logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Caribisch Gebied  >  Dominicaanse Republiek  >  Dominicaanse Republiek  >  La Romana  >  Teeth of the Dog

Teeth of the Dog

Beoordeling met 5 sterren gemiddeld cijfer van 2 beoordelingen: 9.3
Lees de beoordelingen over Teeth of the DogGeef ook een beoordeling van Teeth of the Dog

Baan gegevens Teeth of the Dog

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

seaside

Lengte

cr

sr

Heren

6309 meter

6900 yard

74.1

140

Dames

5094 meter

5571 yard

72.9

130

Driving range

ja

Adresgegevens Teeth of the Dog

Casa de Campo

La Romana

Tel: +1 809 5238115

Fax: +1 809 5238800

www.casadecampo.cc

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Teeth of the Dog

Beoordeling met 5 sterren

Mindblowing. Prachtige course. Je betaalt duidelijk voor exclusiviteit en een ervaring die je niet zal vergeten. Once in a lifetime must do?

ward.meijer | 19-03-2021 | review: Teeth of the Dog

Beoordeling met 5 sterren

The Links:
Als je al op Dye Fore of Teeth of the dog hebt gespeeld valt The Links een beetje tegen. Zeker de eerste 9 holes zijn vrij saai. Erg brede fairways die tussen de wat oudere en kleine villa’s op het park gelegen zijn. Geen ingewikkelde rough of erg moeilijke bunkers. De tweede 9 maken de ervaring wel enigszins goed want vanaf hole 12 speel je 5 holes langs en over prachtige water partijen. Hole 12 speelt in een dogleg naar rechts geheel langs een meer, rechts naast de fairway en de lange par 3 13 speelt over het water. Hole 15 is een prachtige par 5 waarbij je eerst een meter of 140 (vanaf blauw) over het meer zal moeten vliegen en dan ook nog een behoorlijk verhoogde green. Hole 16 vond ik de mooiste, een par 3 over het water met een zeer smalle green en water en bunkers aan alle kanten van de green. Hole 17 en 18 zijn leuke afsluiters maar niet heel moeilijk.
De teeboxen en greens zijn in perfecte conditie, de fairway is her en der wat kaal. Je inbegrepen golfkar heeft een modern tracking systeem en goede course guide en een koelbox met water wordt meegegeven. Caddy is niet verplicht.
Oefenfaciliteiten worden met de Teeth of the dog gedeeld en wel een behoorlijk stuk verwijderd van hole 1 maar dik in orde, alleen is de driving range niet overdekt, wat op een onbewolkte dag wel fijn zou zijn.
Prijs is “maar” 60% van Teeth of the Dog maar nog steeds met 150€ per persoon (als je op het terrein verblijft, anders nog duurder) erg fors.

Teeth of the dog
Wow, wow, wow, in alle opzichten. De prijs is even slikken (250€ als je al in het hotel verblijft) en de clubhuur (75€ per set) en verplichte caddy (50-70€ afh van de fooi) ook, maar dat vergeet je zodra je op de baan staat). De oefenfaciliteiten zijn gedeeld met The Links en een stukje rijden van het clubhuis, gelukkig is een prima buggy inbegrepen. De caddies zijn ok maar niet allemaal heel goed in de Engelse taal, ze lezen je spel en mogelijkheden wel snel.
Alle greens zijn zo strak als een biljartlaken, net als de teeboxen. Ook de fairways liggen er prima bij. Hole 1 en 2 beginnen nog rustig, al zijn er bij elke hole zoveel bunkers dat het opletten blijft. Vanaf hole 4 (dogleg naar rechts) ga je de zee zien en dat is magisch. Hole 5 tm 8 spelen helemaal langs de zee. Bij elke slag hoor je de golven tegen de lage kliffen slaan. Hole 5 en hole 7 zijn par 3s die je over de zee en een strandje moet slaan naar een green in de verte en bij beide holes is de green voor de helft door zee omsloten en voor de andere helft door bunkers. Flink zweten, gelukkig hebben de caddies snel door hoe je speelt en wat een verstandige clubkeuze is.
Ook de lange par4 hole 6 en hole 8 zijn ultiem genieten. Hole 9, een lange par 5 terug naar het clubhuis is lekker even bijkomen voor de tweede 9 holes. Hole 10 is een stevige dogleg naar links met ook veel zand aan de linker kant. Hole 13 is een par 3 met naast de teebox en de green alleen maar bunker. De green is voor 360 graden door zand omgeven, leuk! Hole 15,16 en 17 spelen weer over de gehele lengte langs de oceaan. Wat een genot! Hole 15 en 17 zijn ook weer all over geflankeerd door strategisch geplaatste bunkers.
Hole 18 speelt bergop richting het clubhuis. Leuk is dat ze een stuk van de oude landingsbaan (vroegere moesten golfers even pauzeren als er een vliegtuig aankwam) hebben laten liggen waar je dus overheen moet slaan.
Al met al een zeer uitdagende baan, prachtig onderhouden en absoluut niet makkelijk. De ervaren caddies hebben je spel snel door en geven goede tips, hetgeen een klein stukje van de moeilijkheid afhaalt.
Jammer dat het zo extreem duur is om hier te spelen, anders hadden we het zeker vaker gedaan. Tussen 10.30 en 12.30 zijn er overigens geen teetijden beschikbaar, blijkbaar om de baan wat rust te gunnen en te herstellen.
De golfkarretjes hebben een prima course guide in het systeem en het karretje wordt volgestopt met koud water.
Aan de green van hole 18 staat een restaurantje met prima bites en een leuk uitzicht over het mooie terrein van Casa de Campo. Een baan om nooit te vergeten!

bubz2005 | 13-12-2019 | review: Teeth of the Dog

Geef ook een beoordeling van Teeth of the Dog

Schrijf een beoordeling voor Casa de Campo Resort - Teeth & Links