompenseerd. Daarom hebben we het ontwerp aangepast. Er is meer ruimte voor wat robuuste natuur."

Informatie over de vereniging die bij de golfbaan acties is, is te vinden op: www.rijsbergsegolfclub.nl/

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Op de Turfvaert al regelmatig gespeeld en dit was de 1e keer dat ik de golfbaan minder vond. Teeboxen waren kaal. Op De fairways lagen veel plaggen die niet terug gelegd waren en op de greens redelijk veel pitchmarken. Dus veelal schuld van de bespelers. Wel zeer jammer van deze golfbaan. Verder echte Brabantse gezelligheid, vriendelijk ontvangst en prima mogelijkheid om iets te bestellen als take away.

hansjanssen12 | 26-02-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Prima te doen in de wintermaanden. Onze thuisbaan (Hitland) is dicht vanwege wateroverlast.
Hier op de Brabantse zandgrond valt het mee, natuurlijk her en der wat nat maar je kunt een prima rondje lopen.
Nog een compliment voor de caddiemaster, erg vriendelijke ontvangst.

Marien | 23-02-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 3 sterren

Fijn dat men op Turfvaert terecht kan voor 18 holes, terwijl veel golfclubs ivm Corona nog maar 9 holes toestaan aan greenfee spelers! De golfbaan is goed te spelen ondanks dat de sneeuw net is opgedooid!
Minpuntje is dat een ANWB lid helaas geen korting van 15% ontvangt in de winterperiode van 15 december tot 1 maart; de korting geldt alleen in de zomerperiode met de "normale" tarieven!
Staat niet echt duidelijk vermeld op website!

apostuma | 20-02-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 5 sterren

Zeer mooie ruime driving range. Leuke baan, was alleen zeer drassig, maar kan club niks aan doen. Gezellige een aardige ontvangt van receptie en dames van take away. heerlijk erwtensoep. Aanraden, en wij komen zeker nog een keer als wat warmer is.

dvkooij | 30-01-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Prima golfronde kunnen lopen op een koude winderige dag in Januari. De golfbaan was goed te bespelen en de greens zeker goed voor de tijd van het jaar.
Puntje van kritiek, op de drivingrange zijn geen tees beschikbaar op de afslagmatten om met de driver in te slaan. Tarief voor een winterronde aan de maat voor een golfbaan als de Turfvaert, maar mag de pret niet drukken.

jjambrekel | 30-01-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Ik speel regelmatig en graag op de Turfvaert. Nu is het op alle banen druk.
Tevens veel regenval. Toch op de turfvaert geen wintergreens en ze liggen er goed bij. De ontvangst is altijd vriendelijk, de golfbaan niet erg moeilijk maar wel afwisselend. Al met al een plezierige ervaring.

ghulsebos | 20-01-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Om de, vanwege de overvloedige regen, onbespeelbare thuisbaan te ontvluchten hadden we onze hoop gevestigd op Brabantse grond die meestal heel wat hemelwater aankan.

De keus viel op Golfpark "De Turfvaert": makkelijk binnen 45 minuten aan te rijden vanuit onze Rotterdamse woonomgeving.

Dit is een goede "gok" gebleken: weliswaar wisten we vooraf dat alle 18 holes open waren MET zomergreens en dat de baan zelfs qualifying was maar dat de kwaliteit dusdanig goed was heeft ons toch verbaasd.

Zeker, er waren drassige stukken maar voor het ontwijken van "tijdelijk water" hoefde je echt geen vele meters van de balligging af te wijken. De greens waren prima. Met slechts één verloren bal werden de 18 holes voltooid.

Samenvattend: heerlijke golfdag op mooie inland-linksbaan.

wimconchita0 | 12-01-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 3 sterren

Gisteren een rondje van 9 holes gelopen op deze course na vrijdag te hebben gereserveerd. Op de website was de golfbaan als qualifing vermeld.
Lullig dat je er in de baan achter moet komen dat er plots wintergreens van toepassing zijn, zelfs bij het afrekenen is dit niet gemeld, ook greenfee onveranderd.
De tussenliggende 5 minuten is blijkbaar onvoldoende want bij iedere volgende teebox staan er twee koppeltjes te wachten waardoor je niet lekker in je spel komt. Afstanden kloppen niet, kaarten niet aangepast etc, geen bijstere indruk aan overgehouden.
Als dan ook de horecavoorziening sluit voordat de laatste spelers binnen zijn blijft er geen positief verhaal over, dit ondanks de ligging.

antoonroks | 09-01-2021 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 4 sterren

Heel druk in coronatijd, om de 5 minuten starten dus lange wachttijden.. Natte baan maar nog goed te spelen. Oliebollen en een drankje na afloop was goed geregeld!

ceesmolenaar | 30-12-2020 | review: De Turfvaert

Beoordeling met 3 sterren

Tijdens de covid regels gespeeld op deze 18 holes baan
Flights erg krap op elkaar (5 minuten)
Greens waren top
Fairways prima, sommige plekken waren erg nat maar dat mocht de pret niet drukken
Tee boxen iets wat slordig
Verder mooie baan die de naam linkscourse eer aan doet
Deze baan zou je zomaar in het engelse landschap kunnen vinden.

marcoschouten | 29-12-2020 | review: De Turfvaert

Geef ook een beoordeling van De Turfvaert

Schrijf een beoordeling voor Golfpark de Turfvaert

Hotels in de buurt

KLOOSTERHOTEL