logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Frankrijk  >  Nord Pas de Calais  >  Wimereux  >  Wimereux Golf

Wimereux Golf

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.9
Lees de beoordelingen over Wimereux GolfGeef ook een beoordeling van Wimereux Golf

Touroperators en aanbiedingen voor Wimereux Golf

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Wimereux Golf

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Links

Greenfee (prijsopgave 2011)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 60

€ 70

Lengte

cr

sr

Lengte

6150 meter

6726 yard

Handicap

35

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Wimereux Golf

Route d'Ambleteuse

F-62930  Wimereux

Tel: +33 321 324320

Fax: +33 321 336221

E-mail

Website

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Wimereux Golf

Beoordeling met 4 sterren

Wimereux is een linksbaan met dikwijls zicht op zee. Zonde dat de drukke kustweg nog tussen de baan en de zee ligt. Wimereux heeft dikwijls zanderige duinachtige fairways met goed onderhouden snelle uitdagende greens. De baan valt prima te belopen zonder buggy. Wij speelden met prachtig weer, zonder wind, misschien moeten wij eens terugkomen wanneer er meer wind staat om de echte uitdaging te voelen. Het is een mooie golfclub, zeker de moeite waard en heeft een mooi restaurant/clubhuis met vriendelijke bediening en lekkere bistro kaart.

msoree | 05-09-2021 | review: Wimereux Golf

Beoordeling met 4 sterren

Geweldige baan blijft dit toch! Stoer op een klip en soms met uitzicht op de krijtrotsen van de UK. Ook vandaag weer gespeeld met een stevige bries, dit keer vanuit land. De greens waren super en hielden mooi hun lijn. De fairways daarentegen waren matig, zelfs voor een linkscourse. Alleen die van hole 7 had een (te) dikke grasmat. Clubhuis is basic maar leuk direct aan de baan. En vast met goede keuken aangezien er veel mensen zaten te lunchen toen wij van start gingen. Helaas was de keuken gesloten na afloop van onze ronde. Dus alleen een drankje om daarna na 5xgolf aan de Cote Opale (golfpas a €250) terug naar Nederland te rijden.

MCR | 03-09-2021 | review: Wimereux Golf

Beoordeling met 4 sterren

Al vaker op Wimereux gespeeld, nu voor het eerst bij betere temperaturen.
Blijft een uitdagende baan, echte linkscourse met uitzicht over het Kanaal.
Ontzettend lekker gegeten na afloop. Gezellige sfeer op het terras.

dc_bischofftulleken | 27-08-2021 | review: Wimereux Golf

Beoordeling met 4 sterren

Linksbanen. Blijft altijd spannend. Regen en regen. Ma 7 holes was de baan onbespeelbaar geworden. Bij de receptie gevraagd of we de tweede 9 drie dagen later mochten afmaken. Geen probleem. Tussendoor spelen op le touquet la mer. Helaas storm. Hole 10.125 meter par drie tegen de storm in. Gelijk een ander verhaal. De baan zelf is niet ingewikkeld. Informatie in de baan kan beter. Vaak zoeken waar naar toe!

Gert.boerhof | 25-07-2021 | review: Wimereux Golf

Beoordeling met 4 sterren

Blijft qua uitzicht een heel mooie links...
Fairways lagen er niet 100% bij, al te hard en niet overal voldoende gras...
Greens blijven super en layout ook...

ndc_home | 21-07-2021 | review: Wimereux Golf

Beoordeling met 4 sterren

Na de ronde op Saint Omer, mochten wij de volgende dag aantreden op Wimereux.

Je rijdt langs het Kanaal naar de baan toe en bij aankomst wordt het direct duidelijk wat je te wachten staat: golfen op een linksbaan.

De ontvangst in het clubhuis is vriendelijk, er wordt moeite gedaan om je in het Engels aan te spreken als je hen niet goed verstaat. Dat kwam echter door het mondkapje en het spatscherm.

De oefenfaciliteiten zijn prima. Driving range even onder voorbehoud want die hebben we vanwege de tijd niet gezien.

Het was wat heiig dus de eerste hole toonde wat mysterieus. Een par 5 om mee te beginnen, licht klimmend.

Voor ons zat een groep van 4 die niet erg snel ging. Zij lieten ons op hole 5 voor gaan en vroegen ons om ook druk te zetten op de bij hen horende groep voor hen.

Dat lukte en zij lieten ons gelukkig op hole 8 voor. Waarom gelukkig? Toen wij klaar waren braken de hemelsluizen namelijk open en zaten wij droog in de auto.

De baan is volop genieten als je van links golf houdt. Teeboxen en de meeste greens waren in prima conditie. Op sommige greens waren inslagen niet goed gerepareerd waardoor er wel wat schade was.

Fairways waren niet altijd in de beste conditie, veel wel overigens, maar dat is mijn ogen ook wel de charme van een baan die de natuurkrachten van de kust te verduren krijgt. In dergelijke omstandigheden is het spel ook ontstaan.

Bijzonderheid van de baan is dat er bunkers liggen. Niet de gewone zandbunkers, die liggen er ook. Maar bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Eentje dient zelfs als een afslagplaats!

Na 18 holes hadden wij een heerlijk voldaan gevoel. We hadden geluk met weinig wind dus prima omstandigheden om te spelen. Maar niet alleen daarom waren wij voldaan. Het is een baan die niet enorm spannend of moeilijk is, maar uitdagend genoeg en prachtig verweven is met de natuur.

Als je in de buurt bent is het een aanrader.

Bas20 | 27-06-2021 | review: Wimereux Golf

Beoordeling met 4 sterren

Typische links baan, mooie uitzichten.
Het was helaas erg druk. Hebben de fairways daar zo onder geleden?

AnnemiekeK | 16-06-2021 | review: Wimereux Golf

Beoordeling met 4 sterren

[geen motivatie]

brantes1959 | 12-05-2021 | review: Wimereux Golf

Beoordeling met 4 sterren

Wimereux is net zoals alle andere golfclubs in Frankrijk tijdelijk gesloten geweest (01 november tot begin december) en dat moet financieel wel doorwegen. Het was dus met een bang hartje dat we er gingen spelen: zou het onderhoud te lijden hebben gehad onder de sluiting? Het antwoord is NEEN! Echt super onderhouden met droge fairways en goede greens. De greens zijn niet supersnel maar dat mag je in de winter ook niet verwachten. Geloof het of niet maar hier rollen je ballen nog. Geen gedoe met enbedded balls! De omgeving is magistraal! Duinen, de zee en bij helder weer zie je the white cliffs of Dover. Er is natuurlijk de wind, een factor om gedegen rekening mee te houden maar dat is dan weer eigen aan de meeste linksbanen. Rest mij nog enkel te vermelden dat er een promotie loopt tot en met 15 januari: € 30 voor 18 holes. Prijs/kwaliteit van het beste wat er te vinden is. Ondanks de afstand (161 km) gaan wij er volgende week opnieuw heen. Een echte aanrader dus voor wie in putje winter nood heeft aan een zomer (golf)gevoel!

peter.deploey | 20-12-2020 | review: Wimereux Golf

Beoordeling met 4 sterren

Erg mooi gelegen golfbaan. Je moet wel tegen forse wind kunnen, maar goed. Mooie holes met afwisseling tussen langere en wat korte. Altijd weer mooi spelen als je de vlag niet kunt zien staan. Prettig geaccidenteerd. Knalharde grond, dat wel, dus hoe goed je de bal ook raakt, rollen doet ie wel. Hoop hier zeker weer terug te komen.

keesgroenewoud01 | 16-09-2020 | review: Wimereux Golf

Geef ook een beoordeling van Wimereux Golf

Schrijf een beoordeling voor Golf De Wimereux