logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Frankrijk  >  Nord Pas de Calais  >  Lumbres  >  Aa Saint-Omer Golf Club

Aa Saint-Omer Golf Club

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8
Lees de beoordelingen over Aa Saint-Omer Golf ClubGeef ook een beoordeling van Aa Saint-Omer Golf Club

Touroperators en aanbiedingen voor Aa Saint-Omer Golf Club

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Aa Saint-Omer Golf Club

Baan

18 Holes / 73 Par

Type baan

hilly

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 60

€ 70

Lengte

cr

sr

Heren

5960 meter

6518 yard

72,3

136

Dames

5065 meter

5539 yard

73,1

129

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

In Laagseizoen liggen de greenfee's lager en zijn er leuke arrangementen greenfee incl maaltijd € 45.

Adresgegevens Aa Saint-Omer Golf Club

Chemin des Bois, Acquin-Westbecourt

62380  Lumbres

Tel: +33 321 385990

Tel reserveren: ja

Fax: +33 321 930247

E-mail

Website

Aa Saint-Omer

Aa Saint-Omer is sinds 1997 het strijdtoneel van het met 500.000 euro gedoteerde Saint-Omer Open van de European Tour. Vanaf 2013 zal het toernooi de naam van de hoofdsponsor krijgen: Najeti Hotels et Golfs Open. De grote baas van de Najeti Hotels et Golfs Group, Jean-Jacques Durand, was de oprichter van Aa Saint-Omer, daartoe aangezet door zijn pure passie voor golf.
Op Saint-Omer zul je regelmatig het allerbeste uit je driver, houtjes en ijzers moeten halen om de greens in regulation te bereiken. Met 5817 meter vanaf geel is de baan niet extreem lang, maar net als op Hardelot Les Dunes zorgen hoogteverschillen voor de extra moeilijkheidsgraad.
Hoewel er ongetwijfeld niet veel keuze was bij het integreren van de baan in het natuurlijke heuvelachtige landschap zijn de eerste twee holes niet erg gelukkig gekozen. Hole 1 is een vrij eenvoudige par-4 waarvan de green voor de meeste amateurs goed in twee slagen te halen is, ondanks de stroke index van 3. Hole twee is een 184-meter lange par 3 met een verval van vele meters. De goede doorstroming die op de eerste hole mogelijk is, wordt bij de tweede hole direct geremd. Het is lastig de juiste club te kiezen voor een hole met zo’n groot verval waardoor veel ballen in de diepe rough zullen verdwijnen. De afdaling naar de green kost enkele minuten en dan moet er nog worden geputt. Ondanks de vertragende factor is hole 2 wel een fantastische hole om te zien en te spelen.

Na de eerste twee holes kan er goed worden doorgelopen op de par-73 baan. Het terrein oogt open en ruim en slechts enkele holes kronkelen tussen bomen door. Het lopen op de schuine en hellende fairways maakt de wandeling soms wat zwaar, maar voor de getrainde golfers kan de buggy rustig achterwege blijven. Een leuke hole op de eerste negen is de par-4 zesde. De eerste slag wordt naar de licht stijgende fairway geslagen terwijl de tweede slag een vrijwel blinde slag naar de green is die diep in het dal verscholen ligt.

De par-5 achttiende is een echte killer waar longhitters uitgedaagd worden de strijd aan te gaan met het landschap. De fairway van de dogleg naar rechts is opgesplitst in twee delen. Het eerste deel, dat vanaf de teebox naar beneden loopt, eindigt vanaf geel op 200 meter. Vanaf daar zou je een bijna blinde slag omhoog moeten maken om op het tweede deel van de fairway uit te komen. Dat tweede deel begint vanaf geel op ruim 260 meter dat bewezen haalbaar is met de eerste slag, maar zelfs de Tourspelers zullen zich met de nog eens 32 meter extra vanaf de zwarte Championship tees bedenkelijk achter hun oor krabben.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Aa Saint-Omer Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

De golfbaan met vele hoogtemeters, buggy is een aanrader. Mooi groen.

SlegersJo | 09-01-2021 | review: Aa Saint-Omer Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

We konden het niet laten en dus zaterdag nog eens naar Saint-Omer geweest. Hoe fantastisch we de golfbaan ook vinden, het is geen golfbaan om in de herfst/winter te spelen. De fairways zijn doornat en de golfbaan verliest meer dan 90% van haar charme. Goede indicatie om te zien of de golfbaan in goede staat is: indien "geen buggies toegelaten" dan moet je het ergste vrezen. € 45 is eigenlijk nog teveel voor de staat waarin de golfbaan zich bevindt. Wachten tot het voorjaar is de enige optie!

peter.deploey | 12-12-2020 | review: Aa Saint-Omer Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Erg mooie baan, met grote hoogte verschillen. Prima fairways maar sterk hellend. Goed gebruik gemaakt van een buggy. Terras met mooi uitzicht over de baan.

GijsTurkenburg | 17-09-2020 | review: Aa Saint-Omer Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan. Pittig door de hoogteverschillen en schuine fairways. Een buggy is aan te raden. Mooie snelle greens. Niet makkelijk te lezen. De baan is een aanrader.

WilmaBorgers | 07-09-2020 | review: Aa Saint-Omer Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Bij aankomst is gelijk duidelijk dat deze baan helemaal opgaat in het landschap. De baan en de natuur zijn samen één.

Voldoende parkeerplek, genoeg golfcarts en een vriendelijk onthaal. Wij waren te vroeg en er werd gelijk aangeboden om eerder te beginnen als we dst wilden. De drivingrange is ok maar het feit dat je ook van gras kan afslaan is een pluspunt want de matten waren niet heel best.

De baan zelf is echt schitterend! Veel hoogte verschillen, blinde slagen en glooiende greens. Werkelijk fantastisch! Het onderhoud van de baan doet men ook veel aan. De fairways lagen er prima bij en er was een groot team bezig alles tip top in orde te houden. Verschillende mensen hadden hun hond ook meegenomen wat ik zelf nog nooit eerder had gezien maar dat was wel grappig en niet storend.

De baan is goed te spelen als je een beetje geluk hebt en niet te overmoedig raakt. De prijs is niet laag maar is het meer dan waard. Echt een gemiste kans als je hier in de buurt bent en niet hier bent geweest.

Echt een aanrader om hier een keer te spelen.

KcKiprich | 01-09-2020 | review: Aa Saint-Omer Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

De golfclub beschikt over een heel groot parkeerterrein. Het was fijn dat de dame bij de receptie Engels sprak. Wij waren aan de vroege kant ten opzichte van onze tee time. De dame van de receptie dacht goed mee en bood ons aan om eerder te starten.

De driving range was niet bijzonder en niet heel erg lang.

Wij speelde de 18 holes Le Val course. Werkelijk waar een prachtige baan in een nog mooier landschap. Door de hoogte verschillen is een buggy wel aan te raden.

Als de kans zich voordoet om deze baan te spelen, grijp die dan aan. Je zult hier geen spijt van hebben!

Fairways en greens waren prima!

Hole 5 was in onderhoud en daar had de club een geïmproviseerde green gemaakt, jammer maar niet storend!

RolextotdeJan | 31-08-2020 | review: Aa Saint-Omer Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Heel vriendelijke mensen op het secretariaat - Heel mooie baan (golfbaan en ligging) - Goed onderhouden.

vh | 30-08-2020 | review: Aa Saint-Omer Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan, met redelijk wat hoogteverschil maar goed te belopen. Goeie en eerlijke greens. Zeer gastvrij.

rvcs | 27-08-2020 | review: Aa Saint-Omer Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan. Erg veel hoogteverschillen. Niet makkelijk. Enkele blinde holes en greens. Buggy noodzakelijk bij 18 holes. Clubhuis ongezellig.

Haconel | 21-08-2020 | review: Aa Saint-Omer Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Goede golfbaan. Met veel glooiing en een daardoor enkele "oneerlijke" holes. Goed onderhouden. Heeft Tour allure en faciliteiten zijn weliswaar enigszins gedateerd maar verder prima.
Alleen personeel aan receptie is vreselijk. Wat een (bekend verhaal) ongekend arrogante, onvriendelijke mensen. Zo een groot golfcomplex, met hotelarrangementen, aanbiedingen voor toerisme, golfclubjes en grotere groepen. Wij waren op doorreis vanuit Spanje naar Nederland en hadden aangegeven dat we golfclubs wilden huren. Er was helemaal niets! Bot antwoord: NON!
"iEDEREEN SPEELT HIER MET EIGEN CLUBS! " We kunnen u niet helpen! "
Na heel veel moeite was de dame bereid een half (!) half vergaan damessetje beschikbaar te stellen voor ons. 2 dames,2 heren. Graphite extra flex meuk zonder driver, een kapotte wedge.
Wat een sjaggerijnige ongastvrije bedoeling daar.
Als je als 2 single hcp'ers met een half damessetje de baan door moet, dan is dat geen pretje en werkt niet echt motiverend.
Als ze dat van tevoren hadden gecommuniceerd, oké no problem.
Maar nu werden wij zo onvriendelijk en bot geholpen. Un fait acompli. Basta.
Ik wilde nog een road ttrip voor mijn golfclub organiseren en St Omer spelen (met eigen sets, ja dat wel) maar dat gaat in geen geval meer gebeuren.
Mij zien ze daar niet meer.

jp lesman | 17-08-2020 | review: Aa Saint-Omer Golf Club

Geef ook een beoordeling van Aa Saint-Omer Golf Club

Schrijf een beoordeling voor Aa Saint-Omer Golf Club