logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Overijssel  >  Borne  >  Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.9
Lees de beoordelingen over Weleveld Golfpark (In voorbereiding)Geef ook een beoordeling van Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Touroperators en aanbiedingen voor Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Baan

18 Holes / 72 Par

Adresgegevens Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Borne

Website

Onlangs heeft de Gemeenteraad van Borne ingestemd met de aanleg van het golfpark Weleveld. Helemaal zonder slag of stoot ging dat niet. Er waren wat tegengeluiden die zich met name zorgen maakten over de druk die zou ontstaan op het omringende agrarische gebied. Volgens de voorstanders van de golfbaan is de regio toe aan een nieuwe baan.

Tekort aan openbare golfbanen


Er is een groeiende vraag naar golfmogelijkheden in het gebied Almelo-Borne-Hengelo. Dat blijkt ook uit de wachtlijsten waar bijna alle golfclubs in de regio mee te maken hebben. Alle bestaande faciliteiten zitten vol en nemen geen leden meer aan of zijn op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld 't Sybrook in Enschede. Golfbanen zijn voor dit gebied relatief ver weg gelegen of hebben dus lange wachtlijsten. Hierbij gaat het over het algemeen ook om besloten golfclubs zoals 't Sybrook bij Enschede, De Twentsche Golfclub bij Ambt Delden en De Koepel bij Wierden. Daarnaast zijn er in deze regio geen of nauwelijks officile openbare golfparken. De komst van een openbare golfbaan bij Borne is dan ook een welkomen toevoeging aan het golfbanenbestand in de regio.
Meer informatie: www.golfparkweleveld.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

Erg leuke baan. Vandaag helaas in de regen gespeeld en de fairways zijn dan ook erg drassig. De greens waren wel goed. De benadering van de greens zijn erg belangrijk hier, ze zijn vrij klein en zijn soms hoger dan de fairways. De bunkers zijn erg hard helaas.
Verder een erg leuke 9 holes baan.

HanOlsman | 19-11-2020 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

Na de overname is de status van de baan en het clubhuis belangrijk verbeterd.

vos71 | 14-11-2020 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

Mooie 9 holes baan in het prachtige Twentse landschap. We speelden hier in oktober en de baan inclusief de greens waren nog in een zeer goede conditie. De greens mogen iets sneller maar door het ondulerende waren ze uitdagend mooi!

BJF | 23-10-2020 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

We zouden deze baan tijdens de competitie spelen. Nu dus maar, het kwam uit. Het is een goed ontworpen baan, met mooie en eerlijke bunkers. Hole 1 is de enige echt langere hole, hole 2 vraagt een secuur tweede schot (bijzonder op een par 5). Hole 3 vraagt om een goede approach.
Zo worddn alle aspecten van je dpel op de proef gesteld en er zitten een paar fraai ogende holes bij. Al net al een bezoek waard!

Hazewinkel | 14-09-2020 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

Wij hebben hier gespeeld tijdens onze vakantie en als je dan het parkeerterrein oprijdt zie je een fantastisch mooi clubgebouw. Mooie uitdagende 9 holes baan met waterpartijen en diepe bunkers die de greens goed bewaken. Na afloop heerlijk gegeten in het prachtige en gastvrije restaurant.

PietSybesma | 05-09-2020 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

Weleveld golf, veel over gehoord van onze vrienden die er lid zijn, maar nog nooit gespeeld. Tot nu dan. Een 9 holes baan die met een beetje ‘ slim’ spelen goed is te doen. Laat de driver lekker in de tas, en speel met wooden3 of zelfs alleen een hybride en de ijzers. De holes spelen niet lang in afstand, maar op de juiste plekken liggen de obstakels als bunders, waterpartijen of het riviertje. De grens zien er zeer goed uit, mooi vol in het gras daarom ook erg langzaam en leuk geonduleerd. De fairways zijn goed en de tee boxen netjes. Het waaide in onze ronde behoorlijk en tegen de wind inspelen was 2 tot 3 clubs meer. Dat maakt van de par 3 7e over het water opeens niet de standaard 140 meter voor geel, maar 160 meter. En dat is voor een hoge handicap-er wel een dingetje. Qua oefen faciliteiten valt het tegen. De Drivingrange is relatief kort, en de ballen moesten zelf worden geraapt. Daar staat voor ons Hollanders wel tegen over dat ze ‘ gratis’ zijn. Wij hebben 2 x de 9 holes gespeeld om van de 1e 9 holes te leren. De score op de 2e 9 was inderdaad beter, het is edoch een moeilijkere baan dan je in 1e instantie zult denken. Zeker met de wind en de ondulerende tragere Greens. Leuke baan om te spelen.

patrickdevocht | 23-08-2020 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

Vriendelijke en gastvrije ontvangst. Fraai clubhuis met geweldig terras. De baan is mooi verzorgd en de greens prima onderhouden. Uitdagende holes in een glooiend en landelijk landschap. Genieten!

hspaan | 11-07-2020 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag gespeeld op deze 9 holes baan.
Bij aankomst zie je een mooi clubhuis staan met een nette parkeerplaats. Van binnen ziet het clubhuis er netjes uit. De ontvangst aan de bar was vriendelijk.

Vervolgens door naar de drivingrange, geen ballen automaat maar gewoon een grote bak met ballen, helaas bij ons een lege bodem. De ballen werden net opgehaald. De oefengreen voorspelde veel goeds, mooie gladde strakke green met veel ondulatie.

De baan zelf heeft een mooie lay-out met hindernissen op de goede plekken, helaas bij de teeboxen geen bord met informatie over de hole. De fairways zijn redelijk tot goed, iets teveel klaver. De greens in de baan zijn zeer strak, een genot om op te putten.

Onderhoud werd ook nog gedaan tijdens het spelen, meestal letten de golfers op de greenkeepers en de greenkeepers op de golfers. Hier is dat helaas niet het geval. Lopende naar de green van hole 2 kwam er 2 voertuigen van onderhoud aanrijden. Die kwam daar om vlak naast de green onderhoud te gaan plegen, er werd echter totaal geen rekening gehouden met ons. Plaatsing van voertuigen was bijna in speellijn, muziek aan in voertuig, overleg en onderhoud gaat door op moment van slaan en putten, die was ook het geval op de naast gelegen teebox van 5. Daar stonden we af te slaan op circa 10 meter naast een medewerker met een bladblazer, die keek ons maar verminderde zijn toeren niet.

Onderhoud voor een baan is zeer belangrijk, maar op de meeste banen is er een cohesie tussen de golfers en het onderhoud wat hier miste.

snaakjr | 02-07-2020 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

Weleveld is een uitdagende golfbaan, maar tegelijk ook een baan om 'aan te vallen'. Leuke holes, greens waren erg strak en mooi.

c.r.beernink | 22-05-2020 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Beoordeling met 4 sterren

2e kerstdag 2019. Afgelopen dinsdag had ik nog vol overtuiging tegen golfmaatje Jeremy Jager gezegd dat het echt de laatste golfdag van 2019 was, maar helaas het begon weer te kriebelen. Het bleek dat veel golfclubs gesloten waren, maar na een tip van een mede golfer op fc book bleek dat we in Zenderen konden spelen. Mijn eigen club bleek daar ook nog eens een hospitalty mee te hebben, dus dat was nog eens mooi mee genomen. Gerrit-jan Hulst wou ook graag mee en zo gebeurde het dat GJ, Jim en ik rond het middag uur aankwamen op de ruime parkeerplaats van het werkelijk schitterende clubhuis van golfclub Weleveld. Het clubhuis is absoluut 1 van de mooiste die ik ooit gezien heb. We werden gastvrij ontvangen door een meisje in de horeca, die Myrthe erbij riep omdat ze zelf druk bezig was met het bedienen van de gasten die niet golfden, maar speciaal voor de kerstbrunch/lunch kwamen. Myrthe was eveneens zeer vriendelijk en zag er zo prachtig uit in haar zwarte kerstjurk, dat we bijna gingen lunchen ipv golfen🙈. Als enige niet vrijgezel wist ik de andere 2 mannen toch mee te krijgen naar de baan en ook daar werden we zeer aangenaam verrast. Ik wist niet dat Zenderen waar we dus nb een hospitality meehebben zo mooi was. De banen zijn zeer uitdagend en er is veel, heel veel water. Wanneer je op baan 1 loopt en naar rechts kijkt, denk je: tis hier niet groot. Maar dat verandert direct als je bij hole 2 komt. Dan zie je het prachtige Twentse landschap met naast de golfbaan enkele schitterend Twentse huizen. Langs sommige banen loopt een wandelpad, dus je moet geen 30m uit het lood slaan achter de vlag. Ook bij hole 7,140 meter over een groot water moet je geen 170 slaan, want dan mep je de ruiten uit de langsrijdende autos. De tees vond ik wat minder. Niet mooi en er stonden geen bordjes met het verloop van de baan. Maar gelukkig konden we dat wel zien op de scorekaartjes. Ik zag geen drinkwatervoorziening of toilet, maar bij ik dacht hole 5, staat een nieuwe kapschuur, waar volgens mij een toilet in gemaakt wordt. De toilet deur zat er trouwens al in. De holes waren goed onderhouden en ook de greens waren voor de tijd van het jaar in goede conditie. Jim won vandaag met 1 slag minder dan GJ en 3 minder dan ik. Dat hebben we nog even gevierd in het mooie clubhuis, waar ze verschillende twentse biertjes op de tap hebben. Zenderen is absoluut meer dan de moeite waard en we zullen in 2020 niet de v out maken om er maar 1 keer heen te gaan.

erikenmigret | 26-12-2019 | review: Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Geef ook een beoordeling van Weleveld Golfpark (In voorbereiding)

Schrijf een beoordeling voor Weleveld Golf