logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Caribisch Gebied  >  Dominicaanse Republiek  >  Dominicaanse Republiek  >  La Romana  >  Romano Country Club

Romano Country Club

Beoordeling met 5 sterren cijfer van 1 beoordeling: 9.5
Lees de beoordelingen over Romano Country ClubGeef ook een beoordeling van Romano Country Club

Baan gegevens Romano Country Club

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

riverside

Lengte

cr

sr

Heren

6575 meter

7191 yard

74.5

144

Dames

4727 meter

5170 yard

69.3

122

Driving range

ja

Adresgegevens Romano Country Club

Casa de Campo

La Romana

Tel: +1 809 5238600

Fax: +1 809 5238479

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Romano Country Club

Beoordeling met 5 sterren

Clubhuis ligt prachtig, met wijds uitzicht over het rivierdal. De oefenfaciliteiten zijn ook mooi maar wel een stukje rijden, gelukkig is een buggy inbegrepen bij de fikse greenfee. Overigens krijg je handdoekhaak, water, tees etc allemaal mee dus je krijgt wel een totaalerlebnis. De driving range is niet overdekt, maar je mag wel van t gras slaan. Chipping en putting green in uitmuntende conditie.
Dan de baan, wij begonnen met Marina: Hole 1 heeft meteen een mooi uitzicht over de zee in de verte en is een dogleg par 5. De eerste 5 holes of zo spelen naar beneden dus er kan, met de brede fairways, wel gescoord worden. Als je uit de talrijke bunkers weet te blijven tenminste. Spectaculair is hole 3, maar vooral hole 4 en 5 die naar de marina toespelen en langs de ravijn met daar in de diepte de rivier, zijn schitterend. Hole 4 is zeer lastig maar speelt wel naar beneden al loopt de fairway flink naar links af. Hole 6 is een par 3 met een zeer smalle green geflankeerd door bunkers, dus lastig. Vanaf hole 7 speel je omhoog tussen de villa’s, deze holes zijn iets saaier, al is 9 (vorm van een banaan met over de hele binnenbocht een bunker) wel leuk om te spelen.
En dan rijd je door naar Chavon, de fantastische 9 holes langs het diepe rivierdal.
Prachtig uitzicht vanaf hole 1,2,3 over de rivier. Wel meestal tegen/zijwind. Hole 1 (10) meteen lastige par 5 met wel beschermende bunkers tussen ravijn en green. Hole 2 heeft idem uitzicht maar is nog lastiger. Eerst een lang stuk over een ravijn heen en vervolgens alles iets te veel naar rechts slaan betekent bunker of ravijn. Hole 3 is een lange par 3 en je moet een heel stuk over een diepe spelonk slaan, psychologisch dus heel tricky. Ook de green zo vlak langs de afgrond maakte dit voor mij een onmogelijke hole. Hole 4 speelt t land in maar hole 5 weer langs het rivierdal. Hole 6 is weer een lange par 3 met mooi zicht over de rivier maar helaas moet je wel weer over een ravijn heen en grenst de green aan het 100 meter diepe rivierdal. Hole 7 is goed te doen en niet zo spannend. Kun je eindelijk eens scoren. Hole 8 en 9 (verhoogde green) zijn fijn om mee af te sluiten.
Zonder uitzondering zijn alle fairways, tees en greens in excellente conditie. De vergezichten prachtig en je hebt ook veel inkijkjes in de tallozen miljoenenvillas.
Al met al een golfervaring om nooit te vergeten, ook al is het erg prijzig!

bubz2005 | 11-12-2019 | review: Romano Country Club

Geef ook een beoordeling van Romano Country Club

Schrijf een beoordeling voor Casa de Campo La Romana - Dye Fore